Arkadaşlar olayı kişiseleştirmeyelim..Ben inanıyorumki bir yanlış anlama var.. Umut'cum ..alıntı yaptığın mesaj asla senle ilgili değil..Üzerine alınma
Forumda atesin devam etmesi son derece hos bi durum.... Ben sanirim maddelersem son derece faydali olacak .... BEN NE ISTIYORUM; 1. Vedat Abi yi klonlayalim..... 2. Rapor yazan yeni arkadaslari Mod arkadaslarimiz uygun sekillerde yazmalari konusunda uyarsin ve bu isin takipcisi olsun... 3. Daha once bir cok ornegini gordugum(uz) Yasal sinir alti avlarin altina "guzel av" mesajlari yerine "tepki" mesajlari olsun... Bu konulari acan ve altina "tebrikler guzel av olmus " yazan kisiler Modlar tarafindan ciddi sekilde uyarilsin.... 4. Sitemizin ustalari ve eskileri ; burada siteyi takip eden kisilerin (mumkun oldugunca fazla sayidaki uyenin) amator balikciliga gonul verdigini , bu hobiyi severek yaptigini ; zaman ve para harcandigini unutmasin... UNUTMASINLAR ki bu kisiler diger herkes gibi bu ortamda olmaktan ; ayni deniz kiyisinda olmaktan hoslandiklari sekilde haz duyuyorlar... Yani kendi aranizdaki yanlis anlasilmalari forumun selameti icin buraya yansitmayiniz. 5. Kimse kimseye alinmasin guncemesin.... 6. Vedat Abi`yi klonlayalim... ( bunu soylemismiydim )
Haklısınız,benim raporuma da kimse en ufak bir yorum yapmamış,üzüldüm.Oysa resim çekim akşam eve gitsemde raporuma eklesem diyordum hep,NEYSE...
Sen yolla vedat amca.Meraklısına Öyle bir yerden girdinki hani askere gitmeden bunu ben yapacaktım. Artık bıraktım küçük balık avını ve rapor tutmayı.Artık akşamüstü gidip iki balık tutuyorum 1 kilo.Gelip kızartıp yiyorum. Nedenmi.Artık insanlar sıradan görüyo.Merak etmiyo. Eskiden eksik yerleri sorarlardı.Bilenler biliyo artık, bilmeyenler merak etmiyo.Çoğunun foruma giriş amacı iki foto görmek avlak öğrenip ava gitmek. Teknikmiş muhabbetmiş, yemmiş, limitlermiş salla gitsin. Sen güzel anlatmışsın derdini, ben anlatamadım ama oda olsun. Güzel bi rapor güzel bi hikayeyle eski hevesimizi kazanırız ama belki bugün belki yarın. Hoş geldin uzunoğlu. Burdaki insanlar kimseyi azarlamazResimdeki yalnış yerleri gösterip birdahakine daha güzelini yap der Ama resimi yapan çocuk bilgiçlik taslayıp hayır bu resim doğru, sen yanlışsın derse ki özellikle modlara karşı, işte ozaman azarlanmayı hakeder.ama ilk yazdığı yanlış cevaptada bu olmazEğer ben oluumsuz cevap yazarsam, benim cevabım vicdanidir.Yani ben olsaydımdır.Ama diğer arkadaşlar ve modlar sirkülere göre yazar ve yasalar çerçevesindedir Sen yanlış resim yap ama öğretmeninede saygılı ol Resimlerini bekliyoruz (Not;kızım sana söylüyorum)
çok güzel anlatmışsın arkadaşım ellerine ve yüreğine sağlık. ama gerçekten bende bayadır kayda değer ne bir bilgi ne de başka birşey görmediğim için girmiyorum kalemin dert görmesin...!!!
