Sogudum Artik.Neden Mi?

Konu, 'Genel Konular' kısmında hauki tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    hukuki bir terimdir sevil hn. kanun metnı (Lafzı) ve içeriği(Ruhu) ile bütün teşkil eder.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Yapmayın delikanlılar hevesimi kırıyorsunuz.O zaman Sorun Ne isterseniz sorun
    anlatalım resmedelim

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    baba sen patlat iki raporda gözlerimiz bayram etsin :D:D

4. Vedat abi..Seninle anlaşamamış olsakta,sorun yaşamış olsakta senin bu forumda saatlerce emek harcayarak kaleme aldığın bilgi,Tecrübe dolu mesajlarını takdir ettiğimi daha öncede yazmıştım.Kendi bilgi ve tecrübelerimin iyi olduğunu düşünen biri olarak sizin yazdığınız mesajlardan bu bilgilerime çok şey kattığımıda eminim..Bu nedenle sizin paylaşımlarınızın benim için ayrıbir önemi var..Eminim benimgibi çok şey öğrenen arkadaşlarımız senin paylaşımlarını dört gözle bekliyordur..

5. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Aklımdan geçenlere tercüman olmuşsun Erdal abi.

6. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Burada bir noktaya itirazım var.Beni kasdediyorsan Acıkca yazmalısın.
    Bu konuda zannederim yazışmıştık.Tekrardan foruma ısınma aşamasındayken bence böyle yazmamalıydın.
    Hata nerede biliyormusun.Hep balık azaldı,hep balık bitti edebiyatı üzerinde durulursa,yeni heves edenlerin gönüllerinde filizlenen bu amatör ruhun gelişmesi kısır kalır.Anlatılacak husus şu olmalıdır.ç
    Evet bütün dünyada olduğu gibi,yurdumuzdada balık azalmıştır.Ancak uygun ve modern yöntemler olabildiğince ortaya konmalı,eski demode anlatımlardan zavgecilmeli,işte bu şartlar altındada birşey yapılırsa neticeside en azından tatmin olabilinecek kadar balıktır diyede rapor ekinde resimlerde yollanmnalıdır.
    Şimdi ben iki gündür avlanıyorum.Cokda güzel balık aldım,yeni teknikler geliştirdim,tekniklerin,takımların resimleri elimden geldiğince cektim balıklarında cektim,tutarkenki heyecanımı zevkimi yansıtmaya calıştım,özetle her detayı anlattım.Bundan evvel Kerelertce yaptığınız gibi bu kerede tuttuğum balıkların resmini silecekmisiniz.Yoksa yollayayımmı
    Ne dersin delikanlı net ve acık bir şekilde cevaplarmısın yoksaişi yokuşamı sürersin.
    52 senelik bir oltacı olarak yüzlerce amatör yetiştirdim.Bunlardan biri daha gecenlerde dünya rekoru balık tuttu.Hüseyin Alp üstadımız Fish Base'e tescil ettirdi.
    Onunda resimleri var Yeni geldi yollayayımı,yollamayayımmı.Yukarıdaki yazın beni tereddüte düşürmüştür.Ona hazırlayıp verdiğim takımdaki misina(crsytal)
    kalınlığı 0,04 mm dir.Şİmdi bu misina ve takım asla denenmemiş bir takımdır.Dolayısyla cok hassas olduğundan hayli balık almaktadır.
    Bi
    r örnek daha verirsem son günlerde her yerde olduğu gibi balşıklarda bir hal var ve kimse pek balık yakalayamıyor.Ama bu takım yakalıyor.
    Şİmdi ben bu takım ve tuttuklarımızı resimlerini yollayayımmı yollamayayımmı.
    Bu tür ifadeler hakikaten beni üzmektedir.Ah seninle bir karşı,larşıya gelsekte doyasıya konuşşsak belki o zaman beni anlardın.
    Sevgilerimle

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abi sana birşey dememiş arkadaş:D:D:d

9. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Eminim bu yaptığınız açıklama, tüm balık platformlarının, balık avı için bilgilenmesinde çok faydalı olacaktır! Anladığımız kadarı ile hukuk konusunda da bilge bir kişisiniz. Tebrikler!

