Şırnak uludere balık avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında azazel85 tarafından paylaşıldı.

1. azazel85

azazel85 uğur açıkgöz

Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    1500gr civarı kasna ırak sınırı habur çayından
    öncelikle herkese şırnakten selamlar.memleketim bursadan ayrılıp şırnağa atandığım günden beri balık tutacak güzel bir yer arayıp duruyorudum.köyden uludereye giderken ırak sınırını çizen küçük bir akarsu var.balık çıkacağını hiç ummasamda geçen hafta güneşinde yüzünü göstermesiyle bir iki öğretmen arkadaşı daha kandırıp köyden 8-10km uzaktaki bu dere kenarına gittik.önceden hazırladığım hamur ve bursadan gelirken getirdiğim kokulu sazan yemlerini ve kasnakları yanımıza aldık tabi.saat 12ye doğru avlaktaydık.derin yer ararken baya bi sıkıntı yaşadık.Derinlilk genelde 50cm i bulmuyor.sonunda bi taşın tepesine tünedik :) güç bela yemleri takıp taşın dibine bıraktık oltaları.fazla geçmeden ilk vuruşlar geldi.sonrasında ilk balığımı çektim.daha önce tatlı su özellikle derede avlanmışlığım olmadığı için balığın cinsi konusunda tereddütlerim var ama zannedersem kadife denen balıktı yakaladığım.devamında yine vuruşlar sürdü.bir karıştan ufak balıkları saldık.lakin tam sirküleri ve hatta balığın cinsini bilmediğimden bir karış civarında olanları geri bırakmadım.fotoğrafta gördüğünüz büyük kefal vurduğundaysa elim ayağım birbirine dolaştı neredeyse suya düşüyordum.neyseki el yapımı filemiz sayesinde balığı kaçırmadan alabildik.şimdilik bu kadar.hepinize şırnaktan selamlar sevgiler

2. Bursali67

Bursali67 Dilek Yıldız

Favori Kamış:
    Yok
    Favori Makine:
    Yok
    En İyi Avı:
    Yok
    Bursa nilufer den selamlar.oncelikle yazmam gereken sey,file ile balik tzutmayi genelde olta balikcilari tasvip etmezler.olta ile tutmaya basladigin zaman da ,zaten file gibi tiriviri gibi aglari unutacaksin.ikincisi o tutmus oldugun balik tatli su kefali ve tutmasi olta ile cok zevklidir.genelde tum tatli sularda tavuk cigeri tutulur ve cok super bir sonuc verir.misir ,veya hamur genelde sazan baliklarinda kullanilir.sen tavuk cigerinden hic sasma,ve her tavukcu da bulursun.
    Not.o iri kefallerin degerlerini bi,cunku bu ara bursada cikmiyor hic:)

3. azazel85

azazel85 uğur açıkgöz

Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    ben file derken ağ gibi birşeyden bahsetmedim ya.demek istediğim sopanın ucuna taktığımız bir file malum balığı sudan çıkarmak için kullandık.diğer adıyla kepçe yani.yoksa balığı oltayla tuttuk zaten mrsparkle .
    bu arada bizim köye en yakın tavuk ciğeri bulabileceğim yer 120km uzaktaki şırnak merkez idk uludere ilçede bile yok.değerli önerilerin için çok teşekkür ederim.selamlar

4. probzen

probzen Oğuz

En İyi Avı:
    37kg yayın
    kasna için meps kullanabilirsiniz,hamurdan daha etkili ve uğraşması zevklidir

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sayın meslektaşım(öğretmensin galiba), askerliğimi Uludere Silopi arasındaki bu Hezil çayının Irak sınırımızı belirlediği bölgede yaptım. Yerli halk çekindiğinden burada avlanmayı tercih etmiyor ki bence sende tercih etme. Derede tabiri caizse balıkların sırtına basarak karşıya geçebileceğiniz kadar çok balık var. Komutanımız el bombası talimi yaptırırdı. 200 m. kadar aşağıda çuvallarla askerler balıkları toplardı:D Ayrıyetten karakoldaki patates çuvallarıuyla bile av yapardık:D Umarım yeri doğru tahmin etmişimdir. Sana Hayırlı görevler.

6. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Tebrik ederim Uğur kardeş. Gittiğin yerde boş durmamış çevreyi keşfetmişsin. Güzel de balık almışsın. Tatlı su kefali çok hoş, yalnız diğer balıkları ben de çıkaramadım. Kababuruna ( chondostroma nasus ) benziyor ama değil gibi de...:p

7. azazel85

azazel85 uğur açıkgöz

Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    sayın hocam benim avlandığım yer uludere hakkari arasında kalıyor.ben tam hakkari şırnak sınırında bir köydeyim.burada da elbet çekinen insanlar var lakin balık aşkı işte gözü karartıyor.burda jenerator ile avlananlar olduğunu duydum fakat gözümle görmedim kimsenin hakkını yemeyim.

8. azazel85

azazel85 uğur açıkgöz

Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    sağol ahmett abi.karaburuna baktımda o balık değil bu.karın kısmı daha bir iri benim tuttuklarımın ve ağzıda balığın alt kısmında kalıyor.elektrik süpürgesi gibi :D

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili kardeşim tebrikler.. herşeyden önce orada geçirdiğin yaşam sürecinden dolayı seni kutlarım..saglıgın yerinde kısmetin açık olsun.. kainatın efendisi yanında olsun..

10. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    tebrikler şahane balıklar. doğa bozulmadığı ve bohçacılar fazla olmadığı için daha çok balıklar yakalarsınız.buda şırnak ta olmanın faydası:D

11. turna

turna

Tebrikler, güzel av olmuş, bunların hepside tatlısu kefali veya kasna da diyebilirsiniz, afiyet olsun.

12. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler hocam.
    kasna için bu mevsimde solucan kullanabilirsin dostum.hafif gübreli solucan daha mı iyi koku yayıyor ne daha iyi vuruyor balık.yazın yeşilliklerde bulacağın yeşil renk çekirge şov yaptırır sana:)
    suyun biraz gerisinde dur gölgen,yansıman suya vurmasın.

yediysen tadını buraya yazarsan sevinirim.
    derede batak,lağım karışanı,çamur yoksa çok tatlıdır.afiyet olsun

13. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    herşeyden önce sizi cesaretinizden dolayı kutlarım hocam , balıklarda güzel umarım kazasız belasız güzel avlar geçirrsiniz

14. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Uğur hocam tebrikler.. manzara çok güzel.. ufak sahteler ile yakalamakta mümkün çokta zevkli..

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bence 2 adet kefal, (baştaki büyük balık ve 3. balık) 1 adet irice gümüş (baştan 2. balık) ve diğer balıklar da siraz.

Resimlere bir daha baksanız, yanlış mı biliyorum acaba?:)

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim, inşallah o güzel yerlerden hep böyle güzel haberler gelir artık.

17. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Sizde mi gümüş diyorsunuz:)Bizim köyde de aynı balığa gümüş diyoruz.evet iki tane kasna bir gümüş var.Şiraz balığı dediğiniz sanırım bizim sarı balık dediğimiz balık.
    Bazı yerlerde sizin gümüş dediğiniz balığa gökçenez yada inci balığı da deniliyor.
    yem için de kullanıldığını görmüştüm.

18. azazel85

azazel85 uğur açıkgöz

Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    İyi dilekleriniz icin hepinize tesekkur ederim.ara tatilde bursadan birkac sahte alip onlarlada avlanicam insallah

19. Muammer

Muammer Muammer

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 17 kg
    Hocam tebrik ederim. Bu cins balıklarda ince ve ufak gübre solucanı çok iyi iş yapar. Vazifende ve avlarında başarılar dilerim.

20. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Uğur öğretmenim bu güzel avlarının devamını dilerim
    rastgele