Okuma salina seaspinide düşünebilirsin 2 sezondur kullanıyorum şahsen memnunum hiçbir sıkıntım yok ve hatta yedekledim memnun olmuyan arkadaşlarda var tabiki her üründe olduğu gibi farklı düşünceler uyuşmazlık vs.. ler takdir sizin olucaktır nihayetinde 3000lik SPRO nova makinemle gayet uyumlu wtd çalışması ayrıca çok keyfli.. Bunun yanı sıra bu kamışı 4000 lik exage ilede deneme şansı buldum ve gayet dengeliydi bilgine
Abi kullandığım sahteler max 29 gram zaten, ama yine de ne olur ne olmaz belki ilerleyen zamanlarda alabilirim diye kapsamı geniş tutuyorum.
Onuda inceledim, ben kamışa pek güvenemiyorum açıkcası. Biraz hoyrat kullanırım. Dediğiniz model narin kullanıma uygun yanılmıyorsam
En agir spinnerbait atiyorum 32gr. 10-40 atarli bir kamisda yazan deger en iyi randiman araligidir. O kamisla 0-60gr arasi atilabilir. Wtd yapacaksan 2.40dan uzunu zorluyor. Yagmurda çamurda pis havada kullanirim dersen mantar sapli olsun. Malum karbon kamislarda elektriklenme oluyor çat çut vurur
Var mı abi tavsiyen peki, mantar saplı ? Shimano düşünüyorum açıkcası daiwanın kamışları pek tutulduğunu sanmıyorum. Yani yakın çevremde pek daiwa kamış kullanan yok..
Talha kardeşim narin kullanımdan kastın sanıyorum iyi davranmaktır kamışa iyi bakmaktır vs.. Benim bu kamışla güven konusunda asla bir problemim yok yanı sıra bende hor kullanmışımdır halende kullanıyorum .. Bulunduğunuz bölgede herhangi bir bayide inceleme şansı bulursanız sadece gözlemlemek adına gözardı etmeyin derim
Pek tanimiyorum shimano kamislari o açidan birsey diyemem fakat vardir heralde mantar saplisi. Levrek pis havanin baligi biliyorsun. Sicah havada arabaya dokununca çat yapiyor ya aynen öyle oluyor. Sünger sapi da bir arastirmak lazim. Çiplak sap alma da Spine baslamadan bir arkadasimin dam marka çiplak sapli bir kamisini kullandim sagnak yagmurlu havada mübarek elektrik trafosu gibiydi.
Hüseyin abi örneğin, avlaktan döndünüz.. Eve geldiniz. Ben genelde oltalarımı garajımda saklarım. Raflarım vardır ve üst üste dururlar. 2 oltamın ucunu diğer oltaları çıkartırken yere düşürmemle kırıldı. Şimdi birde benim ilk spin kamışım değil bu daha önce telespin kullandım. Parçalı kullanmadım spinde. 2 tane parçalı kamışım var birisi sazan için almıştım, diğeride dolgu.. Bunlar tek ayaklı porselen değil. Bana biraz hassas geliyor spin kamışlar. İncecik uçlular çıt diye kırılırmış gibi.
Sapi surf kamislar gibi oluyor. Üzerinde yazilar veya yapiskanlar hariç mantar, sünger, deri vs.. kaplama olmuyor.