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

11. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Aslında tüm bunların cevabını yukarıdaki Erdal abinin mesajından alıntı yaparak sizden hemen önce verdiğimi düşünüyorum Sevgili Vedat abi:)

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hayır bı forumda Namık bu konuda yazmıştı.Halende Perdeci bu konuya takılı kalmış anlaşılan.Hani şu 50 veya 100 iğne hikayesi.
    Sevgiler

13. mcdrej

mcdrej ALİ BARAN

yeni üyelerden biri olarak affınıza sıgınarak yazıyorum hiç kimseye gönderme yapmıyorum yada kalbini kırmıyorum

bu benim görüşüm bunada açıklık getireyim

burası baba ocagı gibi kardeşlik arkadaşlık dostluk sevecenlik ve daha neler neler var ve peki bu baba ocagında nasıl sevinilir çocuk gider sulu boyayı alır başlar resim yapmaya ne oldugu önemli degil sonuçta içinde emek var sevgi var ugraşı var başarma istegi var bişeyleri yapma sevinciyle babasına gösterir ve babası sevinsin diye eline şeker verir ama çocuktan çok fazla şey beklemeyin adı üstünde çocuk bi ressam degil yeni başlamış ugraşmış belki ilerde çok şahane bi ressam olacak ama biz bu ne neye benziyo bu resim olmamış bu diye azarlarsak nolur o çocugun kalbi kırılır birdaha sulu boyayı eline almaz

şimdi bunu bide şu yönden düşünün

çocuk biz yeni üyeler baba siz ustalar abiler baba ocagı burası sulu boya olta takımı verilen şeker sizin iyi av olmuş demeniz ve hatta önerilerde bulunup daha iyi olmasını saglamak

peki siz kötüledikçe ne olur

affınıza sıgınarak kendi görüşümü yazdım

14. Vedat abi ne söylemek istediğimizi açık ve net söyledik.Sizin bilgi,tecrübe dolu öğretme şevkiyle kaleme aldığınız yazılar bizler için kıymetli paylaşımlardır..Belki parayı basıp en iyi ekipmanı alabiliriz ancak deneyimi,tecrübeyi alamazsınız..Bu gönül işidir..Bu nedenle kıymetli paylaşımlarınızı görmek bizi sevindirir..

Abi hala anlamadıysan hafta tatili başladı atlar arabaya oraya gelir balık tutarken anlatırım..Biliyon ben Yazı tura atarak çanakkaleye balığa giden biriyim..Yazımı??Turamı??:D :D :D

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İşte bu son cümlen beni bitirdi,balon gibi söndüm,kesseniz kanım akmaz.Ah bu ihtiyarlık ah bu yaşlılık huysuzluğu.Yahu ben sizin hepinizi cok seven biriyim.
    Yani gelirmisin sahiden,hadi geliver be Erdal
    Gözlerinden öpüyorum.
    Gelirken Perdeciyide getir;)

16. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Sevgili Vedat abi, sizin gibi değerli bir üstadımız ile bu tür konuları buradan tartışmak yerine, siz de uygun görürseniz msn den ya da özel mesaj yolu ile konuşmaktan yanayım.
    Ancak şunu burada belirtme gereği duyarım ki sizlerin bilgi paylaşımlarını buradan takip etmeyi isteyen kişilerin arasında olduğumu bilmenizi istiyorum. Bence alınganlık etmek yerine gönül rahatlığı ile inanmalısınız ki, sizlerin engin tecrübelerini zevkle okuyor, yeri geldiğinde de uygulamaya çalışıyoruz.

17. Vedat abi az önce almanyadan spariş ettiğim 2 makine ve kamış Balıkesire ulaşmış..Kargo Kapanmadan alıyım..Perdeciyide gaza getirmeye çalışayım...:D

18. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Ali'nin bu örneklemesi bence bir harika. Bazen bu şekilde yazılan tartışma şeklindeki yorumları okurken çok üzülüyorum. Konuyu yarım bırakıp kapatıyorum sayfayı, sıkılıyorum.Bence hepiniz birer örnek kişisiniz bu sitede ve bizler sizlerden birşeyler öğrenmek istiyoruz. Hepinizin bizlere öğreteceği çok şey var. Bizler eğer çocuksak bu sitede büyüklerimizden ne görürsek onları uygularız. Lütfen bizlere güzel şeyler öğretin, yanlış yaptıklarımızı düzeltin, eksiklerimizi tamamlayın lütfen. Daha yolun başında şevkimiz kırılmasın. Benim tek ricam budur.

Saygılarımla.

