slm arkadaşlar şu an ist bogazında rapalayla çinekop

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında TASMACI tarafından paylaşıldı.

1. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    sarıkanat

radarın orda rapala atanlarda kaçlık kurşun vardı bakabildinmi hocam

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Orda rapala atarken genelde 150-170-185 gr.kurşun kullanılır, hatta bazıları 250 gr. a kadar kurşun kullanır havaya suya göre.

Son düzenleme: 8 Mayıs 2010
  3. tropehus

tropehus SEDAT

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    lufer ve çupra

4. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım
    geçen sene bugünlerde ne çaça ne sardalya ne tirsi yavrusu yoktu...bu sene sanki milyonlarca boğaza yerleşim yapmış gibi bundan sebeb zor bu sene rapala macerası dün gecede havamı aldım geldim mis gibi :)

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Kesinlikle herşeyin iyisini ben bilirim diyenlerden değilim.

Sadece sizin Amatör balıkçılık ile ilgili eskiden sirkülerdi artık tebliğ oldu, ondan yada tek kelimesinden haberiniz yok, hatırlatmak istedim.

Siz eğer bir levrekle idare edebilip satmak için ikincisinide tutacaksanız, bu zihniyette iseniz, siz amatör değilsiniz, dolayısıylada görüldüğü üzere sirkülerden haberinizde yok.

Amacım sadece gelip burda yanlış bilgilerle, ve çok eminmiş gibi sirkülere aykırı değil dediğiniz balık satma olayını vurgulamaktı.

Yine gelin, konuşup, tartışalım, yeni tebliğ üzerinde konuşuruz, eğer hala amatör ruhunuz var ise.

Son düzenleme: 8 Mayıs 2010
  6. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Gereksiz bir tartışma olmuş zaten arkadaş da son mesajım demiş, gitmiştir herhalde.... Kesinlikle şu zihniyetten ülkece kurtulmamız lazım " ama onlar da yapıyor, yiyorsa onlara da birşey de"

Neyse bugün gittik oraya buraya istavrit yoktu hatta doğru düzgün balık yoktu. En son birinin kovasında neredeyse lüfer olmuş kaba sarınakat ve çinekop gördük de biraz sevindik. Saolsun balıkları yakalayan devamlı sularını değiştirdi de bütün gün o balıkların saydan kocada yüzüşlerini seyrettik . Akşamüstü yoğun rapala denemelerine hiçbirşey teşrif etmedi. Bu haftasonu balıksız ama bool antremanla geçti.

7. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    anadolu yakasında çinekop sarıkanat alan varmı sayın arkadaşlarım_? çinekop başladı diyorlar yalanmı doğrumu acaba

8. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

9. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    kuleli deki durumlar nedir arkadaşlar_?

10. Athelas

Athelas Berk

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 mt & Lineaeffe turnafresh kamış 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Compressa & Relix Marvel
    En İyi Avı:
    3,8 kg sazan & 47 cm Lüfer
    Bu kadar canlı yem varken boğazda rapalaya atlamaz bu balık lakin sabah saatlerinde sardalya avlarken yan tarafımdaki arkadaşımın çaraparisine çinekop atladı tabii kısmet bu işler.

11. balikoltasi

balikoltasi Birol

Çinekop çapariye, sardalya ve istavrit rapalaya atlıyorsa var bu işte bir gariplik...:D

12. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    yarın gece yemli atacam inşallah bişeyler alırım şimdiden rastgelsin bana :D ve tüm avcı arkadaşlara

13. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

gözünüzü seveyim arkdaşlar bu dönemde karadenze çıkmaya hazırlanan çinekop, sarı kanat, lüfer gibi balıları avlamayı bırakmalaıyz. Kışın bunlar yine aşağıya inecek hemde daha çok çoğalıp inecekler. Ondan sonra herkış klasik muhabbet dönecek ahhh ahh nerde o eski lüferler kofanalar :( varya böyle yaptıkca daha çok ahh çekeriz bir düzenleme getirmeliyiz. Birşey yapmalı

14. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Ali Kemal kardeşimle aynı düşüncedeyiz.

sonumuz bu :( :( :( :( :( olmasın

15. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    yok arkadaş çinekoptan lüferden eser yok sadece aldığım mis gibi bir boğaz havası oldu ve sonrası güzel bir uyku :D:D

16. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Bu 300 gr kurşunu kamışla atmayı düşünmüyorsunuz herhalde. Tekneden 300 gr dır değilmi.

Aslında Çinekop-Sarıkanat heryere girdi. Ama Yunus çok busene o nedenle devamlı hareket halinde yakalamak biraz zor e sardalya ve istavritte var olunca yakalamak zorlaşıyor.

Bu aralar zargananında pek yüzüne bakmıyorlar, kaşık iş yapıyor ama sabahın il saatleri. Rapalayı daha deneyemedik.

Son düzenleme: 21 Mayıs 2010
  17. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Geçen yılmı yoktu çinekop. Boğazdan okadar çok tutulduki bu sene hiç olmayacak diye korktum ben.

18. serhat_ist

serhat_ist serhat

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    lüfer
    yok nihat abi bu senede pek uğramayacak heralde bu çinekop boğaza baksana ordan burdan duyuyorum 3 5 parça ya alıyoruz ya almıyoruz diyolar geceden sabaha kadar kalanlar varmış çengelde ama tık yok diyolar valla bende ne yapacağımı şaşırdım

19. ümraniyeden cevo

ümraniyeden cevo cevat

Anadolu yakasında hemen hemen hergün rapala deniyorum ama maalesef çinekop yok...

20. krtls

krtls recep

Favori Kamış:
    linaeffe extreme 440
    En İyi Avı:
    450-500 gr lüfer
    selamlar

selam arkadaslar balıktutmaya bu sene baslamıs olmama ragmen cok sık gıtme fırsatı buldum. dolayısıylada kısa zamanda buyuk yol kat ettıgıme ınanıyorum. yapılan muhabbetlerden dınledıgım kadarıyla gecen sene gercekten guzel balık yapmıs rapala ya ve kasıga bu seneyı gecen seneyle kıyasladıgımızda benım sansızlıgım olsa gerek uzun zamandır cınekop hayalı kuruyorum malesef yok. gıttıgım yerlerde alındıgını gormedım degıl ama cok az sayıda bu durumda havalar da daha balıgın gecısıne musaıt olmadı soylentılerıde var. neye ınanmak gerektıgını bılmıyorum gecende bı arkadasla konusurken bana mantıklı seyler soyledı tekrar umudumu kestıgım cınekoptan umutlanmaya basladım. hayırlısıyla mayısın sonu ıtıbarıyle baslayabılır tıyoları aldım.umarım bosyere umutlanmamıs oluruz hepımıze hayırlı olmasını dılerım