Sezon açıldığından beri bir türlü balık tutma zevkimi tam alamadım... Gramlık sazanlar ve israillerle uğraşmakla geçti tüm göller ve barajlar... Bu hafa sonu (2-3 Eylül) için biradere Sakarya nehrine gitmeyi teklif ettim... Gönülsüz de olsa kabul etti... Neyse efendim hazırlıklar yapıldı,yola çıkıldı ve avlağa varıldı... Yemlik balıklar tutuldu ve oltalara takılıp beklenmeye başladı... Bu arada akşam yemeği yendi ve semaverde hazırlanan çay içildi... Suyun az olmasına rağmen gecenin ilerleyen saatlerine kadar herhangi bir hareket yoktu... Oysa daha olumsuz durumlarda o saate kadar epey kefal utmuş olmamız gerekiyordu... Eh biz de uyuduk tabii ki sabahı beklemek için... Sabah olduğunda iki adet orta boy kefalimiz olmuştu...Yayın ve sazanlardan herhangi bir tepki yoktu...Yemlere iibar ememişlerdi... Kardeşim (Nertikus1) kendisine teklif ettiğim daha üst kısımda bulunan avlağa gitme teklifime sıcak bakmadı,ben de yalnız gitmek istemedim... Daha önce bulanık suda kaşık ile çok kefal umuştum bulunduğumuz avlakta ama bu gün berrak olmasına rağmen sadece bir vuruş almıştım... Sıkıntı basmak üzereyken baktım birader ortadan kaybolmuş ve nehrin üst kısımlarına yönelmiş... onu da kaşık atmaya ikna etmeye çalıştım ama hoşlanmadığını söyledi ve şamandralı oltası ile kefallerin oynaştığı yere oltasını attı... Ben de suyun çağlar yaptığı sığ yere geçtim ve dizlerine kadar suya girerek kaşık atmaya devam ettim... Yalnız bir şeyi yanlış yapıyordum ama neyi:D:D Sonradan uyandım ve kaşığı akıntı karşı,kenarda gölge yapan söğütün arkasına doğru attım...akıntı ile söğüdün altına gelen kaşığa kefal yakalanmıştı.. Güzelce kıyıya çıkardım ama umutsuz geldiğimden yanımıza malzeme almadan gelmiştik... Olta ucunda balığı gören kardeşim de ikna olup malzemeleri alıp geldi ve yanımda kaşık atmaya başladı.... Ben o arada ikinci kefali yakalamıştım... Nertikus1 ilk önce orta boy bir kefal yakaladı... Arkasından sert bir vuruş alıp oldukça heyecanlı şekilde oltayı çekerken ben videoya(tel) kaydettim... İri bir balıktı... Sarı renkli,kababuruna benzeyen bıyıklı ve güzel bir balıktı... Tabii adama yeni öğretiyoz kaşık kullanmayı ve böyle büyük balık tutuyor... Hasetlenmedim desem yalan olur... Yakaladığımız balıkları ipe geçirdik ve kıyıda oluşan gölde muhafaza ettik... Bu arada nertikus1 belina kadar suya girmiş ve kefalleri yakalamaya devam edyordu... Takımı uygun olmamasına rağmen oldukçöa başarılıydı... Kaçırılan bir çok balık oldu tabii... Ve 9-10 cmlik balıklar da takıldı,bunlar suya iade edildi... Sazan ve yayın yakalayamamıza rağmen balık tutmanın zevkini tam anlamıyla alabildik... Gün sonunda rahatlamanın ve mutluluğun izleri ve nertikus1 in gevrek zevk sırıtmaları kaldı bizde... [IMG] Yakalanmış bir kefal,sudan çıkarılırken... [IMG] Nertikus1 ve ipe dizilen balıklar:D [IMG] nertikus1 yakaladığı balığı şefkale seyrederken:D [IMG] balıklar tepside... [IMG] Kababuruna benzeyen balık...Nertikus1 tuttu... [IMG] Balığın yakın çekim vesikalık resmi... Videolar: Her biri 300 kb...Real playerde seyredebilrisiniz Gp format... http://www.hemenpaylas.com/download/1494671/Sakarya.rar.html