Sivricede emirile capari avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Sivriceli tarafından paylaşıldı.

1. Sivriceli

Sivriceli Ramazan Şayan

Teşekkür ederim mustafa.Orhan beye selamını söylerim sevgilerimle.

2. Sivriceli

Sivriceli Ramazan Şayan

teşekkürler mesut kardeşim.

3. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    önce avınız için tebrik ederim gerçekten güzel ve bereketli bir av olmuş:) yalnız şunuda belirtmeden geçemeyeceğim bana göre bir amatör için 7 li veya10lu bir çapari makul iken 50li100lü200lü çapariler bana göre o kişinin amatörlükten ziyade ticari balıkçılığa yöneldiğini gösterir :rolleyes:

4. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık çok güzel av olmuş

5. simendifer

simendifer Sennur

Ramazan bey merhaba,

Arkadaşlarım çok şey yazmışlar, ben de birkaç cümle sarfetmek istiyorum müsaadenizle. Öncelikle çapari denilen av aracında, tebliğe göre iğne sayısı serbest bırakılmıştır. Bu nedenle kullandığınız av malzemesi yasaldır. Bunun yanısıra, kovanızdaki balıklar dediğiniz gibi 11-12 kg gelir. Hadi diyelim 15 gelsin, 3 kişi bu kadar balık almanız da yasaldır. Bu nedenle öncelikle avınızı tebrik ederim.

İkinci olarak 50-100 lk çapari konusuna gelince, her ne kadar kullanımı tebliğde serbest bırakılmış olsa da, bizler bu kadar çok iğneli takımların kullanılmasını, amatör balıkçılık adına çok da etik bulmuyoruz. Çünkü çaparicilik bizim için, avlanma zevkine varmaktan ziyade, balığın etine değer verilmesi gibi bir anlam taşıyor. Neden derseniz, bir çapari ile aynı anda 5 kg. dan fazla balık alınması mümkündür ve bir amatörün tutacağı balık limiti zaten günde 5 kg. dır. Kısacası avlanmayı bir çapari çekişinizde bitirebilir ve hatta o bir tek çekişte limiti aşabilirsiniz. Bu da avlanma zevkini ortadan kaldırır. Elbetteki bu bizim görüşümüzdür. Bu nedenle pek çok arkadaşımız da, 50-100 iğneli çapari kullanılan avların rapor olarak sunulmasını doğru bulmamaktadır. Ancak dediğim gibi, bu bizlerin görüşüdür ve yasal olan bir av raporunun yayınlanmasını kısıtlamak gibi bir durum söz konusu değildir.

Dilerdim ki, arkadaşlarım da sizi direk olarak yermek yerine, bu şekilde bir açıklama yapsınlar.

Ustaya saygı mı? Evet sonuna kadar ustaya saygı. Takıntı haline getirmeden, imalı yoldan alaycılığa girmeden, anlatarak, konuşarak, yaşı ilerlemiş olmasına rağmen bir şeyler farkedilememişse farkettirerek, öğrenilememişse öğreterek, kendi kanaatlerimize göre ithamlarda bulunmadan. Üzmeden, kırmadan, kaybetmeden...
    Her daim ustaya saygı...

Son düzenleme: 4 Ağustos 2008
  6. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Ramazan hocam ellerine sağlık çok güzel bir av olmuş. iştahımız kabardı. Bu arada Sivrice ne tarafda kalıyor nereye yakındır bilgi istiyorum.

7. almanci

almanci

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Pullu sazan-13 kilo-83cm
    Tebrikler ...bukadar baliklari ne yapacaksiniz biraz da buraya gönderin ...Yücel......

8. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    rasgele güzel av olmuş tebrikler