Merhaba,Bir sevdadır Doğa,balık yemek değildir amatör balıkçının merakı.Balığın oltaya vuruşunu hissetmek,mücadele etmek onunla.Arada bir kaçmasının keyfini yaşamak,bazen de livara atmaktır. Karabük yakınlarındaki soğanlı çayı benim en çok sevdiğim bölgelerdendir.Tatlı su kefalinin eti pek de lezzetli değildir ama özellikle Yusufcuk böceği şeklindeki sahteyle at-çek usulü yakaladığın zaman vuruşu pek keyiflidir.Arkadaşlarla akşamdan çadırı kurduk,9 yaşındaki oğlum da katılmıştı bu defa.Gece ateş etrafındaki keyfi yaşadıktan sonra sabah ezanıyla başladık atmaya.Gün bereketli geçti.Oğlum Yusuf da ilk yakaladığı balığın keyfini yaşadı,35 cm'lik kefal yakalayışı anındaki heyecanı çok güzeldi.Ama ben ona ilk önce yakaladığın balığı bırakmayı öğrettim.Günün hasılatı resimlerde.İlk kez sitenize rapor yazıyorum,bakalım resim yüklemeyi becerebilecek miyim. Dostlara rastgele
Tebrikler Mustafa abi. Foruma nasıl resim eleneceği şu linkte var oradan inceleyip yükleyebilirsiniz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19910&highlight=y%FCkleme
soganlı çayı Bahsettiginiz yeri çok iyi biliyorum. Bir diyer adı,BOYALI çayı biz genelde ARAÇ ÇAYINDA balık yakalıyoruz.Ama illa soganlı yakalayacaksanız tavsiye ederim TERKE köyü civarında çok güzel balık çıkıyo RASTGELE
Paylaşım için tşkler öncelikle yusuf kardeşimizinde bu duyguyu yaşayıp sonrada yakaladıgı balıgı bırakma heycanı cok güzel. Bıraktıgında nasıl teşekkür ederek gidiyor balık deilmi yusuf senide tebrik ederim gelecegin balıkcıları böyle olacaksa gözümüz arkada kalmayacak demekki. Bizde gelecek nesile balık kalmayacak diye korkuyorduk dengesiz avcılardan, ama senin gibi kardeşlerimizin emanete iyi bakacklarından şüphem kalmadı. SANA KOCAMAN BİR TEBRİK VE TEŞEKKÜR.
küçük, "büyük balıkçılar" Yakalanan balığı bırakmayı öğrenmek/içselleştirmek ve bu özümsenmiş davranışı çocuklarımıza da öğretmek. Evet, bir amatörün “insan olma erdemi”ne en çok yakışan davranış bu olsa gerek. Bu da, o balığın gözlerine bakmakla mümkün. Yakalanan her balıkla göz göze gelmeniz dileği ile, Selamlar, rast gele.