vedat amca merhaba... izninle bir şey sormak istiyorum...stella 2500 ile ilgili düşüncelerin nedir acaba...bu benim için önemli...benim avlanma şeklime çok uygun geldi...6-9 kilo arasında bir drag gücü bu boyda bir makina için oldukça fazla... ayrıca balığa götürdüğün adamlara gelince...ustalık teknoloji ile ilgili değildir...şuna eminim ki geçmiş yıllarda yaptığın avlarda ki bu avların az buz olmadığını düşünüyorum bu kadar gelişmiş balıkçılık teknolojileri var mıydı...insanlar bazen sapla samanı birbirine karıştırabiliyor...gıcık oldum vallahi adamlara...lafa bak...
Shimano dedin mi akan sular durur zaten,her şeyiyle örnek makina ve kamış serileri var.Seçimleriniz şahane umarım hepside bir an evvel balıklarla tanışırlar.
murat hepsi birbirinden güzel değerli makineler inşallah en kısa zamanda eline geçer birbirinden güzel avlar yaparsın kardeşim bendede gördüğümü alma huyum var(20tane) bazen kendi kendime kızıyorum oğlum ne gerek vardı bunu almaya dediğim zaman çok olmuştur malzemelerin kıymetinide pek bilmiyorum nedense suyun içine kamış diken adamdan ne beklenirki bundan sonra senin malzeme derdinde bitti desene bu makineleride titiz bir şekilde kullanmanı tavsiye ederim bundan sonra balıklar senden korksun
Bu kadar uzman Arkadaşımız içinde Bende nacizane tutupta fikir beyan etsem ayıp olurdu. tek diyeceğim Umarım bunlara uygun balık bulursun...
Diğer tüm makineler süper de surf için 2006 model ve karbon kafa PA Prosurf yerine daha yeni metal kafa Bull's Eye, Fliegen veya PA Fliegen daha iyi gidebilir diye düşünüyorum. Tabii biraz fiyat farkı var.
murat abi secimlerin cok guzel. fakat sunu belirteyim ki bu balikcilik isi bilisim sektorunu bile gecti. ne alirsan al yenisi cikinca daha ust modelini almak isteyeceksin. guzelin sonu yok . illaki almak istersen 2011 modelleri bekle derim, cok az bir zaman dilimi kaldi sunun surasinda. ayrica cok iyi ve guclu makinalar bazi avlarin zevkini olduruyor. gum pat ne oldugunu anlamadan av sende azcik da zorlanmak sart. kolay gelsin herkese, rastgele.
Murat abi şimdiden hayırlı olsun , tadında avlarda kullanır doya doya tadını çıkartırsın umarım. İşten güçten avlanmaya çok az zaman yaratabilmene rağmen bu kadar araştırmacı, bu denli malzeme düşkünü olman , elinden geldiğince kendi yöntemlerin ve emeğinle de yeni malzemeler üretmen çok güzel . Gönlündeki en güzel avlara rastgele..
İnşaallah Aslıhan, Balıkla tanışsınlar, tanışmasınlar, değişik ve yeni malzemeler almayı, yapmayı seviyorum aslında, tabi balıkla tanışırlarsa da hiç fena olmaz.
Sevgili Birol dediğin tüm makineleri araştırdım, teknik verileri hemen hemen aynı, ağırlıkları, drag kuvvetleri vs vs, görsel olarak pro surf daha hoşuma gitti Yada Super Aero Fliegen Bu makinede harika görünüyor, daha ağırlıklı turnuvalarda kullanılıyor
Göksel 2011 modellerde bu 4 kategoride ki amkineyi bu fiyatlara alamam , şu anda bulduğum bu kanalı vakit geçmeden değerlendirmek istiyorum, oldukça hesaplı olarak alabileceğim
Eyvallah Muratım, beraber olalım, tadında avlar yapalım kardeşim, özledim enle olta atmayı Evet haklısın , yeteri kadar av yapamasamda, bir şeyler yapmayı, malzemeler almayı, onlarla oynamayı seviyorum aslında, her ne kadar av kadar zevk vermesede, ben bunlardan da zevk alıyorum ( deli miyim neyim )
Murat Bey benim dediklerim yeni modelleri idi. Yani: Bull's Eye XT : 555 gr. PA Fliegen: 580 gr. SA Fliegen : 480 gr. Bunlardan Fliegen lerin yedek kafalarıda mevcut. Bence 2010 model olan bu modellerden düşünün zira bunlar daha kompakt gövdeleri ile çok daha şık ve hafifler Tabii yinede karar sizin.
Hayırlı olsun Kardeşim, güle güle kullan, makinalar eline geçince mi görüşelim de hava at, yoksa bu aralar yapalım mı bir buluşma?
Murat abi makinelere diyebileceğimiz tekşey mükemmel oldukları.Sağlıklı, huzurlu, mutlu mutlu kullanman dileğiyle abi Merak ettiğim belki gözden kaçırmışımdır ama bunlara uygun kamışlar neler olacak abi ya da elinde var mı