19. umutkeskin_7

umutkeskin_7 umut

yeni bir uye olarak ve bugune kadar tek bir kefalle bu sitede mutlulugumu paylaşarak ve bu paylaşımın sonunda 10*15 üyeden tebrik ve beni teşvik edici sözler duyarak bu sitenin bagımlısı olmus birisiyim.Cok cesitli konularda binlerce forum siteleri var ve genelde bu sitelerde eski üyeler arasında chat odasına donusmus ve hiçbir bilgi paylasımı konusulmamakta ama bu siteden ogrendiğim inananın cok sey var ornegin x arkadasın gonderdiği raporu okurken siz değerli eski üyelerin tutulan avın yasal boyutu hakkında yorup yapmasıyla birlikte balıkcılık tebliği hakkımda bilgim oldu sahilde ava cıktımı kimse uyarıda bulunmuyor ''bak bu balıgı tutmussun ama bu balıgı denize salman gerekiyor diye'' herkez kendi derdinde.balık tutmak benim için eskiden kalma bir sevda ve burdaki konular olmasa inanın sır bir zevk ugrunda doganın dengesini bozmaktan baska bir işe yaramazdım. bugun balık tutayımda karnımı doyurayım diye bir ugrasım yok.4tane imrazit için 20ytl masraf yapıyorum yok benzin yok otopark yok bilmem ne cıksam pazardan o parayla alırım 2 lüfer bakarım keyfime soguktada beklemeye gerek yok ama amacım kafa dinlemek sıkılmısım mağazanın işlerinden sıkılmısım istanbulun trafiginden sıkılmısım bilmem neden napıyorum giriyorum forum sitesine bakıyorum bir arkadasım (onemsiz olan 4 tane istavrit tutmus) bu benim için cok onemli .diyorum kendi kendime o arkadas tuttuysa bende tutarım ve sonuc olarak kapıp oltayı gidiyorum.tutuyormuyum evet belki bir kac tane sonuc 15-20 ytl harcıyorum ama 4 saatliğine dünyadan kopuyorum.kafamı dinliyorum.o uc tane balık varya karnımı doyurmuyor etrafa fiyakada yaptırmıyor.aslına bakarsanız dış dunyada bana hiç bir artısı yok ama iç dunyamda beni inanın cok mutlu ediyor.üsteki mesajdaki atan abinin dediği gibi ne ruzgarın şiddetinden anlarım nede deniz suyu sıcaklıgından ama bu site olmasa idi ne capari bilirdim nede hangi balıgı avlamak için hangi yemin kullanıdıgı yada hangi olta takımı ile ne tutuldugunu siz eski üyeler belki bu tarz raporlardan sıkılmıs olabilirsiniz ama benim gibi yolun daha basında olan bir kişi için bu tarz konular cok onemli...

20. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    konu almis basini gitmis demekki hala forumun kalbi atmakta..takip ettigim kadariyla bazi arkadaslar istarvit olayina kafayi takmis yanliz tepkim anlasilirsa konu 3 adet istarvitin sadece resmi olmasidir ve bunun rapor diye yatinlanmasidir!rapor denilince o av hakkinda her turlu bilgiyi ögrenmek isterim,o raparu sunan kisinin o gunki tecrubeleri veya gözlemleri ile kendi tecrube ve gözlemlerimi karsilastirmak isterim amac resim yayinlamaksa ben pcmde bulunan 400 un ustunde irili ufakli avlarin tum resimlerini gunluk iki konu olarak acayim 5 er resim koyup raporlayayim..gun geliyor bir adet balik tutuyor gun geliyor 10 kg lik balik tutuyoruz sorun balik boyutu tipi degil(sirkulere uydugu surece)konu resim yayinlayip gecmekte..resim yayinlayarak burda kime ne verebilir ne turlu bir paylasim yapmis oluruz olay burda..diger bir konu ise tum konularda tebrikler guzel av denmekte cok az kisi bunun ustune birseyler yazmakta..tabiki ortada guzel bir rapor varsa tebrik edilecek ama ortada bir yanlis varsa bunu da belirtmek gerikicek,yani artik umursamaz bir hale geldik...ustalarin affina siginarak birkac örnek vermek istiyorum...
    Huseyin Alp Arslan abi ve oglunun yayinladiklari bir rapor
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20772&page=7

N@mik abinin yapmis oldugu bir paylasim
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7621&page=4

bir baska raporda burdan icinde Karayel Yakup hocamizin ve bir cok ustadin paylasim ve görusleri bulunmakta...
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=519&page=3