arkadaslar su verdigim liste icinde bulunan baliklardan sizce en lezzetlisi ve en lezzetsizi hangisidir?sadece bu listeden soylerseniz sevinirim. NOT:alabaligin listede olmama sebebi herkezin onu sececegini dusundugumden dolayidir arkadaslar. 1-sazan 2-kadife 3-capak 4-levrek 5-turna 6-kizilkanat 7-yilan baligi 8-sudak 9-tahta baligi herkeze ilgisinden dolayi tesekkurler.
cevap alabaligi ozellike yazmadim cunku herkezin onu soyliyecegini dusundugumden dolayi.ilgine tesekkurler ZANDER.
kadifeden tulum çıkartıp mısır unu kaplamalı tavası nefis olur sazana gelince aynalı tercihtir.. turna tek geçilir...
Bana göre yayın , listede yok. SAzanın hangi cinsi? Bazısı süper bazısı berbat.Sazancılar alınmasın. Levrek ve sudak aynı şey sayılır. Oyum ikisine.
bence balıkların yaşadığı ortamın tadları üzerindeki etkisi çok büyük. temiz serin suyu olan baraşdaki sazanla sığ çamur badak olan göllerin sazanları kıyaslanmamalı. diğer balıklar içinde geçerli tabi. karadeniz hamsisi ile marmara ege hamsisinin bir olmayacağı gibi. listede en lezzetli balık bence turna.
cevap pek katilim yok.ben bunu gercekten merak ettigim icin sordum ama demekki arkadaslarin coguda benim gibi sportif amacli balik avlayip geri saliyorlar yemiyorlar fotograf,kilo ve boyunu alincageri saliyorlar. sormamdaki amac burda bu saydigim tum baliklar cikiyor eger beni bilgilendirirseniz burda tuttugum kanuni boyda olanlari yemek isterim.
Sevgili Onur örnegin, ben yayin avlamasini cok ama cok severim. Etide cok lezzetli oldugu her zaman herkes tarafindan belirtilir. Oysa ben agzima bile sürmem bence verilen örnekler arasinda deneme yanilma yöntemini secmelisin derim. Yada cikan tüm türlerden dene daha iyi edersin.
Selam Onur , Sence Hangisi bu bir anket sayılır herhalde kardeş;benim fikrim LEVREK ve SUDAK ....harika balıklar..........RASTGELE.........
Suyu temiz bir göletten yakalanan pullu ya da aynalı sazanı biraz karabiber,biraz kekik ve incecik doğranmış sarımsak ile tuzu ayarlanmış mısır ununa bulayıp kızgın yağda şöyle kırmızı olana kadar pişirdikten sonra başka balığa bakmam bile
Reis sana sonuna kadar katılıyorum. Aynalı ve pullu tabir ettiğimiz sazan usta ellerde harika oluyor. İsrail sazanı ise tam bir kılçık yumağı ve mukavva gibi tadı var.(Bir kere ismide faul. Hele hele son olaylardan sonra evime dahi giremez israil sazanı.Ambargo uyguladım. ) Benim damak tadıma göre listede olanlardan levrek ve sazan en lezzetlileri.
Tatlı su levreği ile tuzlu su levreğinin lezzeti benzer mi? Talı su olarak en çok alabalık yedim ben.
Deniz balıkları doğal olarak tatlısuya göre lezzetlidir. Ancak iş avcılığa geldimi durum değişir..Sazanın takıma kafa vuruşunu hissetmiş bir avcı için her hangi bir tedavi reçetesi kalmamış , geceleri rüyalarını göl kenarında aynalılarla geçirir olmuştur Yayın için bir şey söylemeye gerek yok sanırım.. saygılar.
selam Üstad: Eğer pişirilmesi doğru bilinirse Aynalı sazan ve 2. olrak da tatlı su levreği benim favorilerim.
Kadeşim,Tatlı su levreği tulum çıkarılıp yağda hele kaşarla birlikte kiremitte yapılırsa parmaklarını yiyebilirsin....
Bütün levreklerin olduğu gibi sudak ve tatlısu levreğinin tadıda çok güzel,bencede sudak ve tatlısu levreği.