Site yetkiLisine bir sorum var..

Konu, 'Genel Konular' kısmında aTomKarinca tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hele çinekop mevsimi başlasın, çinekop üzerinden ego tatmini yapmak isteyenler yine geçen sezon olduğu gibi ortaya çıkacaktır. Bu sezon 1000 tane avlarım, 2000 tane avlarım, her gidişimde 100'ü geçerim gibi yavru balıklar üzerinden bir sidik yarışı yine alır başını gider. Bunlardan bazıları "yanımda amcamın oğlu vardı iki kişi avlandık" (yersen) gibi bahanelerle insanları kandırdıklarını zannederler, bazıları ise daha da pişkince "amatörün tuttuğuyla balık mı biter" gibi ifadelerle sirküler dışı avlanma hakkını bile savunurlar. Sonra tepki gösterenlere de "siz tutamadığınız için kıskanıyorsunuz" şeklinde cevaplar vererek tartışmaları iyice büyütürler. Bu sezon yine 17 cm'lik balıklardan yüzlercesini mutfak tezgahları üzerine serilmiş gördüğümüzde elbette tepkimizi göstereceğiz, kimsenin tuttuğu balığı belediye ekipleri denetlemiyor ama bari yedikleri haltı kendilerine saklasınlar, buraya gelip rapor koymak zorunda da değiller ya.

2. SaWYeR53

SaWYeR53 Kürşat

Favori Kamış:
    Alba Star, Sazlıktan Yaptığım Kamış
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    9 Kilo İstavrit, 15 Kilo Kofana
    Benim anlamadığım birde limit üzerinde kim balık tutuyorsa yanında mutlaka birisi oluyor ama ne hikmetse hep bütün o balıkların toplu resimleri sadece bir evde çekiliyor.

Kardeşim diğer tutan adama hiç mi balık verilmiyor yada o balıklar yarı yarıya hiç mi paylaşılmıyor bunu anlamıyorum doğrusu

3. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    :peace: aynen öyle buz dolabını omuzla kapatanlar komşuya dağıtanlar say say bitmez eğer yanlış yapılıyorsa bence herkes eleştirmeli bu forumun amacı bu

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    benim gibi yapın:)
    ben limit dahilinde olsada aşırı balık avı yapılmış raporlara itibar etmiyorum:) blakis küçük ispendekleri dizeliyenler dahil..:eek: yarım kilo olsun afiyet olsun,en azından bunada şükür deriz:hungry: hihi

çok balık tutmak mağrifet deyil,eve yiyebileceğin kadarını götürmek alkışlanacak bir mağrifet

ben neden tek balık raporları açıyorum hiç merak etmedinizmi;)

5. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    :) yorumLar enteresan dahada enteresan yorumLar yazıLacaktır eminim ben anLadımki avcı adam kıskanç adam.. sen gidersin haftada 3 kez balığa alırsın her gidişte 15-20 sarıkanat adam gider 2 haftada bir balığa alır 90 parça.. totaLde senLe aynıdır hesap ''90'' dır tuttugunuz onunki dert oLur seninki Takdir aLır her neyse buda tartışıLır kimseyi savundugum faLan yok bu konusmaLarımdan yorumLarımdan da bu anLaşıLmasın ben sadece Emin kardeşimin raporunu örnek oLarak gösterdim farkındaysanız asıL amacım farkLı soruyu sordugum yetkiLiden haric herkes bir yorum katmış..

O haLde bende bir yorum yapıp bu işi sonLandırayım kendimce..

Yavru baLık tutan adam yanLışa düşmüştür keza zaten biLinçLi avcı bunu yapmaz baLık yaraLanmadıysa.. bu pLatformda kraçayi niye tuttun be adam diyip.. istavrit yokLugunda kracadan şakşak yem yapıp Lüfer tutan adamda var bende dahiLim buna, ama ben neden kraça tuttun demedim kimseye oda ayrı bir konu neyse.. ohaLde bu mesajLarı bu yorumLarı okuyanLar yada iLk kez okuyanLar herneyse biLsinLerki ben bazen Limitide aşarım bazen baLıksız raporda atarım buna karşı çıkacak arkadaşLarın beni vicdani sirkumLe başbaşa bırakmasını yeğLiyorum...

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Zaten tebligi kurali kaideyi bile bile lades olan adamdan da sportif amatör balikci olmaz...

7. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    dünyanın her yerinde insanlar karnı doyacak kadar balık yakalar biz ise gözümüz doyacak kadar( tabi gözümüz doyarsa) dünyanın çoğu yerinde böyledir ama bakalım biz o seviyeye ne zaman gelicez ama bir şey oldumuda her şeyin en iyisini biz biliriz .................................................?

8. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    ben anLadımki avcı adam kıskanç adam..

