Sivricenin has kırmızıları Fangriler, litrinler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İsa

İlgin ve beni çok memnun eden yorumların için bende teşekkür etmek istiyorum,sağolasın.

Hakikaten anlattıklarımın işe yarıyormu endişesi,anlaşılamıyorum kaygısı beni zaman,zaman üzmektedir.

Helede yarım asrı çoktan geçen fiili ve istikrarlı avlarımın,tüm forumların ve daha evvelinde mail gruplarının en eski ve faal elemanı olup yüzlerce konu ve resim yollamamın nazar-ı dikkate alınmadığı zamanlarda,üstelik menfi yorumlar yapıldığında hakikaten üzülmekteyim.

Ancak senin gibi kardeşlerimin yazdıkları beni tekrar motive etmekte ve gayrete getirmektedir.

Sevgimle kal

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Muharrem

İşe yarayabilecek bilgiler verebiliyorsam ne mutlu bana.

Ama bilinizki sizlerin gerçekleştirdiğiniz muhteşem alabalık avları bence her türlü avın üstündedir.

Bence en makbul avdır,avcılarıda müstesna insanlardır.

Değişmez kanaatim bu yöndedir.

Bu fani dünyadan göçmeden bir kere daha Doğu Anadolunun havasını solumak,alabalıklarının peşinde koşabilmek en büyük arzumdur.

Sevgimle kal

3. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Vedat Amca, gerçekleştirmiş olduğunuz avlar için sizi tebrik ederim

4. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Vedat Amca, merakımı maruz gör lütfen hafif olan birşeyin uçması, savrulması daha kolay gerçekleşmezmi

5. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    çok güzeller Vedat amca eline sağlık :)

6. haakaan

haakaan Hakan Çetinkaya

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    Can Dostum
    sevgili Vedat amca . ben balık tutmaya Marmara denizinde başladım şu an tatlı su ile devam ediyorum . esnaf oldugumdan dolayı tatilede gidemiyorum malesef . arada bir gün dayanamıyor kapatıp dükkanı kaçıyorum :) kendimi sizlerin bu güzel raporlarıyla avutuyorum . hasretle bakıyorum lüfer raporlaına sizin hemen hemen bütün raporlarınızı okudum ve bir çok şey öğrendim . biz amatör balıkçıları bu derin tecrübeleriniz ve sıcak samimi yazılarınızla ayrdınlattıgınız ve güzel resimlerle süslediğiniz için çok teşekküreder ellerinizden öperim . saygılar .

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Vedat amca afiyet olsun guzel baliklar tebrik ederim..

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Serkan

İlgi ve yorumların için teşekkürler.

Herzaman raporlarımda bazı püf noktalara değinirim.Bir rapor okurlarına fayda sağlamak amacı ile açılmalıdır.

Ancak faydalı olabilmek,esas olarak doğru bilgileri,denenmiş taktikleri,netice almış teçhizatı ortaya koyarak anlatılmayı şart kılar.

Aksi halde fayda yerine zarar verir ve merak duyanlara iyilik değil kötülük yapmakla eş değer haline gelir.

Bakınız genç adamlar.Aslında siz toplumumuzun en makbul değerlerisiniz.Nasıl işiniz ve mesleğinizde işlerinizin püf noktalarını,can alıcı yerlerini iyi bilir ve başarılı olabiliyorsanız,balık avı olgusundanda azami randımanı ve keyfi benzer tedbirlerle alabilirsiniz.

Bana her şeyi sorabilirisiniz.

İnanızki tüm içtenliğimle,asla açık bir nokta bırakmadan cevaplarım.

Sevgimle kal

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.

Çok nefis bir av yapmışsın Vedat Abi...

Hemen literatür olarak ekleme yapayım;

Litrin denen balığın bilimsel ismi "pagellus erythrinus" dur, Türkçe'ye çevirirsek kırmızı defter yaprağı gibi bir anlamı oluyor sanırım. Literatürde kırma mercan olarak da geçmekte. Hepimizin bildiği mercan işte...

