Sivrice,Uskumru,Kolyoz avcılığı

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Sadettin
    Temmuz ayında uskumru,helede tutulduğu gün yenilirse hakikaten cok lezzetli olur.
    Ancak bizim buralarda Uskumru Kasım sonu aralık gibi yumurta tutmaya başlıyor ve şubat sonu mart yarısı günlerindede döküyor.Yumurta tutmaya başladığı andan itibarende hızla yağ kaybediyor ve sıradan bir balığa dönüyor.Sanılanın aksine yaz ayları geldikce inanılmaz şişmanlıyor ve yağlanıyor.
    Sevgiyle kalınız

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Kurtuluş
    Hele şu yeni teknem gelsin oda olur beraber fiilen balığada cıkarız.
    Ben beğeniniz sürdüğü müddetce sizlere yazacağım.
    Sevgiyle Kal

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ahmet Cem
    Seni tanıdım,sonradan kaybettim.Demekki buradasın.Bu hoş bir duygu.
    Uskumru ve kolyoz buraların ana balığı.O olmasa balıkcılar kolayına birşey bulamazlar.Ancak bu sene gecen seneye nazaran daha az.
    Sevgiler

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Aslan
    Hakkımdaki düşüncelerin icin teşekkür ediyorum.Mücadeleyi azıcık gevşetsek,bütün cabalarımız boşa gidebilir.Dev bir gırgır kuvvetli ışıkları yardımıyla,hemde balık yumurtadayken bir gecede 50,60 tonunu birden toplayıverir.Allahtan yumurtlama alanlarının yarısı YUnan Karasularındada
    onlar o mevsimlerde katiyen avlanmıyorlar.Bizde ise balık yumurtadayken hemde ışıkla serbest,balık dökebildiği kadar döküyor,sonra yasak.Buna ne vicdan,ne akıl,ne sır ermez.Ceza-i ehliyetim olmasa yada bir kovuşturmaya falan tabii olmasam,neredeyse adamların karşısına cıkıp sövüp sayacağım.Bune vatan hainliyidir anlamak mümkün değil.Neyse hicolmazsa vişcdanımız rahat.
    Sevgiyle kal kardeşim

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Ozan
    Derdi iyi anlatmak gerekiyor.Ayrıca duyarlı bir kişi olduğunuzu,bu konuda Türkiyedeki mevcut forum yada derneklere üye olduğunuzu,-bu ihbarı bir vatandaşlık vazifesi olarak ele aldığınızı filan anlatırsanız,telefonunuzu ve isminizi cekinmeden verirseniz derhal yardımcı olurlar.Ancak coğu kişi bu şekilde yapmayıp bire SGK suclar gibi konuşmaları sadece üzücü.
    Sadece bir ihbarla iş bitmiyor.SGK ihbara uyupta geldiğinde bazen hicbir sey yapmadıkları sanılıyor ve işin peşi bırakılıyor.Oysa bu işleri istikrarlı yaparssak,en azından yasak yöntemlerle avlananlarda bir tereddüt oluşmakta ve yasa dışı avlanmaya yeltenirken iki kere düşünmektedirler.
    Velhasıl her ihbarın bir değeri vardır,sorumlular sonucta vazifelerini yapacaklardır.
    Sevgiler

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol Sevgili İbrahim,elimizden geldiğince sizlere yazmaya devam edeceğiz.
    Övgüleriniz bize güc veremektedir.
    Sevgiyle kal

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Yücel
    Olayı net ve doğru biçimde ortaya koymuşsun.Asla övüncümüz SGK ve benzer kurumları,olur,olmaz kanaatlerle yıpratamamak lazımdır.Aynen bahsettiğniz şekilde yapılırsa muhakkak netice alınacaktır.
    Bende olayı doğru yönden alıp,yazdığın icin sana teşekkür ediyorum
    Sevgiyle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Yücel
    Sana bir kere daha bu duyarlı ve asil davranışın icin teşekkür ediyorum.İşte olay budur.Medeni cesaret sahibi olmanın,duyarlı bir vatansever olmanın gereği bu şekilde davranışlardan gecer.
    Lütfen irtibatta olalım bu konuyu pekiştirelim.Ben icabı halinde Ankaraya gider yetkililerle konuşurum.
    Sevgiyle kal kıymetli kardeşim