Uzatmak istemiyordum ama yorum yazan biri olarak tekrar cevap hakkı doğdu...
    Yukarıda yazdığınız cümleyle bu konuda görüşünü belirten ve bu işe yıllarını vermiş kişilere de ithamda bulunuyorsunuz.
    Bahsettiğiniz 90 veya kaç adetse balıkla sonlandırılan raporlar şov yapayım millette beni izlesin düşüncesinden başka bir şey değil.
    Bu iş sizinde söylediğiniz gibi vicdan işidir ancak vicdanı olan bir kişi hoşlandığı hobiyi yaparken koluya komşuyada dağıtırız ne var ne yok alalım diye düşünmez.
    Savunduğunuz ve bizim KISKANDIĞIMIZ muhteşem avlar sayesinde eskiden herkesi mutlu eden avlaklarda artık balık göremiyoruz. Yorum istemediğinizi de yazmışsınız keşke bu sıkıntı ve fikirlerinizi moderatöre özelden mesaj atarak bildirseydiniz, biz kıskanç olmazdık, sizinde canınız sıkılmazdı...

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Yavuz geçenlerde sen de birileriyle tartışıyordun sanırım, 25 cm. eşkina yakalamışlar diye. Üstelik sirkülerde eşkina için bir boy limiti olmamasına rağmen. Bununla birlikte "ben limiti aşsam bile beni eleştirmeyin" şeklinde bir istekte bulunmuşsun. Bu da tutarlı bir davranış olarak gözükmedi doğrusu. Sirküler dışı rapor yayınlayan olursa ben şahsen sol alttaki ünleme basıyorum ve bu uyarı neticesinde rapor yayından kaldırılıyor.

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Aret abi merhaba, nasilsin?

Neden öyle yapiyorsun abi? Ben bu konuda oldukça katiyim o ünlemide dah geçenlerde farkettim ama küfür argo vs. gibi durumlar için kullaniyorum:) Bence raporu açan aç gözlünün ifşa edilmesi ve bunuda herkesin görmesi bilmesi daha güzel olacaktir:)

Atomkarinca, yasin benden büyük eyvallah ama en son yazdigindan sonra pek bi onemi kalmadi yasinin:) Nisan ayinda çok güzel lüfer sarikanat aliyorduk 90 taneyi belirli bir süre içinde tek basima aşabilirdim( kimini saldim kimini kaçirdim). Eve 12 tane ile gittim 3 kilo var yok gayet güzel doyduk çok şükür:) 1 somun ekmek yedim. Sizde bol bol balik yiyeceginize az iradeli olun yiyebileceginiz kadar tutup bir somun ekmek yiyin:) Günü kurtarmaya bakmayin gelecege yatirim yapin:)

Eşkina meselesine gelince, bu zamana kadar 1 tane ufak yakaladim avucumdan az daha büyüktü igneyi itina ile cikardigimi sandim ama olmadi. Onun disindakiler hep kilo uzeriydi o yuzden yakalananlar hep ufak gelmistir gozume. Bize hep ufaklari ufaktan hallice buyukleri salmamiz ogretilmistir. Hatta (belki yalan belki dogru) baligin birini saldigimda bir abim 2 hafta sonra kilo uzeri olur o oyle tutarsin demisti:) Velhasil kelam eskinanin suçu yok da cinekopun ne suçu var hunharca tutuyorsunuz? Tepkim daha oncelerde de oldugu gibi ayni hiddet ile devam edecektir.

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Olmaz öyle şey, eşyanın tabiatına aykırı.

Burası bir forum. Forum demek bu demek. Buraya yazan, her tür tepki, eleştiri vs. neyse kabul etmiş demektir en baştan.

Öbür türlüsüne bulletin board denir. Yani şimdiki blog olayı. Açarsın kendine bir blog, yoruma kapatırsın, olur biter.

12. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Öneri için teşekkür ederiz. Ancak, böyle bir şey mümkün değil. Çünkü forumlar herkesin ortak kullanım alanlarıdır. Kurallar dahilinde herkes dilediğince paylaşım yapabilir. Önceliğimiz yeni başlayan arkadaşlarımızın forumda geçen tartışmalar sayesinde bilinçlenmelerini sağlamaktır. Kurallara uymayan mesajları ünlem işaretine basarak bildirmeniz halinde zaten moderatör gerekli incelemeleri yapıp, uygun görürse müdahale ediyor. Ancak olumsuz bir mesaj diye de hiç kimsenin özgür iradesiyle kurallar dahilinde yazdığı bir mesaja müdahale etmemiz beklenmemelidir.

Foruma yollanan her mesaj ve konu, doğrudan olumlu veya olumsuz eleştiriye açık demektir. Dolayısıyla bunlardan bir veya birkaçını kısıtlamak forumun doğasına aykırı olur. Tabiki tüm bu paylaşımlar öncelikle saygı ve sevgi; sonrasında ise kurallar çerçevesinde yapılmalıdır.

Özetle; mesaj ve konulara moderatörün müdahalesi aşağıda adresi ilişik iki unsur kapsamında olmaktadır. Bunlar dışında rapor sahibi arkadaşlarımızın kendilerine yazılan eleştirilere müdahale etme imkanı yoktur. Tüm arkadaşlarımız yazdıkları/yazacakları mesaj ve konulara, bugün veya gelecekte, olumlu ve olumsuz yorum eklenebileceğini bilmelidir.

1. Amatör amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen Tebliğ: http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

2. Forum kuralları: http://www.balikavi.net/forum/faq.php?faq=forum_kurallari

Yorumlarıyla katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkürler.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.