Sırada Kalamar Vardı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Avciperdeci tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Hakan28 in ile uzun zamandır gidemiyorduk ava. Derya Kuzusu Müjdat desen yeni aramıza dönmüş 3-4 ayı bulmuştu kendisi ile ava çıkmayalı. Hakan28 in izin haftası olduğu için yoğun baskıları sonucu ekibi kısa bir sürede toparlayarak, gece 02 de yola çıkmak üzre anlaşıyor ancak, 00.30 gibi Hakan28 in çalan telefnu ile uyanıyordum. Müjdat abi ve Levent abiyide Bornova'dan aldıktan sonra Odun ateşinde Çay molası verip muhabbete dalıyor, o arada saate bakmayı muhabbetin koyuluğundan olsa gerek unutuyorduk. 06.00 gibi tekneye binip avlak yerine ulaştığımızda beklenen misafir Hakan28 in oltasına takılıyor bu beni mutlu ediyordu. Gelen antenli mercandı. Üzerindeki mavi noktaları güneş ışınları ile parlıyordu. Ardından benim oltama takılan bir çipura, Hakan28 in oltasına gelen bir çipura daha derken, Levent abinin şurada dolaşan Kalamar değilmi demesi ile kalamar zokalarınıda 3 lü dip oltalarımızın fırdöndülerine bağlıyor ve kalamarları birer birer almaya başlıyorduk tekneye.
    Benim kullanmış olduğum pembe, yeşil renk olan zoka ile 5 adet ben yakaladım. Diğer muhtelif renklerdeki zokalara birer tane takıldı.
    İzmarit bolluğu maalesef çipura ve mercanlara fırsat vermedi bu avımızda da. 300 gr civarı izmaritler inanın çipura edası ile geliyordu. Derilerini tulum şeklinde çıkardığım izmaritler eve döndüğümde kalamar ve tekir eşliğinde bir hayli lezzetliydi.
    Canlı isparoz ile yaptığım bırakma takımına iki vuruş aldım. Ancak maalesef trofeyi alamadık. Bir daha ki avlarda farklı bir bırakma takımı yapmak farz oldu:(

İsparoz 15-20cm arasında...
    Ve tek vuruş....
    Her zaman sırtından taktığım iğneyi bu kez tavsiye üzerine ilk kez sidikliğinden taktım, keşke yine sırtından taksaymışım:(:(

Saat 14 civarı 4-6 olan hava avımızın devam etmesine engel olarak karaya dönmemize sebep olsa da, hepimiz mutluyduk, aklımda alamadığım trofede olsa:(.

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

3. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

4. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
  5. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Biraz abardık galiba izmarit avında ama yinede azaltamadık. İzmaritler bu kadar çokkende çipura ve mercan yakalamak neredeyse imkansız.

6. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Serdar abi sizlerden ses soluk yok dedim hemen bunu gördüm :) Tebrik ederim ;)

O ısparaya ne olmuş ya :eek: Keşke kancayı sırttan taksa idin :eek:

7. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Nasipte yokmuş maalesef kardeşim, ileriki avlarda inşallah diyelim:)

8. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    ...

Selamlar !

Güzel av tebrikler

Fotografta Gördügüm Kadari ile Arkada Balik Ciftligi var ! Norvecte Balik ciftliklerine 200 m Yaklasmak Yasaktir Hepsinde Kamera vardir Boot Limana Yanasmadan Polis Bekler Ve Malzemelere el Koyar 8000 Nok. Cezasi vardir.
    Soru Türkiyede Yasak Degilmi ?

Balik ciftlikleri ve Cevresinde Sürekli balik oldugu,suni yemi yedigi icin de Lezetli olmadigi söylenir amatör balikcilar arasinda (Ilacli yem )
    Türkiyede Böyle bir izlenim Yokmu ?

Aydinlatirsan sevinirim

Selamlar Timur

9. KEYF&KEDER

KEYF&KEDER ORHAN AYDAR

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ÇARŞI EKİBİ.
    tebrikler abi güzel av olmuş maşalahınız var kaçan trofe içinse üzüldüm en iyi yöntem bazen bildiğin yöntemdir:)

10. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Serdar'ım Haakaanım bu güzel ava benide davet ettiğiniz için ikinizede teşekkür ederim ;) :D

Kardeşim. ne zaman tekne alıyoruz,yter artık bi an evvel yapalım şu işi zengin ettik adamları :D:D

Rapor için teşekkürler kardeşim,
    Allaha emanet ol.

11. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Her yerde olduğu gibi türkiyede de çiftliklere 100 metreden fazla yaklaşmak yasaktır. Bi,zde 100-150 metre mesafedeyiz zaten. Fotografda yakın gözüktüğüne bakmayın. Sensörler ve çiftlik bekçileri ile sürekli gözetim devam ediyor. Burada da daha fazla yaklaşmak demek, hem çiftlik sahipleriyle hemde sahil güvenlik ile başının derde girmesi demek. Aynı kurallar türkiyede de geçerli merak etmeyin. Bu arada o çiftlikler boş onuda söylemeden geçmeyelim.

Son düzenleme: 16 Haziran 2008
  12. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Timur abi selamlar, Türkiye de Ticari Avcıların 200mt mesafe sınırı, biz amatörlerin 100mt mesafe sınırı bulunmakta. Yani burada da aynı durum söz konusu. Biz avlanırken zaten çiftliği bekleyen bir bekçi, aynı zamanda yemciler ve balık toplayan çalışanlar vardı. Yani burada da aynı durum geçerli.
    Balık çiftlikleri çevresinde sürekli balık maalesef olmuyor:( Bu av raporunda da gördüğünüz gibi bir antenli mercan 3 çipura yakalayabildik. Geri kalanlar izmaritin farklı bir türü olan yöresel ismi yanılmıyorsam melani olan bir balık. Derisini sert olduğu için ben tulum olrak çıkartarak kızartıyorum. Lezzeti harika.

13. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Aydinlattigin icin Tessekrürler

Ne Güzel Bir sey Daha Ögrendim !:D

Sevgiler Timur

14. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    ekip gene güzel ve bereketli bir ava daha imza atmış ;) serdar sarpanın hali ne öyle ya demekki tam yutamamış geçen senede benim başıma gelmişti oltama takılan sarpayı çekerken bi baktım balığın yarısı yok:eek: ama olsun bida bildiğin yöntemden şaşma;)

15. simendifer

simendifer Sennur

Ahhh ahhh gitmiş caanım trofe... :eek: Yine de güzel balık tutmuşsunuz, tebrik ederim. O trança da ne güzel pembiş pembiş öyle, insan yemeye kıyamaz onu yahu. :p

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Abi rica ederim:)
    Avlarınızı zevkle ve imrenerek takip ettiğimi bilmenizi isterim,

Mustafa abi sorma, ama bundan sonraki bırakmalarda muhakkak ki farklı teknikler edneyeceğim.

Yücel abim teşekkürler, aslında aklıma geldi çift iğne takmak, ama avcıyı ürkütür diye korktum. Onun için tek iğne kullandım. Bir dahaki avlarda inşallah:(

17. hakan28

hakan28 hakan

Favori Kamış:
    kamışlar, el oltaları
    En İyi Avı:
    Levrek, çipura
    Trança hangisi sennur hanım. Bizde adımı farklı acaba.

18. hızır şeref gültekin

hızır şeref gültekin hızır şeref gültekin

Favori Kamış:
    sawagear predatör 20 60 300
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw4000xg
    En İyi Avı:
    kilosunu bilmiyorum ufo gibi bişeydi :)
    serdar abi tebrikler valla ben sevindim ama üzülüyorumda yani YALOVA da yok böle bolluk neyse bizimkilere de öğretebilsek küçüğü bırakmayı olacak ta

19. simendifer

simendifer Sennur

Pardon ben fotoğrafa bakarak söyledim. Trança, şu sizin antenli mercan dediğiniz balık. Antenli mercanın bir diğer adı trança, ben genelde kısa olduğu için bu adını kullanıyorum. ;):)

20. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    2.260 kg antenli mercan şimdilik
    serdarım avcı perdecim gene yapmışınız yapacağınızı tebrik ediyorum.artık o balıklardan sonra tabi kendisi temizlemek koşuluyla hakan kardeşimede yengemiz balık için izin verir heralde .biliyosun light lık konusunda sitede üstüme tanımam.benim raporuda bakıver nasibiniz bol iğneniz keskin olsun

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.