Talha kardeşim geçen yıl atçek yapıyorum kasım aralık ayları yanılmıyorsam hava soguk akşam suyunda 3 parça levrek aldım keyfli anlardı ve bu sıra sahteme iyi bir levrek bindi yormaya ugraşırken talihsiz bir olay yaşadım kayalıklarda düştüm bir şekilde kamışın üzerine kamışın sadece en alttaki porselenin bir kısmı hafiften çapaklandı ben bi süre kalkamadım gögsümün üzerine düşmüştüm nefesim kesilmişti o an filan neyseki verilmiş sadakamız varmış kırık çıkık çatlak vs olamış Demem oki öyle düşürmeyle bir yere çarpmayla bir şey olmaz bu düşüncenden arın evet uç kısımları ince gibi görünürler ama çok saglamdırlar Örnegin en ucunu tut iki elinin arasında kırma anı 1 saniyeliktir buna hemen hemen bütün kamışlar dahildir Çünki kamış bir noktadan tutup bükülmez bunu yaparsanız her kamışı kırabilirsiniz marka fiyat farketmez Bütün kamışların denge olayı vardır balıgı çekerken butun yuk sadece uç noktaya toplanmaz mesala bütün olarak dağılır kamış üzerinde bu yüzden çok problem etme derim... Evet başlarda banada güven vermezdi bu tarz kamışlar bende çok zor alıştım ama şuan denedim kullandım ve çok memnunum :thumb: Dilerim sende rahatlıkla ve güvenle kullanacagım bir kamışa kavuşursun
Bilgilendirmen için sağol ağabey, azda olsa içimi rahatlattı. Spin kamış veya parçalı kamış konusunda tamiratı pek beceremem. Evladiyelik alıyorum zaten göz nurudur. Bir daha ikinci sefere almamak isterim kamışı başıma geldi. Ve başınıza gelen olaya üzüldüm Allahtan herhangi bir yanınızda kırık oluşmamış verilmiş sadakanız varmış geçmiş olsun. Bir konuda katılmıyorum size. Benim kamışlarımı elle kıramazsınız iddalıyım
Teşekkür ederim sağol Genel olarak bir vurguydu o kardeşim zaten önemli olan bizim değil balığın kıramaması bunun içinde iyi yapılmış kalama ayarı ve düzgün kullanıştan geçer Bu arada bahsini ettiğim porselenin çapaklanan kısmı fotografta ekliyorum Ben o sıralar eyvah bu bir kaçgüne kadar dökülür düşer vs demiştim ama beni yanılttı 2 yıl oldu halen aynı ne dökülme var ne paslanma nede farklı bir aksi durum Uploaded with ImageShack.us
Balığın kıracağını sanmıyorum zaten de benim gibi biri(vur kır parçala) kırar mı diye düşündüm. Bakalım eğer ürün beğenemezsem bu kamış satın alırım. Porselenler fuji, kalitesinden belli oluyor. Yinede bana mısın dememiş kamış Fiyatta pek makul geldi gözüme. Bir konuda da yanlış bilgi vermişim, ürünü inceleyince çift ayaklı olduğunu gördüm tam istediğim gibi..
Bu kamışa sahip olman için ısrarcı değilim sakın o yönde algılama sadece memnuniyetimi aktarmaya çalıştım kısacası bu fiyat olarakta gayet elverişli kullanımı da o yönde ... Yanı sıra tercihin ne yönde olursa olsun tercihin kendin için en iyisidir umarım eline aldığında güven veren saglam bir kamışa kavuşursun Degerlendirmeye alacağın kamışları siparis geçmeden yada satın almadan teker teker inceleme şansı bulmanı isterim bunun faydası çok olacaktır hoşçakal :thumb:
çift ayaklı olduğunu gördüm tam istediğim gibi.. Çift ayaklıdan kastın sanırım bileziklerin ayaklarından bahsediyorsun evet evet muhtemelen o Algılıyamadım başta özür dilerim evet kesinlikle spin kamışta benimde ilk dikkat ettiğim özellik budur genelde tek ayaklı bilezikler güven vermiyor biryere degdiginde yada takıldıgında kopacakmış havası veriyor banada
Evet abicim, sanki yerinden çıkacakmış hissi veriyor. Hiç sıkıntıya sokmamak lazım kendimizi. Vallahi bu kamış benim aklıma yattı. Çok hafif, çift ayaklı bilezikler, ayrıca görüntüsü bir çok Shimano kamıştan kat kat üstün. Kararı mı bundan yana mı kullansam ? Lakin denge konusunda biraz tedirginim. Shimano exage 4000 ile birlikte kullanan varsa bilgi verebilecek var mı forumda ?
Daha ağırlarını isteyecek zamanla bünyen, ve zamanla doyuma ulaşamadığını anlayacaksın:laughing: :laughing:
Kardeşim aradığın kişi tam karşında Exage 4000 ile kullandım ve 4000 lik olması düşündürmüştü beni başlarda uyum saglarmı diye ama kullanınca istenilen denge kendiliginden oluşuvermis yani kısacası denge olayı son derece uyumlu en azından benim bilegime uyumu hissettirdi yinede şunu belirtmemde fayda var bir av bayisinde 4000 lik exageyi satın alacagın kamışa takıp ufaktan yoklayabilirsin Bu arada exage den pek haz etmememle beraber tekrar iade etmiştim bir okadar kullanıcısı var memnun ben memnun kalmamıştım bunuda şundan dolayı belirtmek istedim her ürün herkezin bilegine istenilen güzelligi , verimi vs veremiyebiliyor Yinede dediğim gibi deneme şansın varsa bir av bayinde birebir exageyi takıp deniyebilirsin degerlendirecegin kamışları