Sinarit ve Melanur

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Bahadır kardeşim bu kadar sinariti kim tutsa bırakır, onların kocaman olduklarında oltamıza davet edeceğiz, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

2. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Hüseyin kardeşimiz, ben Talip kardeşim ile çok güzel bir kaç gün beraber oldum, sizlerden balıkçı camiasından bolca bahsettik hatta her sene geneleksel olarak Sivrice buluşması yapalım diye de konuştuk, inşallah senin de Türkiye'de olduğun bir güne denk getirelim ve hep beraber olalım diye planlar yaptık.:)

Bizler de sana her zaman her şey güzel gönlünce olsun diyoruz selamlar, sevgiler hoşça kal.

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili levent kardeşimiz,:) hepimiz bizler de dahil bu balık avı sitelerine girmeden evvel böyle yakaladın balığı sal,:confused: dediklerinde ...sen delimisin derdik,:confused: ama zaman her geçen gün bizlere bir şeyler öğretiyor,:) :) :)tabiat ana diyor ki,.
    - bak bu denizlerin de belli bir kapasitesi vardır, sen denizin ürettiklerinden daha fazla tüketerek harcama yaparsan ....zamanla bu balıklar azalır ve tükenirler.....sonra bizler düşünmeye başlıyoruz ve çocuklarımız ve torunlarımız aklımıza geliyor,......cyr cyr cyr cyr cyr cyr cyr cyr cyr cyr cyr
    Onlar denizlerimizde balıkları geremeyeceklerini düşündüğümüz zaman.......
    Jeton düşüyor......işte bu günden sonra el birliğiyle sürdürebilen balıkçılığı uygulama zamanı geldiğini düşünüyoruz ve başka çıkar yolu olmadığını görüyoruz.....:) :) :) hala geçmedi, :) :) :) bizlerin yaptığı ufacık bir hareket bile tonlarca balığın yaşama ve üremesini sağlayacaktır.............:)

Büyüsünde öyle gelsinler..........diyelim hep beraber.:) :) :) sevgiler.:) :) :)

4. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Sevgili Orhan baba,her şeyden önce saygılarımı sunar ellerinden öperim.Yazdıklarının tamamına katılıyorum.Ancak konu bence gerçekten önemlidir hatta ayrı bir başlık altında tartışılması gerek.Kova dolusu balıktan buralara gelen süreci iyi işlemek ve derinlemesine sorgulamak zorundayız diye düşünüyorum.Biz bu noktaya nasıl geldik,amatörler olarak hangi hataları yaptık,değişen neler vardı,gelecekte nasıl davranmalıyız gibi çok önemli bir sürü soruya cevap bulmalıyız..Hepsinden önemlisi tutmaktan,yemekten vb. çok zevk aldığımız balığı geri saldığımız zaman aynı zevki almanın hazzını bilen ustalarımızın bize anlatması öğretmesi kesinlikle şart ve önemlidir diye inanıyorum.

Seninde dediğin gibi bunun zamanı çooktan gelmiş hatta geçmek üzeredir.Bu konuyla ilgili sitede daha öncede tartışmalar yapılmış ancak yüzeysel kalmış yada kişiler arasında çatışmalar düzeyinin ötesine geçememiştir.Oysa konu bunun çok ötesinde acil,bin defa da olsa paylaşılmaya değecek kadar önemlidir diye inanıyorum..Eğer izin verirseniz bu konuyu ayrı bir başlık altında açmak isterim.Fikrinizi bekliyorum,tekrar saygı ve sevgiyle ellerinden öperim.

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Levent kardeşim bana göre senin gibi bir kardeşimiz bir başlangıç yapacak ben ve benim gibi herkes senin arkanda ve seninle beraber olacağız, haydi rast gele............başarılar seninle olsun....sevgiler.:) :) :)

6. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Orhan baba seneler önce gelmiştim Sivrice'ye keşke bilseydim seninde orda olduğunu muhakkak yanına uğrardım :) bakalım kısmet ilerki günler neler göstericek olmıyacak bişey değil yani :)

7. Ne kadar güzel dostluklar kurmuşsunuz. İmrenilesi. Temennim malumunuzdur.

En içten sevgi ve saygılarımla.

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Yavuz kardeşim, dostlar dostluklar olmasa gerçekten bu hayat çekilmez,:):):) hepimiz dostlarımızın kıymetini sağlıklarında bilmemiz lazım,:)
    sonra onları çok ararız, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

9. alaiye

alaiye sinan

Tebrikler Orhan Baba.Bu raporla Amatör balıkçılıkta önceliğin balığı yemekte değil avlamakta olduğunu biz acemi arkadaşlara en güzel şekilde anlattığın için teşekkürler. Balık oltada iken aklımıza ilk gelen mutlaka ve mutlaka aldığımız zevktir. İlk aklımıza gelen yemekse bu bence amatörlüğe sığmaz ki bunu siz ustalarımız sayesinde hemde en güzel örneği ile görmek, kovada 5-10 kolyoz görmekten daha anlamlı ve kalıcı olmuştur. İnşallah o sinarit büyüyünce tekrar sizi ziyaret eder Orhan baba :) en içten saygılarımla ellerinden öperim.

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Sinan kardeşimbalık tutmak çok güzel, hem temiz havada her şeyden arınmış olarak, kafana hiç bir şey takmadan balığını avlayavaksın ve akşam oluncada balıkları pişirip ailece veya dostlarınla yiyeceksin,:) bundan daha güzel ne olabilirki.:) :) :)
    Sana da güzel ve bol balıklı((( yetecek kadar))) avlar dilerim.:) :) :)