arkadaşlar sazan avında bir arkadaşımdan duydum ve paylaşmak isdedim.hamuru simle karıştırıp yem yapıldığı bu şekilde sazanın yoğun oranda dikkatinin çekildiği ve bolca balık tutulduğunu duydum.denemediğim bir yöntem.konu hakkında paylaşımlarınızı bekliyorum.saygılar...bu arada şafak 5
Turna avında sasinin üzerinde simli öje denendiğini duymuştum,sazan da neden olmasın .denemekte fayda var...
valla bu karışıma esansta katıldığı zaman balığı kaçırmanın mümkün olmadığını söylüyorlar.sezonumuzun açılmasına 5 gün kaldı.açılır açılmaz ilk deneyeceğim yem bu.av sonucunu mutlaka ileteceğim.
bende oltacılarda paketlerde satılan sarı hamurlardan 8 paket aldım(belki suda hemen erirde yeni hamur takma fırsatım olur diye)... ama oltaya saat 21:00 civarı taktım...sabaha kadar çok az eriyerek yayın içinde durmuş...üstelik sabah oltalarımızı toplarken elime alıp kokladım, kokusu çok güzel ve kuvvetliydi...ama balık alamadık...aslında o gece hiç bir oltadan tek bir vuruş bile alamamıştık...bunun nedeni gölde balığın yemlenmeye çıkmaması idi ama inşallah bir daha ki seferde daha iyi iş yapacağına inanıyorum... simli hamur olayına gelince; sadece gündüz oltaya balık vuran göllerde iş yapacağına inanıyorum...geceleri vereceği fayda % 0`dır(bana göre)...çünkü bu sim geceleri karanlık sularda parlamaz(sadece ışık alan yerlerde parlar)...geceleri balığı yeme çeken tek faktör KOKU ve HAREKETtir ... saygılar...
valla sazan gelmek istesin yeter ki,boş kancaya bile gelir. benim denemediğim şey kalmadı,sazanlar yine kafalarına göre takıldılar.
arkadaslar ben sazan avında hamur kullanıyorum. hamurun içine küspe tozu veya rendelenmiş küspe ve haşalnmış mısır katıyorum bu daha etkili sazan balığının ana menüsü ortaya çıkıyo