merhaba arkafaslar .okudugum kadariyla tecrubelerinizi keyifli bir dille anlatmissiniz.ilgimi ceken daiwa sweepfire e 4000 oldu.elimde bircok makina ve kamis olmadina ragmen bende decahtlon magazasi gezilerimden birinde bu daiwa ile kardilasdim gercekden durusu guzelligi sikligi ve uygun fiyatiyla aklimda pembe hayaller kurdurtu 2 dakikada.enazindan galatada koprude yemli istarvite guzel gider diye dusundum.hani diyoruzya yerinde kullanmak mantigi bu olsa gerek.koprude genelde kisin guzel yapar bizde arkadaslarla bir sandal sefasi yapalim dedik.baligi bulduk ama daiwa sweepfireyi kaybettik 6veya 7 kex 10 lu istarvit aldikdan sonra makina geri kacirmaya basladi ve bi daha duzelmedi kendi cabalarim sonuc vermedi.tek yapabildigim eski bir makinafan iki bilya uydurup kolun gecdigi yerdeki plastiklrerin yerine bilyalari takmam olfu suan emsalsiz 3 bilyali daiiwa sweepfire yapmis olmam oldu istocda tecrubeli ellerde bi bakim gordukden sonra yola devam etcem bakalim ne kadar daha gitcek
O kadar iş görmesi bile bir olay zaten. Ama çözümün parçası olmak lazım, sorunun değil. Bunun içinde sorunu anlamak lazım. Geri kaçırıyor derken, tam olarak nasıl kaçırıyor? Kalama mı tumuyor, yani makara durmuyor, dönüyor mu geriye? Yoksa, rotor, o saran kısım mı geri kaçırıyor?
selamlar yeniden.av sirasinda makinanin makarasi ve kolu geriye dogru donuyordu .ancak elimle tutarak geri donmeyi engelliyebiliyordum bendeki sorun buydu
Makarayı sökünce, orada bir somun var, mili tutan. Ters diştir, sökersen, rotor ortaya çıkar. Çok fazla bir müştemilat yok altında. Orada bir geri dönüş koruma dişlisi var, onun kilidini tutan yay vs. kaymış filan olabilir. Tamiri çok zor olmaz sanıyorum.
Fatih Abi bende 2-2.5 yıl önce okuma safina pro65 almıştım, 60-65lira idi. O kadar hor kullandım, bir o kadar da bakımsız bıraktım. Özellikle çok ağır yükleri bana mısın demeden çekiyor. Sarımı güzel, sessiz. Bu fiyata alınabilecek bence en iyilerinden bir tanesi, Hatta bütçem bu seviye diyorsanız gözü kapalı alınabilecek bir makina. Tek eksiği: Misina sarım selinin oradaki bilyasının hemen yanıdaki parça plastik (Resimdeki işaretli yer) Boğazda yaptığım bir rapala heyecenında misina bilyeye değil hafif bu plastiğin üstüne oturmuş ve sararken iz yapıp orasını 1 mm kadar içeri kesti. (Bende diyorum herhalde kofana geliyor ) Diğer kamıştaki makina kendini iyice bırakınca bunu o kamışa takıp yeni bir okuma düşünmüyor değilim, tabiki biraz daha küçük kafa ile.
haklisin bende dediklerini uygulamaya calisdim hatta kutusunda sema var parcalarin siralanisi defalarca denedim ya mantigi cozemedim yada fark etmedigim bir kirik parca var.o yuzden istocda tamir ettiricem 5 tl ye cozerler diye dusunuyorum.kol kismini plastik yerine bilyaya cevirdim .ufak bi bakimdan sonra ust seviye sweepfiree olacagini dusunuyorum