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Cenk
    İnşallah tam uskumru mevsimi yeni teknemle beraberce caaapariye cıkarız.BU güzel balığın gerek sportif ve gerekse ekenomik değerinide gözlersin.
    Dur sana bir kare daha göndereyim,bak ne güzeller.
    Sevgiyle kal

10. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Veday Bey Yazılarınız ve bu neslin devam etmesi için gösterdiğiniz emek çok güzel.
    Marmara'da büyük teknelerin avlanması yasaklanmalı.Korumaya alınmalı.
    Çünki karadeniz'den ve akdeniz'den gelen balıklar yolculuklarını tamamlayamadan çoğalamadan büyük tekneler tarafından yok ediliyorlar.Bu sene ramazanda gece 3-4 gibi kalktıp camdan baktığımda sizin bahsettiğiniz gibi tekneler bayramoğlu-tuzla arasındaki çukurda balıkları sıkıştırıp av yaptılar ve belkide bu yaz bizim bölge bu yüzden az balıklı bir sezon geçirecek!
    2005 yılında izmit körfezi-tavşancıl'da arkadaşım kolyos yakalamıştı.Bizde şaşırmıştık ne arıyor burada diye.Siz bu resimdeki balıkları nezaman tuttunuz?

11. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    çok güzel yazılar ve görüntüler...

12. istavrit

istavrit Boğaç

Pamuk Dedem ,
    Takipteyim ...
    Bu sene Saroz'da raglou dan tekeli çaparileri muhakkak deneyeceğim...
    Bu arada lüfer raporu ile ilgili sözümü unutmadım ...Sadece adına yakışır bir av peşindeyim ...Elerinden öperim :)

