Site arkadaşlarıma

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında kayahan.can tarafından paylaşıldı.

1. kayahan.can

kayahan.can Kayhan DURMUŞ

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 7.600 gr
    Sevgili arkadaşlar
    Aranıza yeni üye oldum bu siteyi ve arkadaşları sevdim.
    Balıkları nerede tuttuğumu sorulduğunda bende dürüstçe sizlere söyledim, bence bu güzellikleri hep beraber paylaşmak lazım derim.Ama dersenizki bu konulara hiç girmeyelim sadece resim yollayalım ok derim buda olur ama o zaman bu sitede paylaşımın ne anlamı kalır.
    Bizler duyarlı olmalıyız Hakkından fazla olta atanları uyarsak yada bildirsek, Standartın altında olan balıkları salsak veya tutanları uyarırsak Göletlere Ağ atanları bildirirsek inanın bunun önüne geçeriz, bu dediklerimi bizler yaparsak değişimi yakalarız , ne kadar sürer bu derseniz zaman önemli değil 5 senede sürse bile bir şeyler başarırız.
    Balık tutulan yeri söyleyip söylemeyeceğimize birlikte karar verelim isterseniz.
    Site yöneticilerinden Aktif üyeliğimin iptalini talep eder,
    Hepinizi saygı ile selamlarım
    Bol avlar.

2. timuçin

timuçin Timuçin

Favori Kamış:
    Okuma luremania
    Favori Makine:
    Shimano catana
    En İyi Avı:
    Kalkan...
    Merhaba,
    Bence yer söylenmemeli. Cumartesi İshakçılardaydım herkes süverlere gitmiş sizin balıklardan sonra, fazla kalabalık değildi o yüzden :)
    Doğa koruma ve milli parklar gen. müd. geldiler. 4 tane çaylama yakalamıştım 25 cm civarında ve 5 oltam vardı. Bana avlanma belgemin olup olmadığını sordular ve şimdi ceza yazmayacaklarını fakat 1 hafta içinde belge almazsam ceza yazacaklarını söylediler. Ve 2 olta 4 kanca hakkımız olacakmış. Ben de ok. alırım dedim, ama zorunlu olmaması lazım bu belgenin dedim fakat dinlemediler bile oltalarımı toplayıp, limiti olmayan çaylama balıklarımı da saldırdılar.
    Fakat burda bakıyorum resimlere olta sayısı fazla herkeste 7-8 veya daha çok. Ben bundan sonra belgemi alıcam(gerekli olmadığı halde) ve 2 oltayla balığa çıkıcam. Diyeceğim şu ki biz bu sitede örnek olmalıyız. Biri balık tuttum deyince herkez oraya gidip 10 larca balık tutuyor. 2-3 tane yetmez mi?

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi bence de söylenmemeli özel mesajla olabilir belki ama herkesin okuyabileceği toplu paylaşım forum sayfalarında yazılmamalı.Çünkü bu sayfaları okuyan iyi niyetli bizden balıkçılardan başka ağcılar,pareketeciler,zıpkıncılar da var.İzmit te bu tür şeylere karşı gerçekten önlemler iyi jandarma kontrolleri oldukça sık ama İstanbul 'da jandarmaya 2-3 kez ihbar yapılsa bile kılları kıpırdamıyor.Benim fikrim bu yüzden toplu paylaşım sayfalarında yazılmamasıdır.

4. xorkox

xorkox Aziz Bülent Bayır

Favori Kamış:
    Yaylı Sazan Takımı
    En İyi Avı:
    Sazan,??

Abi hayırdır paylaşım için olan sitemini anladıkta üyelik silenme isteğin nedenki
    özel birşey yoksa açıklayabilirmisin?

5. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    En İyi Avı:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    sirküler e gore 4 olta degilmiydi

6. timuçin

timuçin Timuçin

Favori Kamış:
    Okuma luremania
    Favori Makine:
    Shimano catana
    En İyi Avı:
    Kalkan...
    Valla 2 olta ve olta başına 2 kancaymış. Görevliler bizzat söylediler.

7. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    yok öyle hemen pes etmek daha tanışmadık bile birlikte ne çok organizasyonlar yapacaz.dur bakalım kolay yolu seçmek yok çünkü sen izmitlisin;) bunlar ufak işler gelip geçer.

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Yer paylaşımı konusunda bir sakınca olmadığı görüşündeyim.Kötü niyetli insanların böyle güzel forumlarda işleri olmaz bence.Hem olsada nerede ne çıkar bizden iyi biliyorlardır.

9. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Abicim düşüncelerinize aynen katılıyorum fakat üyeliğinizin iptalini neden talep ettiğinizi anlayamadım ..

10. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Arkadaşlar yer söylenmemeli diyorsunuzda siz balık tuttuğunuz yerlerin hepsini kendiniz bizzatmı buldunuz yoksa birilerindenmi duydunuz..

