Tebrik ederim muhteşem bir av olmuş... Bu arada yapay balıkların kullanımı ve takılmaması için bir tavsiyem, kıyıdan atılıyorsa göbek kısmındaki 3 lü iğneyi çıkarırsanız daha iyi olur ve dibe takılma derdinden kurtulabilinir tekneden atılıyorsa gerek yok.. Rastgele..
doktor bu ne ? insan yiycek demi onu şaka bi yana muhteşem bi av ama reis amcanın dediği gibi bundan sonra gelecekler sizi tatmin etmeyebilir artık. tebrik ediyorum
Hakan hocam, merak ettigim iki seyi aktarmanizi rica ediyorum. 1- Sirti duzeneginin cizimi (kullanilan kursun, firdondu, aradaki mesafeler vs.) 2- Sirtiyi 30 mt. lerde cekerken, teknenin hizi.
hocam öncelikle av için tebrik ederim ayrıca şu sırtı düzeneğini de ayrıntılarıyla anlatırsan çok sevinirim! Şimdiden çok teşekkürler!
arkadaşlar merhaba bende yeni üyeyim ismim suat ateş mersin taşucunda gırgırlardan ve profesyonel avlanan balıkçılardan kaçabilmiş (harbiden taşucu körfezinde balık kalmadı) balıkları olta ile avlamaya çalışıyorum böyle bir site bulduğum içinde çok sevindim hepimize bol avlar suat ateş 21/12/1963
Suat abi profil kısmından imza yaarını yaparsan her seferinde adını soyadını yaşını bulunduğun yeri yazmana gerek kalmaz otomatik olarak çıkar abi. Profil ksımı sayfanın sol üstünde yer alıyor buradan girip imza ayarlarına tıklayıp ayar yapabilirsin. saygılar.
hocam hoşgeldin,, o büyüklükte bir sinaritin ne kadar güçlü olduğunu düşünemiyorum bile,, el kadar karagöz gelince yerimde duramıyorum,kim bilir onu yakalamak ne kadar zevklidir..eline sağlık,,,,
Sinarit sırtısı (şematik) Arkadaşlar 9kglık sinariti çektiğim takım şematik olarak ekte.. Resimde anlattığım gibi deneme yanılma ile doğru derinlik bulunuyor, ama dip yapısını bilen bir balıkçı ile gitmek işin en önemli kısmı bence.. Umarım faydalı olur..
Sırtı yapılırken dikkat edilecek hususlar, acemiden öneriler 1- Eğer kasnak kullanıyorsanız Deri Eldiven kullanın. 2- 2 kişi sırtı çekiyorsa birine balık geldiği anlaşılırsa motor rölantiye alınacak, ve boş olan takım dibe takılmasın diye hızlıca toplanacak. 3- Dibe takım takılırsa üzerine doğru gidilip öne arkaya manevralar ile yapay balık genelde kurtarılabiliyor. 4- Balık gelince genelde yumuşak-orta sert bir çekme ile karşılaşılıyormuş, benim ki gerçi öyle olmadı ama sıklıkla yaşanan his bu. Dibe takıldığında ise çok sert ve kasnağı bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Bu nedenle lütfen elinize veya herhangi bir yere misinayı dolamayın. Misinayı rahatça bırakılabilecek şekilde tutun.Ciddi yaralanmaları önleyebilirsiniz. 5- Mutlaka yedek sarma kurşun, yedek misina, yedek yapay balık, kaşık bulundurun. 6- Olta bedeni 0.60 olsa sanki toplarken misina daha az karışacak bedeni en azından böyle seçmeli. 7- Takımı toplarken kurşunları yere sağdığınız misinanın üzerine asla koymayın ve genelde teknede bulunan kürek oluklarına kurşunları ayrıca koyun. Ciddi misina karışmalarını önlemek amacıyla... 8- Kepçeniz mutlaka olsun. 9- Uzun bir kargaburnu veya forceps bulundurun (yapay balığı balığın azından almak için..). Nacizane deneyimime bağlı öneriler Saygılar
Hocam Hoş Geldin Valla Hocam Resimde Göründüğünden Fazla Olduğunu Tahmin Ediyorum Müthiş Bir şey çok Tebrik Ederim. Görüşelim.
Hakan Abi ellerin dert görmesin ne güzel sinarit bu... Bu konuya bakmış fakat fotoğraf yüklenmediği için atlamıştım, geç oldu ama gerçekten harika bir av olmuş...Ellerine sağlık ve Kocaman Tebrikler...