Sıra geldi kamışa

Konu, 'Kamışlar' kısmında Tbekler tarafından paylaşıldı.

1. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Daha önce çok tartışma alan konumun kilit alması sebebiyle burdan devam etmek zorundayım. Daha önce makine konusunda bir çok üyenin fikrini almak istedim. Tercihim Shimano Exage 4000 RC'den yana oldu. En kısa sürede ürünü temin edeceğim. Yalnız tek problem var kafamda kamış planlamadım. Taşıma sıkıntım yok. Kendime ait aracım var. Ayda yılda 1 kere oda belki beklemeli av yapabilirim. Daha çok at çek için, max tutar 120-140 lira arası 10-40, 20-50 gram atarı Exageyle dengeli, beni at çek yaparken yormayacak, çok sert değil ama wtd aksiyon için biraz sert(az esnek) bir kamış arıyorum. Tercihen, daiwa okuma shimanonun bilindik modellerinden olursa ürünün yedek parça sıkıntısında problem yaşamamak adına iyi olur. Ve kıyıdan at çek yapılacaktır boylar 240-270 uygundur. Parçalı - teleskobik fark etmez, wtd için parçalı daha iyi diyorlar ama...

2. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ben çok anlamam kamışlardan ama, mesajı okurken ister istemez kafamda uglystick canlandı. Diğer ustalar ne der bilmem ama ben shekspeare markasını da değerlendirin derim. Ben adını çok duymuştum, hem de benim bildiğim en eski kamış markasıdır bu Silstar ile beraber. Gençlik yıllarımın başında hep hayalini kurduğum bir kamıştır.
    Bu konu yardımcı olabilir biraz daha sanıyorum http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32811 umarım istediğiniz kamışı alırsınız.

3. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Dediğiniz kamışa benimde ilgim var lakin ben bir türlü sitelerde bulamıyorum bu kamışı.. Ayrıca sipariş vereceğim bayi sadece shimano ürünleri satıyor. Ha eğer ki bulursam kesinlikle uglystick alırım.

4. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ben daha bakamadım av malzemesi satan sitelere. Aklıma ilk gelen markayı yazdım hemen. Ama dediğim gibi ben hiç anlamam kamıştan. başkaları daha yardımcı olacaktır.

5. bd2002tr

bd2002tr

Favori Kamış:
    3 adet makaralı olta takımı
    En İyi Avı:
    sazan= 0, turna=1, yayın vs=0, 10 çuval yosun, ahh
    Okuma V system'in 2.70 önerebilirim. Ben ağır sahteleri kullanmak için, daha ağır atarlı olan 3.00 olanı aldım. ağır atarlı olmasına rağmen 15-20 gr sahteleri bile gayet başarılı bir şekilde kullanabiliyorum. Uygun atarlı olan ile daha başarılı atışlar yapılabilir. Alırken tereddüt içindeydim. Ancak şimdi tavsiye ediyorum

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    RC demişsin, Sanırım RCDH olacak.:p :p

Dedim ya çok cilvelidir diye.:p :p hihi Nazını çekebilecekmisin ?:confused: :confused:

FC olanını, al tarlada çapaya sür. Eve gelir yemeğinide yapar, çayınıda yapar.....................:p :p Diğeri restaurant ister, hizmetci ister, masaj ister.:p :p

Kamış, gelen alternatifleri değerlendirerek kararını verirsin.

Bu gün hava durgun bayağı. :confused: :confused: Fırtına olmayacak gibi.:p :p

7. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    4000'lik makine zaten kolunu yeterince yoracak talhacım. :p :p şaka bir yana alternatifin olabilir, şunlarada bak istersen.

Bu bana hediye olarak gelmişti, çok hafif ve karbon güzel bir modeldi. Kullanmak kısmet olmadı, parçalı hali bile arabaya vitesle bagaj camı arasına zor sığıyordu istemeyerekte olsa değiştirdim. :)

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-FORCEMASTER-210-M-10-30-GR-pmu1936.html

Uzunluk sıkıntısı olmasa bu modelden çoktan almıştım. Çok yakışıklı duruyor, bu sene shimano'nun sitesinde, kataloglarda falan gördüğümde bayılmıştım. Tevfik abide olması lazım. :)

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-YASEI-RED-DROPSHOT-SPINNING-270-7-28-GR-pmu1922.html

Veya gönlüm çok rahat olarak al diyebileceğim. Yemli, yemsiz, turnada, istavritte hatta bir kaç kere sazanda bile malzeme olmadığında kullandığım :) ve en sevdiğim kamışımı tavsiye ederim. Özellikleri tam istediğin gibi karbon malzemesi mükemmel. Sağlamlığına göre çok hafif, çok esnekde değil, sert te. Yarı yolda bırakmaz yıllarca kullanırsın...

http://www.avmarketi.com/asp/product/2319/2383270-D-A-M-EVEOLUTION-TELE-X-270-CM-KAMIS

Bir incele bakalım...

8. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
  9. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Benimde aklımda o vardı aslında.

Evet bugüün hava biraz durgun bugün uyuyor heralde :) Çift kollu ve arkadan kalamalıyı almamam gerektiğini düşüyorum, zaten masaj restaurant isteyen bitane var ikincisi falan beni yorar ağabey :) Senin şı kızılcık sopası nasıl ?

Valla forcemaster çok hoşuma gitti açıkcası, çok güzel görünümü var değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Bir de Tevfik abi onay versin de rahat rahat alayım

Denemeye değer bir kamış, ama bu kamışı esnek diye duymuştum sanki..

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
  11. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Fiyat konusunda pek anlaşamayız sanırım bu kamışla biz :D Max 140lira, 160 lira zaten makine tuttu. Etti mi 300 :D Birde örgü misina alıcam daha... Ohooo :)

12. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Bu sektörde alacağın her şeyi bence ömürlük almalısın. Selcuk hocamda 140 civarında bir şey vermişti:) Atar aralığını geniş alırsan daha, ilerde bir başka kamış almana gerek kalmaz:)

13. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Evladiyelik düşünüyorum zaten, bir kere alayım 3 sene kullanayım dedim. Birde bütçeyi aşarsam pek iyi olmaz gibi benim için :D

14. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İp de var sırada sanırım:) Onu dert etme 50 liraya sorun hallolur:p Peki ya sahteler?:D

15. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    1 yedek kafaya ip, diğer kafaya misina.. Kadir abiden de sahte tiyolarını aldık mı iş 400 lirayı görür gibi :D

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    500 lirayı çıkar gözden bence:) Eğer toplama vurursan hep harcayacaksın, misal ben yarın 2 tane daha alacağım:D

17. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Hey maşallah :D

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ucu yokki, misina igne kurşunla bitse neyse dersin:) Ama bi taktırıyosun hooop gitti 35 lira:D merada mutlaka nazarlık bir sahte bırak:D

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Daiwa crossfire tavsiye ederim 10-40gr 2.40cm iki parça karbon. Yeni daiwa exeler 7-21gr da harika kamis.
    20-50gr kamis çok büyük sahteler veya silikonlarla at-çek yapilmayacaksa gereksiz. Max 40gr atar bile bana fazla geliyor. 5-25gr at-çek için en ideali sanki.

20. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Vallahi nazar boncuğu takıp suya iade edicem sahtemi :)