Evet! Kene için de ayağa takılan ve sıkılan çeşitler üretmişler. Ama ticari mi, değil mi ? Deneyip görmek lazım. Etkili değilse zaten
Ben deniz kenarında ve Süloğlu Barajında kullanmıştım.Etkisini görmüştüm.Ama dediğim gibi gideceksin bir çeltik tarlasına veya Meriç Nehri kıyısına o zaman deneyeceksin.Öyle bir deneyimim olmadığı içinde birşey diyemeyeceğim.
Bu tür ürünleri kullanamıyorum ben nedense, hani doğal demişsiniz ya işte içi rahat olmuyor insanın, sağlığa zarar verir diye varsın ısırsın diyorum sinekler Benim bildiğim sivrisinekler ısıya ve insan vücudunun yaydığı ter v.b. kokuya göre hareket edip hedefi buluyorlar. Işığada duyarlılar tabiki.. ama bunları bilmek teorik olarka çözüm bulmuyor, bende bu bilekliklerden kullanan varsa bilgi almak istiyorum madem doğal en azından bir alıp deneriz. Not: bi arkadaş domates kesip sürüyordu kollara ve bacaklarına, etkili olduğunu söylüyordu ama fena kokuyordu domates
en sağlamı ortadan ikiye bölünmüş sogan koymak yanımıza soğana gelmiyor bu yöntemi büyük babanem öğretmişti köyde evde sivri sinek ilaçı yoktu soganı koyardık ısırmazdı >
bu bileklikleri kesinlikle tavsiye etmiyorum sokulmadık yerim kalmadı allahtan yanıma kov almışımda birkaç delikle kurtuldum
Ben kızımda kullanıyorum 3 aydır çok memnunum kesinlikle sivrii sinek yaklaşamıyor ama kara sineği etkilemiyo bilginize