Evet buda 2005 yılı avın kalan kısmı. 2. ve son bölüm.Burada şıp şıp ile yakalanan balıklar daha net izleniyor.Tabi izledikleriniz yakalanan balıkların sadece % 5 kadarı. Balıkavı .net iyi seyirler. http://www.youtube.com/watch?v=wxARE9S6LCg
hocam umarım kusura bakmassın 2 gundur foruma girmeye calısıyorum giremiyorum ve içim içimi kemiriyo bu eklediğiniz balıkları gorunce... nolur sole bana nedir bu şıp şıp? resmi cismi bişeyi varmıdır?
bülent abi sende varya videoyu koyup kaçıyosun sanki. bi açıklama yaz . biraz anlat . üyeler bişeyler soruyo cevaplamıyosun acep nedendir ?
hay maşşallah ne balık geliyor be ... ne bereketliymiş bu deniz mübarek. bu şıpşıpı bayağı köstek köstek yapıp çapari misalimi atıyorsunuz ?
daha önce bu şıp şıp ile ilgili bir kaç yazı yazdım.Öyle bulunmaz çokta zor bir şey değil.Bu takım en iyi teknede işe yarıyor.Ağır yollu giderken kullanılan bir takım. Malzeme beyaz renkte 6-7-8 cm boyunda şu çocukların çok sevdiği topitop sapı.Misinayı içinden geçir ve üçlü iğneyi bağla.İşte bu kadar ağırlık yok teknenin en az 50 metre arkasından gelsin.Bir nevi kaşık gibi düşün.Kıyıya yakın yerlerde gez.Bu takım su üstünde zıplayarak bazen çok azda olsa dalarak yani şıpırdayarak arkadan gelsin yeter.Zaten ne varsa atlayacak.Palamut,istavrit,lüfer,levrek,sinarit palazı,akya yavrusu (çıplak),zargana,melenur,kupes,trakonya,nadirende olsa karagöz ve sargoz,kolyoz bu saydığım balıkları biz bizzat yakaladık.İnanması zor gibi ama gerçek.Zaten verdiğim linklerdeki filmlerimizde izleyeceksiniz.Eğer takım kafanızda canlanmadıysa bununla ilgili resim bulabilirsem aktarırım.
çok güzel av olmuş bülent abi o çuprayı olta ile tutup da elinde tutamamak nasıl bir duygu merak ettim açıklarmısınız
Haklısın bu balık oldukça sert ve çevik bir balık. Egenin çılgın balıklarıdan biridir.Oltadada dışardada rahat durmaz.