Litrin yunancadan geçmiştir dediğin gibi. Eskiler çok küçük mercanlara "mangır", biraz daha irilerine litrin derlermiş, tam boy olduğunda da mercan.

Fangri dediğin gibi çok iri boylara ulaşabilmekte, bir link koyuyorum, milletin kalbine inmesin diye direkt resmi eklemedim :)

http://www.gophoto.it/view.php?i=ht...2012/09/jigging-18-kg-fangri.jpg#.UHmlJ2fjbak

Resim kaynağı; http://deniztutkusu.otelantik.com/

18 kg demiş beyefendi ama 10 kg civarı olduğunu tahmin ediyorum boya göre.

10. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    sevgili vedat abi
    baya bir zamandır forumlara giremedim.
    bu ava ve kaçırdıysam diğer avlarına geç gelen tebrik için kusura bakma
    misler gibi av olmuş
    bu arada foruma giremememin sebebi iş değiştirdim.
    istanbuldaki matset firmasının ege ve akdeniz bölge müdürü oldum.
    görüşmek ümidi ile.

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Güzel mercanlar

Daha güzel ve bereketli balıklarınn oltalarınızı ve yüzünüzü güldürmesini temenni ederim..

Sevgiler

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Balıkları göremedim (bugün resimleri göremiyorum, yazıları görüyorum şükür. :))

Balıklar için tebrik ederim Vedat amca. Çok güzel bilgilerle dolu bir rapor. Adeta kafamıza vura vura derin su avcılığında ip misinayı tavsiye ediyorsun haklı olarak. :)

Eski alışkanlıkları atmak zor oluyor ve ip misinanın kamış ve makinalara zarar verme ihtimali korkuttuğundan geçemiyordum ancak artık büyük lafı dinlemenin zamanı geldi.
    Birde merak, beni teşvik etmeye başladı. Gerçekten bu derece etkili mi, tecrübe etmem lazım. :)

Bu kış pek tekne avı yapmam, daha çok levrek peşinde koşacağım ama ilk bahara doğru mutlaka saracağım ince bir ip misina.

Hazır konusu geçmişken, en az zarar verecek şekilde ip misina makinaya nasıl sarılıp, nasıl kullanılır? Görsel destekli bir video eksikliği var sanırım forumda. :)

Aslında çok basit gibi görülen çok şey eksik, yem tığı kullanma, doğru yem nasıl takılır? vs.vs.vs.

Grafiksel çizimler belki var ama, gerçek yaşam grafiksel öğretiyle pek bağdaşmıyor?

Seni teşvik ediyorum biraz ama senden daha iyi kim anlatabilir bilmediğimden. Umarım beni hoşgörürsün, sevgilerimle... :)

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Draco

Artık boğazın en usta avcılarından birisi olduğuna eminim.

Zaten hatırlarsın seni ilk tanıdığımdada en uzak atıcılardan birisi olacağını söylemiştim.
    Cevattaki o Awa-Shima kızıl kahve rengi surf kamışıda edinmişsen,sanırım kolayına kimse seninle yarışamayacaktır.

Bunların yanısıra teorik olarakta kendini yetiştirmiş bir kardeşimsin.Özellikle kavram karmaşasına düşen türlerde son sözü söyleyebilecek seviyedesin.

İlişikte benimde dağarcığımdaki birkaç iri Fangrinin resmini yolluyorum.

Son zamanlarda ise bunların haricinde 4 trofe Fangri daha yakaladım.Balıklar jigle yakalanmıştır.Bir tanesini Duel Tamantai,diğer 3+ü ise Carsair Awa-Shima.

Son açık su avımızdada jiglerimizi iki balık ziyaret etmiş bu kere ise Kendo jigler tecihleri olmuştur.Heriki balıkta Fangriydi biirisini Aşkın diğerini Sinan kardeşim yakalamışlardır.

Sevgimle kal evlat,kızımada selamlar

14. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.

Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Vedat Abi... İçini doldurmaya çalışacağım o sözlerin emin ol :)

Fangri benim favori balıklarımdandır, tuttuğun gibi irilerine denk gelmedim tabi ki ama bir gün mutlaka :) Aynı boyutlarda trança-sinarit-fangri arasında mücadele bakımından hangisi galebe çalar merak ediyorum... Belirtebilirsen çok sevinirim.

Burcu'ya da selamını ilettim, ellerinden öpüyor. :)

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Bu konuda terddütsüz Fangri açık ara önde gelir sevgili Kaan.

Hem Tranca ve hemde Sinagrit şayet derin suda,örneğin 50 metre altında yakalanırsa sadece birkaç metre dayanır,mücaadele eder ve sonrasında vurgun yer,hava keseleri dışarı uğrar ve sadece boş bir ağırlık olarak yukarı gelir.

Oysa fangri hangi derinlikte olursa olsun,tekneye kadar tüm mücadelesini ortaya koyar.

Ancak derinden alınan bu balıkları yukarı çekerken yavaş davranırsanız vurgun yemezler ve şayet geri bırakılacaksalar tekrar dibe inebilir ve yaşamlarını sürdürürler.

Bu durumun istisnası ise,sinagrit balığıu bazen 5-6 metrelerdede dolanır ve oltaya gelir,gelincede iyi mücadele ortaya koyar.

Sevgimle kal

Not Balıkların hava kesesini patlatmak,onların tekrardibe inmesini sağlarsada,bu durumun ilerde kötü bir sonuç verebileceği varsayılabilinir.

Balığın hava kesesindeki havayı almak bir uzmanlık işidir,iğne benzeri bir aparatı vardır.

Başka bir yol ise balıkların livara konmasından sonra,suyu bol ve devridaimi yüksek bir livarda balığın hava kesesini tekrar içeri alabilmesini beklemek ve gözlemektir.

Kimi zaman hava kesesi tamamen geri gider ve balık dalar,yüzer vekesin yaşar hale gelebilir.

Sevgimle kal

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mert

Seni yakından tanıyamamın,iki laf edememenin üzüntüsü içindeyim.

İnşallah birdahaki gelişinde bu fırsatı bana tanırsın.

Ancak baştan buna karar vermelisin.Yoksa sana mani olur O

Beni iyi anlamanı diliyorum.

Sevgimle kal

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Uçması v e savrulması elbette daha kolay gerçekleşir sevgili Mert.

Yani ince ip misina sarılımış bir makarayla sahilden olabildiğince uzağa atmakta büyük avantaj sağlarsın.

Zira ince çap rüzgar direncini daha rahat aşar,hafiflik ise kurşunun peşindeki takımı daha uzağa eriştirmesine yardımcı olur.

Belki gözlemlemişsindir.Bazen iyi bir sahil atcısı kamışına yüklendiğinde,bir sebepten ötürü,kurşun kopar ve inanılmaz uzağa düşer.

İşte bu durumkurşunun peşindeki yükten kurtulduğunda ne kadarda uzağa erebileceğinin göstergesidir.

Eh bağlı olduğu ip m isina incecek olduğuna ve sair misinalardan hem ince ve hemde hafif olduğundan,fiziksel olarak daha uzağa eriştiirir takımı.

Ancak ince iple dikine tekneden avlandığınızda b urada dip akıntısının ince çaptan ötürü tesiriaz olduğu gibi kullanılan kurşunun arkasındaki ağırlığın daha çabuk ve dolayısıyla dikine dibe inmesini sağlayacağıda tartışmasız bir gerçektir.

Kabul edilmelidirki bir takım dikine ne kadar dipte durursa(apiko)okadar balık suyunda etkin olarak kalır.

Sevgimle kal

Not;

OK bunları bilmez esasen son zamanlarda az balıkta hiç balık tutamamasının hergün denizde saatlerce uğraşmasına rağmen sadece haftada birkaç iyi balıkta kalmasınında sebebi budur.

Mamafih avınızda sizi gözlediğimde balığı daha çok senin çektiğine bizzat şahit oldum.