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Cem
    Bugün balıkla ilgili olan herhangibir kişiye sorsak,desekki balıklarımızdaki bu acıklı azalış neden diye,muhtemelen gırgır ve trollerden dert yanarlar.
    Bir ekenomik gercek vardır.Halk balık yiyecektir ve yemelidirde.Dolayısıyla büyük kapasiteli gırgırlar usulüne göre avlanmalıdır.
    Troller icin aynı şeyi söylemek zordur.Zaten bazı bölgelerden kaldırılmıştır.İnşallah diğerlerindende kaldırılacaktır.Keza Irgıp-tratada kaldırlmıştır coğu yerde diğerlerindeende kaldırılmaya calışılmakta ancak devreye siyasiler girip erteletmektedirler.
    İşin en acıklı ve zararlı yanı ise şudur.
    Kücük balıkcıyı kollamak adına onlara tüm yıl av serbestisi sağlanmıştır.Bunun elbette kısıtlama ve yasak şekilleri vardır.Oysa asla uygulanmamakta,büyük gırgır ve troller yasaktayken,onların belkide 2o misli sayıda,nispeten daha kücük fakat aynen benzer donanımlı mahalli tekneler,tamda yumurtalı balığın gecit yaptığı hemen kıyı sularında sanki son ferdine kadar kırılmaya calışılmaktadır.Hergün bu vahşeti görüyoır ve kahroluyorum.Bu nokta birde kimsenin aklına dahi gelmemektedir.
    Son misal daha birkac gün öncesinde bir mahalli teknenin azğına takılan sayısı 300 den fazla,türünün en büyüğüne ermiş milyonlarca yumurtayla dolu bir sivri(torik)sürüsünün katlidir.
    Sorarım şimdi bu anaclar milyonlarca yumurtasını dökebilselerdi,ekenomik bir değeri olan,kısa bir sürede büyüyebilen milyonlarca palamut denizlerimizde kol gezmezmiydi.Keza hergün hemen kıyı gecisi yaparak Marmara ve Karadenize ermeye calışan bin lerce anac lüfer katledilmektedir.Lezzeti,eti olmayan kagıt gibi ince bu lüferleri bu denli avlanılmasının sorumluları kim.
    Sivrice yaşantım boyunca elimden geldiğince bence katliamın vatan hainliğiyle eşdeğer ölçüde dev generatörlü ışıklı gırgırların yaptıkları gece avıyla mücadelemi sürdürdüm.SGK yardımıyla önemli sayıdakini hic olmazsa yakın sularda avını engelledi
    m.Ortalığı asla ithal uskumrulardan aşağı kalmayan uskumru ve kolyoz bastı.Yzdım dedimki bunlar buralara sığmayacaklar Marmaraya gececekler.Nitekim oylede oldu sizlerin bazılarınız bu balıklara eski göc ve yumurtlama bölgelerinde rastladınız ve tuttunuz banada bildirdiniz.Peki sonuc.Mahalli tekneler gırgırlar yasaga girer girmez aglarını uskumru ve kolyoza göre ayarladılar,derinleştirdiler ve hiçbir yasağa tabi olmaksızın adeta gırgırlara nazire yaparcasına günde tonlarcasını yakalıyorlar ve İstanbula sevk ediyorlar.Gidin bakın balıkcılara göreceksiniz.Bu kadar emeğim boşa gitti,balık avı hobimede lanet eder oldum.Hani nerde yasak mevsim?Birgün göreceksiniz gideceğim Ankaraya Koruma KOntrole ağzıma geleni söyleyeceğim ve belkide başımı derde sokacağım.
    İşte sonuc artık yöremizde uskumru görülmemeye başladı.Oysa bu resimler daha 6 ay öncesine ait.Türünün en tombul ve iri balıkları bunlar.Norvece uskumru icin binlerce dolar öderken biz elimizdekinin soyunu tüketmeye calışıyoruz.Aynen onlarca sene evvel İstanbulda yapıldığı gibi.
    Sevgiler

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili ÖzerSevgiler

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kıymetli Kardeşim Boğac
    Sarozda şu an uskumru vanosu avlıyorlar.Bence hakiki amatörler bunu yapmamalılar.
    Yöremizde ise iri kolyoz ile biriki lipari cıkmakta.
    Capari konusunda diğer birönerim ise şu olacaktır.
    İğnelerine yeşil,mor,kırmızı,mavi,gümüşi gelin tellerinden ikişer adet bağla ve dene.Cok randımanlıdır.Hindi tüyü ve sair ceşitleri unutturmustur.
    Lüfer ve kofana avlarını dört gözle bekliyorum.
    Sevgiyle kal

16. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Vedat Baba bu arada bir lpari haberi vereyim 22 mayıs günü akşamüzeri Yeşilköy de 1 adet lipari istavrit çaparisine takılmış ve kıyıya alınmış boyu 30-40 cm vardı deniyor. Umarım devamı gelir..

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Yücel
    Bu cok güzel bir haber.Azıcık tedbir alınsa bu balık eski göc yollarına kavuşur umudundayım.İnanki bu tedbirle sayesinde Norvecten ithal uskumruya bile gerek kalmayacaktır.
    Sedvgiyle kal

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bir güzel haber daha
    Gecenlerde tutulan dev torikler İstanbula sevkedilirken yada biryerlerde yakalanmış ve ceza kesilmiş.
    Sevgiler

19. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    Biz buralardayız Vedat Amcam :) Bir yere kaybolmayız :) Uskumruların eksik olmasın iyi akşamlar :)

20. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim AhmetCem
    Ne güzel,şu senin dörtlüğün yokmu okudukca başka bir Tahir aklıma gelmekte
    Teşbihte hata olmaz derim.
    Sevgiyle kal