Sizce balık avı amaçmı araçmı ??

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında Feridun tarafından paylaşıldı.

1. Aslında Bu göreceli bir kavram..Tabiki bir göel gidip 2 çuval sazan yakalayıp gelmekden bahsetmiyorum..Ancak balığa gidilip balık tutulması ve bunun dostlarla yapılması oturulup yenilmesi aslında balıkçılığın en büyük bütünü..

2. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Bir atasözü derki Hastayı yatağında ziyaret etmek en makbul olanıdır
    Tutulan balık kendi suyu ile yakanır ahçı olan ateşin başında yerini alır.....

Son düzenleme: 25 Ekim 2008
  3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    peşpeşe günlerde bol balık tutulmuş ise balık avı bir müddet sonra araç haline gelir bence, ama epeydir balık tutulmamışsa doğa güzelliği, arkadaşla muhabbet, yeme içme gibi yan faaliyetler geri planda kalır balık avının kendisi amaç haline gelir. benim duygularım bunlar...

4. dionysos

dionysos ilhan

Favori Kamış:
    olta
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

5. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    İlk başlarda amaçtan öteye gitmemişti balık avı.Sadece tutmak.Çok tutmak.Büyük olmasın.Et olsun.Parmak boyunda balıklarla dönüyordum ilkokulda.bir çuval balık.Parmak kadar.Sonra parmaklarım büyümeye başladı.Sonra parmak kavramı karışa döndü.Sonra karış kiloya.
    Balıkçılıkta balıkavının araç olması sonlara yaklaşmak demek bence.Şimdi antalyaya gelmek için balık avı bahanem oluyor babama karşı.Kuzen kuzuya götürecek diyorumk.HHadi sende gel.Ama gelirkende iki düşünce var aklımda yeğenleri amcayı v.s. göreyim.Kuzenle güzel bi kuzu tutayım.Hadi ayrımına siz varın amaç hangisi araç hangisi.
    Amaç balıksa git balıkçıdan al.Yada ağ çek.Amaç arkadaşsa git kahveye.
    Amaç doğa.Amaç maviyi sevmek.Amaç elimin tuzlu suyla ıslanması.Balığın oltayı çekmesi, elinde hissettiğin kıpırtı, sen balığı çekerken kuzeninin yanında kahkahalar atması.Kolunun yorgunluktan kasılması ve bunun hoşuna giden bir tarafının olması.Yanında hiç tanımadığın biriyle muhabbete başlayıp yem alışverişi yapman.Senin tuttuğun bir balığın efsane olması ve gelip sana anlatmaları:D:D
    Balık avı işte.Bırakın tartışmayı.
    Anlatılmaz yaşanır derlerya.İşte öyle birşey

6. melike

melike melike

aaaaaaaaa seçkin celal abiiiiiiiiii :) :D :)

7. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    feridun bey öncelikle tebrik ederim güzel paylaşımlarınız için.gerçekten o ortamda olmak isteyen yüzlerce form üyesi vardır şuan aramızda.
    amaçmı araçmı diye sormuşsun bence bir tutku bir aşk bir vazgeçilmezlik balık av ortamları.sevgiye kalın, avınız bol gönlünüz şen olsun

8. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Yöntem ve Sınırlamalar

Genel hususlar

MADDE 14 – (1) Amatör balıkçılıkla avlanmış olan her türlü su ürününün satışı, canlı olarak nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır.

Konunun dışına çıkıyorum ama, iyi iş yaptım diye öğündüğünüz,eğer yasaksa yapmamalısınız,yapılması gerekiyorsa uzmanları tarafından su ölçümü yapılarak balıklandırılır.

9. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı

Ercan abi 2 yıldır iç sularda avcılık yapmıyor ve balıkta salmıyorum hatta Aralık Ocak şubat ayında atılan jandarmanın ilgilenmediği ağları sudan çıkartıp yakmıyorum bırak bunları 156 yı bile aramıyorum hatta bu konuda forumlarda bile kimseyle tartışmıyorum.
    Sebebimi bıktım artık o yüzden..

Ellerinden öper saygılarımı sunarım.........

10. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Balık benim için araç oldu ama her balık seferinin sonunda sadece muhabbetle dönmek belli süre sonra hani birazda balık tutsaydık hiç fena olmazdı fikrini tetiklemeye başladı:)

11. root

root Bahadir TECER

En İyi Avı:
    Dedemin bogazda yakaladigi luferler(!).. cok kucuktum ben cook.
    sohbettir dostluktur, yaninda bir de yakalarsan omur olur hayat olur ....

12. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Sevgili Ferudun :)
    Şahsi fikrim olta balıkçılığına bazı yasakların kaldırılması yönündedir.
    Olta balıkçısı sürdürülebilirlik adına doğaya ve balığa sayğılıdır,germe,serpme,tırıvırı vb.yöntemlerle yasak avcılık yapanlara karşıdır/karşı olmalıdırda,bizler o avlaklarda olduğumuz sürece yasak avcılık yapanlar rahat olamayacaklar onun için bazı yasakların kaldırılması yönünde fikrimi her ortamda tekrarlıyorum
    Sevgili Ferudun gerekirse jandarmayı bıkmadan usanmadan aramalıyız,aramalıyızki çocuklarımız ,,bizlerden aldığınız emaneti bu hale neden getirdiniz,,diye sormasınlar,bizlere soracaklar haklılarda çünkü ÇOCUKLARIMIZDAN ALDIK BU EMANETİ.
    Saygı ve sevgilerimle
    Rastgelsin

13. hangisidogru

hangisidogru MUHARREM

En İyi Avı:
    kendim
    Bilemem

14. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

tamamiyle araç

balık tutmak benim için araçtır.kafa dinlemenin yanındaki birkaç kişiyle sohbet etmenin rahatlamanın en güzel aracı.düşünün hiç tanımadıgınız bir insanla rast gele diye baslayan bir muhabbet cok samimi bir sohbete donebiliyor.yolda gorup slm vermeye kalksam deli deyip konusmaz bile belki benimle ama o sihirli sozcugu soleyip güzel bir arkadaslıga bir anda baslıyorsunuz...

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ben yazayım feridun
    yazayım. saat 00,17 saat 04 te balığa gitmektir. bile bile ayaz yemektir.
    Seni denizde görmektir. oturup kahvaltı etmektir. Zarganam bitti ver demektir. kız kulesınde otururmuyuz yemek için demektir. Ne amacı ne aracı ; hangi amaç için hangi araçla hizmet edeceğiz.

haydi balığa

16. Evet güzel bir nokta;)
    00:23 te yazıp bugün (15.11.2008de )gün doğarken 328km uzakta 06:15 de denizde balıkta olmak..ve daha avın 2. saatinde limiti doldurup çay içip kovadaki levreklere bakmak..5 kg limitimi doldurdum oysaki hala avlayabilecğim onlarca kilo balık "çok şükür " var demek,yarına bırakmak;)
    Yarın 328km yola gitmek için bunu yapmak..:)

Son düzenleme: 15 Kasım 2008
  17. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Erdal günün birinde limit aşmışsın :D :D :D En İyi Avı: Levrek 7,820 kg

Son düzenleme: 15 Kasım 2008
  18. Evet haklısın..:) Trefli abimin mesajına yazdığım gibi geçtiğimiz haftada 6.400kg ile aşmıştım..ama hala 7.820 yi aşamadım:(