11. Bu ne tezat sevgili Kayhan dostum:confused:.Üyeliğini iptal edersek nasıl birlikte olup karar vereceğiz;) :)

Kalmandan yanayız;)

12. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    Shimano ultegra 4500-5500
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    yazıyı üç kez okudum hiç bişey anlamadım. üyelik iptali ile ne ilgisi var yer paylaşımının kardeş. şöyle birşey mi oldu acaba ; fotoğraflara konu açtında avlağını yazmakmı istemedin. sonucunda yönetici ile aranda problemmi oldu. ne olduda bu başlığı açtın:confused:

13. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bence bu konuyu fazla takmaya gerek yok ..İsteyen soyler istemeyen soylemez..
    Ben cogunlukla bahsediyorum ama gecenlerde bir ciftlikten acıldık ve orada calısan bir arkadasda vardı aramızda ..Adam mevkiiden ve ciftlikten bahsetmememizi istedi..Bu durumda sitede yer soylenmeli diye karar alınmıs olsa ne yapmak gerekirdi:confused: Ya yalan soylenecek ya arkadas zor durumda kalacak yada konu sitede ki arkadaslarla hic paylasmayacaktık..
    Hangisini tercih etsen bence yanlış..Bu durumda insanların kararına saygı duymak lazım..
    Zaten gun gectikce sitede dostluklar olusuyor ozel sohbetlerde yer ogrenilebilir..
    Gecenlerde ciftlikten gittigimiz herkese acık ama yolu izi olmayan ve sadece tekneyle ulasılabilen ıssız koyda bile 4POSET cop topladık(baskalarına ait)..Tekneyle kıyıya getirdik..Boyle olmaktansa baskalarına soylememek daha iyi olabilir bence..
    Ama herkesin bildigi ve kalabalık yerler paylasılabilir bence(oda tercihe gore)

14. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Arkadaşlar isteyen avlağını söyler istemeyen söylemez böyle bir baskı olmadı bugüne kadar sadece istenen avın hikayesidir ve bizlerde anlatan arkadaşlarla beraber heyecanlanmak istiyoruz yerini nasıl tarif edeceksin ve oraya nasıl gideceksin sen anlatsan bile ben kalkıp oraya nasıl gideceğim aynı noktayı nasıl bulacağım o yüzden yerin ismini söylemen bir şey ifade etmez benim imza linkimde ankaradaki tüm avlaklar yazıyor ve bir mahsurunuda görmedim isteyen gitsin nokta tarifi yapmıyoruzki arkadaşlarımızın bilgilenmesi için yazıyoruz hepsi okadar.
    Bu yüzden üyelik iptalini istemek bana biraz yanlış gibi geldi yinede kararına saygı duyuyorum ama bence özel bir nedenin yoksa tekrar düşün derim.
    İyi avlar dilerim.

15. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İşte budur Osman abi.

16. 16hayalci

16hayalci

Favori Kamış:
    oltacı
    En İyi Avı:
    20 kg aynalı
    selam arkadaşlar ben konuya yeni dahil oldum.ama yer söylenmesine bende karşıyım.çünkü hepimizin belli bir av gurubu var ve buralarda değişik düşünce yapısında insanlarımız var.hani bi ata sözümüz vardır [sırrını söyleme dostuna oda gider söyler dostuna].yani biz bir kişiyi götürdükmü o 20 kışi olur.SONRA ÇOKKKKKKK BALIKSIZ döneriz.saygılarımla

17. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Bende koca bir liste var ve yayınladım isteyen gitsin bugüne kadar hiçte boş dönmedim nokta tarifi bile yaptım özelden. Ava giden arkadaşlarımız teşekkürde ettiler ama ben gittiğimde balıkların hepsini yakalıyamamış olacaklarki ben gittiğimde yine yakaladım bu güne kadar kimseden avlak tarifi almadım ama isteyene verebilirim özelim açık. Bana bu konuşmalar gereksiz gibi geliyor isteyen versin istemeyen vermesin ayrı bir konu ama siz söylesenizde söylemesenizde mutlaka orada birileri avlanıyordur orayı tek senin bilmene de imkan yok.
    Herkese iyi avlar dilerim.

18. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    av yerinin söylenmesi haricindeki konularda hem fikirim :) av yerini paylaşmak bence doğru değil barbun yerim vardı iki kişiye söyledik 3gün sonra baktıkki her yere ağ çekilmiş yem meram vardı videodan yerini bulmuşlar ta ayvalıktan çıkarmaya geliyorlarmış hemde binlerce onun için söylenmemesinden yanayım:) üyeliğinin iptalinle bunların ne alakası var çıkartamadım:)

19. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    kayhan aramıza hoş geldin arkadaşım

20. icemaster

icemaster Hüseyin

hmm. çok garip yazılar yazılmış, çizilmiş.

arkadaşımızın sitemi yerleri öğrenememi ve dışlanmış hissetmesi gibi görünüyor. tamam yerler ilan edilmez ama ipuçları verilebilir belki.

kimse doğuştan usta balıkçı olarak doğmuyor ki ..