siz olsa idiniz sabah 4 de hangi sahteyi suya indirirsiniz?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. tgy123

tgy123 Tugay

Şimdi Vedat Ustam cahilliğime ver ama ben tam anlayamadım içine su doldurulan şamandırayı taktık kamış boyuna göre 2m kadar misina aralığı bırakıp sahteyi takıyoruz sonra atıp hızlıca çekiyor muyuz? yoksa şamandıra sahteye yakın mı olacak? levrek hareketi verir dediğiniz için soruyorum veya şöyle diyeyim o şamandıra nasıl suyun altından gelecek onu anlamadım. Kusura bakmayın.

2. tgy123

tgy123 Tugay

ayrıca Kadir abi at çek hakkında sizde meraklısınız galiba. Bende yeni bir takım yapmayı düşünüyordum yücelusta bana http://oltadunyasi.com/detay.asp?ukategoriID=208&urunID=2164"CORMOAN, Super Jet CORCAST 4 PiF – 3000 Spin makine. Önden kalama, 3 çelik bilyeli, 5.1:1 devir oranlı spin makine. Tek metal makara 0.30 mm / 150 metre misina kapasiteli makine." bunu önerdi siz acaba bu makinayı kullandınız mı? Ya da sizin yeni aldığınız makine ile arasındaki farklar neler?

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Yücel usta önerdiyse gözün arkada kalmasın,ben piyasadan oldukça uzağım:)

fotoda 2 makina var,kamışta takılı olan mitchell marka,güzel bir sipin makina,100mt misina alıyor kafası,kafa yapısı değişik diğer olta makinalarına göre,tek hamle ile kafayı çıkarıyorsun,kafanın altında makinanın içinden gelen metal çubuk yok bunda,bağımsız,diğer makinayı yeni aldım yedek o 11 bilyalı,ama diğer makinamın kafa yapısı ile daha ileri atabiliyorum,ve hiç yormuyor beni,yeni makinam ile biraz uzun süre atçek yapayım sol omuz küreğime ağrı biniyor,

bunun nedenide şu,çünkü benzer kollu makinam var onunla da aynı sorunu yaşıyorum,düz kollu makina beni yormuyor ama bu tip kollu makina ile adeta omuzuma şeker torbası biniyor,300mt misinayı sarancıya kadar öldüm bittim,

beğenerek kullandığım makinam,4 saat atçek yapıyorum bu makina ile,burada yani türkiyede bulamadım içeriğini incelemek istedim,son makinaymış biri ayırtmış üstünde 22mm asso sarılı idi,ben aldım:)

Uploaded with ImageShack.us

bunun gibi deyil,buda yeni makinam,kol yapısı farklı,deve boynu gibi kol var,hal böyle iken ister istemez tutuş şeklin değişiyor,düz kollu makinayı çevirirken kolun daha rahat daha içe doğru sol karın bölgene daha yakın,bununla kolun dirseğin biraz daha açık duruyor,hal böyle iken gerili dirseğine binen yük yavaş yavaş omuzlarına biniyor,niye aldın dersen ufak bir alacak verecek meselemesi:)

Uploaded with ImageShack.us

4. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

http://www.oltadunyasi.com/detay.asp?ukategoriID=208&urunID=2164

Açıkçası makineyi ilk kez duyuyorum ama görünüşe göre fiyat performns bakımından mükemmel bir şeye benziyor. Kafa şekline bayıldım. Devri de çok ideal. Ağırlığının kaç gram olduğunu bilmek isterdim. Ama en kötü ihtimalle bile çok iyi bir yedek makine olacağa benziyor.

