SOĞANLI ÇAYI VE TATLI SU KEFALİ==meraklıları bilir Soğanlı Kefallerini

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Seyyah06 tarafından paylaşıldı.

1. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower FTC 4000
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Dostlar,
    Ben her yıl sağlık problemi olmadıkça mutlaka En az bir kez soğanlı çayına gitmeden yapamam.Balık tutmak değildir beni oraya götüren.Birazdan resimlerini de göreceksiniz bu muhteşem güzellikler çeker beni Soğanlı Çayına.
    Bu yıl geciktik diye bir aydan beri söyleniyordum.Arkadaşlar hep "ne zaman gidiyoruz" deyip duruyordu.Nihayet Salı günü ani bir kararla karar verdik.Çarşamba sabah saat 10'da başladık hazırlanmaya,kamp malzeme listesi hemen hazırlandı,çadır-uyku tulumu vs.Ardından yiyecekler-kahvaltılıklar derkeen saat 13'te ancak hareket ettik.Işık dağında çay içerek,Odun ateşinde pişmiş ekmekleri alarak saat 16:00'da vardık Soğanlı'ya
    Kim yaptı bilmiyorum ama birileri yola bir kamyon çakıl döküp bizim kamp alanımıza giden yolu kapatmıştı,Ama azimle -ellerimizle biraz düzeltip üzerinden geçtik.Arkadaşlar beni kendi halime bıraktı sağolsun "Abi biz kampı kurarız Sen oltanı al ve git" dediler.
    Oltamı 5 dakikada hazır edip ucuna favori malzemem olan sahteyi takıp koştum çağlayanın alt ucuna.İlk balık 25 cm civarındaydı ama çok zor aldım.Derede balık yoktu sanki.Akşam hava kararıncaya kadar üç balık alabildim ama aradığımı bulamamıştım.Kamışı büken Kefallerim nerede diye söylene söylene kamp alanına gittim.Sabah diyordum sürekli,"Sabaha gelecek yavrular."
    Akşam yemekten sonra semaverde saat 23:30'a kadar çay hep kaynadı.Ateş başı muhabbetlerine doyum olmaz zaten.Türküler fıkralar derken çadırlara girdik.Horlayan dostları dürterek uyumaya çalıştık.Gece soğuktu tabi,sabah saat 04:50'ye kurduğum saatle uyandım ve kimseyi uyandırmadan oltamı alıp koştum dereye.
    Ama nafile...
    Bütün gayretli atışlarıma rağmen ne karşı kıyıdaki kamışların dibinde ne de suyun üzerindeki Nilüferlerin dibinde tık yoktu...Bütün gayretlere rağmen,defalarca uç değiştirmem,elimdeki tüm sahtelere,çekirgelere rağmen hiç tık yoktu.Kahvaltıya geldim artık hayal kırıklığıyla,çayımızı içtikten sonra ekibi toplayıp tek umudum olan 2 km kadar yukarıdaki büyük çağlayana doğru yola çıktık.balık avcısı arkadaşların gelmemesi dolayısıyla patika yollar çalılarla kapanmış geçit vermiyordu.tecrübesiz arkadaşların kısa kollu giymeleri sebebiyle çalılara verdikleri öpücük sebebiyle çıkardıkları "Aaaahhh-Ooooffff-Yandım anam..." sesleriyle yürüdük.Birkaç noktada atışlar yaptık ama nafile.Sonunda benim Büyük çağlayana geldik.Su hızla geliyor ve karşısına " T" şeklinde çıkan kayalara toslayıp sağa ve sola dağılıyordu.Sol taraftaki suyun sakinleşip döndüğü yere yoğunlaştırdım atışları.Birkaç atıştan sonra durgun yerden tam akıntıya geçiriyordum kiiii....
    İŞTE BEKLEDİĞİM VURUŞ...
    İşte benim balığım dedim,birkaç kez gidip geldi,bana o sevdiğim Vıııızzzz Vııızzzzz sesini dinlettikten sonra yoruldu ve yavaş yavaş aldım onu kıyıya.
    "Evet," dedim "Evet ben bugünki aradığımı buldum,gerisi gam değil.
    Sonraki atışlar,yer değiştirmeler boşunaydı.Balık kalmamıştı Soğanlı'da.Etraftaki köylerden gelen serpme,germe,balık otu atma ve dinamit çalışmaları sonucu tüketmişlerdi balığı.Arkamızdan gelen nesil Soğanlı'yı sadece bizden dinleyecek anlaşılan.
    Ekipte ciğer ile avlanan bi arkadaş hiç balık alamadı.Bıyıklı-Bekir-Sarı balık ne çok çıkardı oysa.
    Kamp alanımıza dönüp öğle yemeğimizi yedikten sonra çıktık dönüş yoluna.
    Herkese rasgele...

Uploaded with ImageShack.us

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu sene hemen her yerde kefal avı pek keyfli değil.Sular halen yüksek ve bulanık.

Sanırım esas sebep bu.

Ağustos sonundan itibaren Soğanlıda güzel balık verecektir.

