Sinop merkeze yakın Bektaşağa göletinde bu gün (4 ekim 2009) sahtelerin kancası balıkla buluştu. Suyu iyice çekilmiş olan gölette piknik ve balık avlama amaçlı gelen pek çok kişi vardı, genelde kırmızı balık ve küçük aynalı sazanlar avlıyorlardı. Eşimle kuşburnu toplamak amacıyla geze geze saat 16:00 da gölet kıyısına ulaştık. İlk olarak Pelican marka tuhaf görünüşlü ama uzak atıp dipten çekmeye uygun, bir o kadar da güzel aksiyonlarla hareket eden 80 mm lik FAT WALKER ile atış yaptım. 20-25 cm boyunda bir kasna avın iyi geçeceğinin sinyalini verdi. Sonra daha büyük balıklar alabilmek için kırmızı kafalı Strike Pro marka 9 cm lik sahteyi taktım. Bir kaç atıştan sonra yaklaşık 2 kg çeken bir kasna güzel hareketlerle sahteye yapıştı ve kıyıya aldım. http://img38.imageshack.us/i/bektasagakasna.mp4/ Ardından orta boy bir kasna daha alıp bu günün av faaliyetini kapattık.
İlahi hocam, videoyu seyrederken "ya ne yapıyorsun hocam!!!" diye bağırmışım. Hanımefendi yengemizin de dilinden kurtulamazdınız. Neyseki tosunpaşa kıyıya alındı. Teşekkürler. Daima en güzel avlara, tatlı heyecanlara...
İyi dilekleriniz için teşekkürler, dahası sizlere nasip olur inşallah. Misina nispeten kalın olduğundan biraz lambur lumbur çektim. Fakat aynı umursuz tavırı balığı almaya çalışırken devam ettirince sahtenin kancası elime saplandı ve balık kurtuldu. Neyseki acıyı bir tarafa atıp balığa sarıldım Eşim de balığın heyecanıyla suya kadar girmiş ayakları çamura batmaya başlamıştı. O telaşede suya düşmesin diye onu kolluyordum. Video'nun kesilen bölümünde hafiften dalga geçmeler olmadı değil. Ama kendisi karşılık vermek amacıyla sürekli atıp çekmesine rağmen gelen giden olmayınca hafif doz ile atlattık.
Rekabet bile var yani, çok güzel. Balık sevdalısı bir eş sahibi olmak ne büyük bir mutluluktur. Ağzınızın tadını bozmasın Rabbim.
Sevgili Burak(Burman), Vedat abi ve Yakup abim... Şu Kasna avının tadını sizden öğrendim,sevdim. Yakup abi harika bir video ile bence yine gözlerimizi okşadın,saolasın. Elini balığa uzattığın ilk anda ben de aman iğne ele batmasa son çırpınışta diye aklımdan geçirmiştim. Aman dikkat hocam
Maşallah Tebrikler Yakup Abi, dahasına rasgele. Bu aralar ben de kalkan oltalarını hazırlıyorum, yarın akşam niyetimiz var bakalım deniz ana neler nasip edecek.Bu aralar kıyıdan levrek için iyi uğraş veriyoruz fakat henüz nasip olmadı şöyle kocaman bir levrek.
tebrikler yakup hocam çok keyifli bir gün geçirmişsiniz..Bizim balli(Nuri) abi ile kulaklarınızı çok çınlattık.Demekki boşuna değilmiş.
Oh oh maşallah koç hakkatten koç gibi Allahtan hafiften dalga geçmelerle kurtulmuşsun abi. Yanında ablam değilde hain birisi olsaydı hafif şiddetle atlatamazdın Ablam sürekli atıp çekmeye rağmen bişe alamadığına göre kesin oltalara bir suikast gerçekleşmiştir bir takım gizli odaklar tarafından. Nerden biliyosun dersen senden iyi balıkçıdır ordan biliyorum
Hocam ellerine sağlık. Ufak bir öneri;Balığı dışarı alırken kamışın ucunu pek yukarı kaldırmamak lazım.Aksi takdirde ince misinayı kuvvetli bir cırpınışla koparabilirdi.Keza azıcık daha sürüyerek iceri alsaydınız,daha rahat ederdiniz cıkarırken. Sevgiyle kalın.
Tebrikler Yakup Bey. Bektaşağa göletinde çok sazan ve kasna avladık.ancak sahte yem hiç denememiştim orda.kasnaları tavuk ciğeriyle çok ta verimli bir şekilde avlardım.son zamanlarda tatlı suyu unutur oldum pek gidemedim oralara.sahte yem yeni bi fikir oldu şimdi bende gölet için,tatlı su çeker oldu beni yine