5. tgy123

tgy123 Tugay

Önerin çok önemli teşekkür ederim paylaştığın için. Göz önünde bulundurmak gerek. Benim önceki makinem bu dediğin kolu sebebiyle çok rahattı fakat ucuz mal 10 kere kullanamadan bozuldu :/ :(

6. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    riversea2 rapalayı en sonun da yüzdürmeyi öğrendim:) yılan gibi kıvrıla kıvrıla geliyor artık:) ama balık atlamıyor o ayrı bir meseleme:)

rapalaya aksiyon vermek kamışın ucu ile alakalı birşeymiş,makinayı sarmadan kamışın ucu ile çok kısa gel kuçu kuçu yaptırınca balıkda z çizerek geliyor:) tabbi aksiyon verdirir ken aradaki misina boşluğunu almak gerekiyor,önce aksiyon sonra boşluğu al,

silikon ragot u da denedim onada atlamadı balık,balığın önünden geçiriyorum adeta sahteyi banamı gösteriyorsun diye nispet yapıyor:)

anlaşıldı bu aylarda balığın anladığı dilde uygulama yapacağım,bir kaç noktaya canlı yem bırakacağım:) boşlukda da at çek e devam:)

bu arada yine kefal tutdum meşhur avcı riversea2 rapala ile:)

7. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Kadir birde Drakovitch yöntemini denesen belki o işe yarardı.

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Musa dostum aklıma soktun onu taa o vakitlerde:) yanlız ben o günden bu yana haala balığa çıkamadım:D yeni boşa çıkıyorum,bu yöntemi deniyeceğim,

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Faydalı bir konu olmuş özellikle yani başlayanlar için bir çok faydalı bilgi içeriyor.

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Vay be Kadir abimin acemilik zamanları, gözlerim yaşardı... Biz de iki yılda bu kadar yol kat edebilir miyiz acaba :)

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eski konuları niye devşiriyorsunuz yavv:D ben bu konu başlığını daha önce başka sitede üye iken açmıştım.ilk oraya üye olmuştum balıkavı formu.sonra bu siteyi keşfetmiştim buraya üye olmuştumhihi
    sahteleri edinin ama mitchell makinalar dan relix den uzak durun..zira ömürleri çok kısa oldu:)
    benim için varsa yoksa spro makina dır..gerisine yandan bakarım bu saatten sonra:D

o dönemki atçek bilgim bir kaç sahteden ibaret idi..yarım saat takılırdım bırakırdım:D resimdeki sahteler sonradan alınma..daha önce ada işi sahteler ile takılıyordum..bunların hepsi ile balık aldım..

bu konuyu açtığım dönemde sahte ile o mekanda balık tutmak çok zor..zira aşırı kefal oluyor yazın..sahte suya düştüğünde kesin bir kaçtane kefale çarpıyordu..çok kefal tutdum böylehihi

12. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    :D aynen. 2 sene sonra Kadir abi yi tv de levrek avı ve sahteler hakkındaki demeçlerini anlatırken görebiliriz :)

13. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kadir bey su üstü river sahtenizi böyle yüzdürebiliyormusunuz acaba:D
    çok yol almışız kısa zamandahihi demekki neymiş...çalışınca oluyormuş:D

http://www.youtube.com/watch?v=P1whcWBydnE

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Yasin, senin ve benim, Kadir abinin su üstü performansına yaklaşabilmemiz için 10 yıla ihtiyacımız var en az. :D:D:D (2 hafta da bir avlanabildiğimizi unutma :confused: )

15. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Ben hergün çıkıyorum bende aynıyım :) ama Kadir abi başka yüzdürüyor artık canlı balıık bağlayıp bizi mi kandırıyor bilmiyorum :laughing: :laughing: :laughing:

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Kadir abi artık çok geç konu hortladı :D:D:D:D

17. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Kadir abi sadesenin ki olsa faydalı gördüğüm bir çok konuyu hortlattım bu ara :D

Eski konular içinde oldukça faydalı bilgiler içeren bir çok konu var. Bir çok yeni başlayan arkadaşın kafasında bu tür soru işaretleri var öneden denk geldiğim sorulara hitap eden konuları güncelledim sahteler konusunun sonuna gelmeküzereyim darısıdiğer alanlara :Dhihi

Bu arada sahte alırken bu son dediğin konuların sayısını unuttum hihi

Koleksiyonun oldukça güzel :thumb:

18. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hiç birini yemedi yav! ne silikon ne rapla, ne rover. bu balığı kandıramadım. üstelikte sabah erken saatte hiç kimsede olmayor, çok rahat olta atıldığı halde
    pembe varsa pembeyi dene abi, pembede bir keramet vardır