Sevgiler

3. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Mustafa ağabey.
    Görsellere baktığım da gerçekten de doğa harikası bir yer çıktı karşıma.
    Pek bereketli olmasa da yinede güzel vakit geçirmişsisniz.
    Maalesef sadece soğanlı çayı değil ülkemizde ki tüm akarsuların ve hatta denizlerimizin durumu içler acısı.
    En kısa zaman da gerekli önlemler alınmazsa durum çok daha vahim bir hal alacak.
    Her daim bereketli ve neşeli avlar dilerim.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, pek umduğunuz gibi geçmese de gene de ortam manzara çok güzel.
    Heleki semaver muhteşem. :)

Daha güzel avlar nasip olsun. :)

5. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Vedat babaya kesinlikle katılıyorum biraz daha zamanı var.

6. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Hep gitmek istedigim ama bir turlu gidemedigim bir yer...

7. king_barracuda

king_barracuda

abi elinize sağlık.

jeep güzel. arkada çadır. önde mat.. avmarketi kataloğu gibi :)

8. tancetin

tancetin Tufan Çetinkaya

Favori Kamış:
    olta,olta,olta
    En İyi Avı:
    temiz hava, muhteşem doğa,dostluk, kardeşlik
    Öncelikle bu güzel rapporunuz ve paylaşımınız için tebrik ederim. Ancak şaşılacak şey soğanlı ve bu durum gerçekten üzüldüm, ben genelde fly ile avlanırım orada ama böyle güzel yemlere bile kefal atlamasın, olacak iş değil. Bu yıl hiç gitmedim soğanlıya ama çok güzel kefallerle kucaklaşmıştık ve bırakmıştık geçen yıl. Açıkçası kenelerden ve zaman ayıramadığımdan gidemedim ama en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum. Bir de şu aklıma geldi havaların çok sıcak olması balığı derinlere çekmiş olabilir mi ? derinde uyuşuk duran kefal de iyi av vermez malumunuz, altıncı fotoğrafta sağ alt köşede bir kefal de size çaktırmadan su üstünden nevalesini almış galiba :) ne dersiniz ??

9. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Vedat amca,Senin değerlendirmen benim için çok önemli,heyecanla bekliyordum teşekkür ederim.Ağustos sonu tekrar gideceğim inşallah.
    Hürmetlerimle

10. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Fatih kardeşim önlem almak diye bişey yok,ülkemizdeki binlerce dere ve barajın hangisinde önlem alacaksın,nasıl başa çıkacaksın.Ama insanımız bilinçlense mesele kalmaz.Ben olta atarken adam geldi yanımda serpme atıyor,cep telefonu çekmiyor,ben bi şekilde engelledim adamı ama ben geldikten sonra ....
    Oltan daima dolu olsun
    selamlar

11. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    volkan çok teşekkür ederim gerçekten muhteşem bir doğası var.Semaver de olunca doyulmuyor...
    Kazasız-bereketli avlar dilerim

12. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Sağlığımız elverdikçe o zamanı beklemeyi de biliriz kardeş...
    Avın bereketli olsun
    selamlar

13. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Ali kardeşim gidecek olursan "kene ilacı" almayı unutma,bu bölgedeki keneler kırım-kongo kenesi.Ama kesinlikle gitmeni tavsiye ederim
    selamlar

14. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Eyvallah kardeşim teşekkür ederim.Bir dahaki resimlerde "av marketi katalogu" yerine keşke "balık avı katalogu" diyecek kadar güzel balıklar yakalayabilsek
    selamlar

15. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Çok teşekkür ederim,katılıyorum sağ alt köşede küçük bir kefal tam avını almışken çekmişiz resmi.Senden de kaçmamış.
    Suyun yüksekliği de etkili,şu anda olması gerekenden 10 cm daha yüksekti su.Bu dere geneline yayılınca önemli bir fark tabi.Büyük kefaller de zaten sağlamcı oluyor malum.
    İnşallah bir gün karşılaşırız,Bülent Kutluca ve sen fly ile avlanırken biz de seyrederiz keyifle sizi
    selamlar

16. ömür

ömür ömür belkaya

Favori Kamış:
    olta
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    yayın 12,7kg.
    mustafa abi jeep kaç model bende almayı düşünüyorum grand charoke 2,7 2003-2004 model tavsiye edermisiniz.

17. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Kardeş jeep 2004 model,bunun 2004 ve üzerini 2.7 motor tavsiye ederim.Temizini bulmak zor.genelde bunu kullanan hakkını veriyor az km yapmış temiz bul ve kaçırma al

18. sencerveben

sencerveben hakan

15 ve 21 temmuzda bizde soğanlıdaydık.4 kişi ancak 9 balık yakalayabildik.balık yok olmuş sanki.o kadar dolaşmamıza rağmen sadece iki yerde balık vurdu.bu sene balıkta bir tuhaflık var.

19. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Mustafa kardeş başka sahtede kullandınmı bir tek agustos böceği sahtesimi denedin bildiğim kadarı ile bunlar su üstü sahteleri geçen sene çok güzel avlar yaptım orda arılarla vede kurbağa ile bölğeyi çıkaramadım ben genelde kemiklinin
    altında avlanıyorum bu sene belki bir haftalığına da olsa bayramdan sonra orda olabilirim bölğe bölgede değişebilir selamlar.:)

20. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Tebrikler abi...burası çankırıdaki soğanlı çayı mı?Çerkeş civarı