mustafa selamlar dostum umarım karşılaşamadığımız dönem içerisinde hayatın herzamanki gibi güzellikler ve mutluluklar içerisinde devam etmiştir umarım herzamanki güzel avlarına saygıdeğer yengemizle birlikte devam etmişsindir kardeşim güzel bir konuya parmak basmışsın sana bu konu hakkındaki birkaç düşüncemi aktarayım (senin bu forumda fark edemediklerin) rapor yayınlamak uğruna ağla tutulan ve hertarafı ip izleriyle parçalanan ve moraran balıklar tebrik edilirse limit altı balıklar tebrik edilirse açılan her konu konular haricine döndürülürse balıkavcılığı bilgi paylaşım forumu olan balikavi.net hemen hemen hergün dini ve siyasi sürtüşmelerin yaşandığı bir forum haline gelirse hemen hemen her hafta birkaç tane prof balıkçılara ve tekne sahiplerine saldırılan ve türlü hakaretler içeren konu açılırsa limit altı ve limit üstü av konularına herhangi bir eleştiride bulunulduğunda konuyu açan kişi tehditler savurup birdaha bu forumda rapor yayınlamam derse hatta kanunsuz av yapanlara başkalarıda sahip çıkıp bizlerde bu forumda paylaşımda bulunmuyoruz diyorlarsa bir takım insanlar biz tatlı su avcılarının avladığı balıklara beyinsiz balık salak balık pis kokan balık gibi tabirlerle aşşağılıyorsa ve tatlı su avlarını aşşağılayıp limit altı deniz avlarını bile korumaya çalışıyorsa 15 yaşındaki bir çocuk veya 25-30 yaşlarındaki bir genç 38 yaşındaki bir abisine sanane kardeşim gibi cevaplar veriyorsa saygı kalmamışsa bir tek sen değil herkes soğur ama merak etme her nekadar online olduğumuz kısa zaman dilimlerinde karşılaşamıyor olsakta herzaman aklımda olan sevdiğim bir dostsun oralarda havalar iyice soğumuştur kendine iyi bak kardeşim
Yazılanların hepsini okudum. Raporlar konusuna gelince; sizlerinde bahsettiği gibi her rapor bir olmuyor malesef. Hem verimlilik açısından hem bilgi açısından. Kimi 3-5 istavrit, izmarit, kefal gibi önemsenmeyen balıkları raporlarken elinden geldiğince raporu ayrıntılandırıp yazıyor. Kimi ise trofe balık yakalıyor sadece fotoğraf. Benim için bilgi eşliğinde sunulan rapor daha değerlidir. Av yapan kişinin heyecanını paylaşmak ve avın nasıl yapıldığına dair bilgiler konuyu okuyanların ( tebliğe uygun ise ) hoşuna gidiyor. Görsel olarak fotoğraf şeklinde yollanan ve sadece ava ait fotoğrafl bulunan raporlar ise yavan kalıyor. Sadece ava ait balıkların fotoğraflarını görmek isteyen google a hangi balığı istiyorsa adını yazıp görseller kısmında arayarak da ulaşabilir Tebliğe uygunluk konusuna gelince; Birbirini şahsen tanıyan üyeler dışında sanal bir ortamda olduğumuzdan tam olarak bir güven söz konusu değil sanıyorum. Bir kaç örnek vereyim: Tebliğden haberdar olduğumuz halde kötü niyetli tebliğe uymayan biriysem ( birileriysek); 1. Tek başıma veya birden fazla kişi ile tutabildiğimiz kadar balığı tutar limitleri 3 e 4 e katlarız. Balıkların limitlere uygun ve mümkünse en irilerini seçer başına geçip fotograf çeker foruma rapor olarak koyarız ve tebrikler gırla gelir... 2. Yine fazlaca yapılan av sonrasında yanımıza birkaç kişi daha bulup rapor sonuna balık yoğunluğu neyse ona göre av ... kişiliktir ibaresini ekleriz, sorun çıkmaz uyaran da olmaz... 3. Tırıvırı-küspe ağ vs. gibi illegal katliam araçlarını kullanır üzerinde katliam araçlarına göre herhangi bir emare bulunmayanları ( ağ-tırıvırı izi v.b. ) ayırır alır elime oltayı fotoğraflar ve rapor olarak sunarım... Tebliğden bihaber biriysem ( birileriysek); 4. Tebliğe aykırılıktan haberimiz olmadığı için tutabildiğimiz ne var ne yok tür-limit ayrımı yapmadan raporlarız. Gelen uyarılara göre raporumuz silinir. Eleştirilir. Diğer üyeler neredeyse ağzına geleni söyleyemeyeceği için ağır bir dille uyarır. Tabi bizim haberimiz yok tebligden falan. İnternete giriyoruz. Fotoğraf yüklemeyi biliyoruz. Çoğu kişinin imzasında tebliğ linkini görüyoruz ama bize ne. Merak bile etmiyoruz. O kadar eleştiriden sonra merak edip bakıyoruz avlarımızın alayı illegal... Özür diliyoruz, bir daha yapmıyoruz. 5. İyi niyetli değil isek sonraki avlarımızda kurallara uyuyoruz (uyumak anlamında ) 1-2-3-4. maddeler geçerli hâla. Yasal olmayan avlara yapılan yorumlara gelince; Yasal olmadığı bariz açık olan rapora samimi olarak "tebrikler güzel av" yazan kişi ya mesaj sayısını arttırmak için ( ne işe yarıyorsa) ya da kuralları bilmediğinden yazıyor sanıyorum. Eleştiri amaçlı koyu renkle yazılmış ve sonuna ünlem koyularak yapılan ayıplayıcı kinayeler hariç tabi. Aslında anasayfada yazdığı gibi mesajı moderatore bildirmek en doğrusu sanıyorum. Konu aslında yasak ava yazılan tebrikler vs. ile pek ilgili olmasa da sorun genelde bu yüzden çıkıyor. Raporlarda gerekli bilgiyi vermek ile ilgili olarak da bu kişilerin tercihleridir ve bununla iilgili bir düzenleme de aşağıdaki linkte mevcut. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14777 Ancak bu kuralın ihlalinin herhangi bir yaptırımı yok malesef. Tebliğe aykırılık haricinde...
Arkadaşlar bu konuya yazdığım mesaja binaen şunu sorayım..Tespit ettiğiniz durumları Yönetime ilettinizmi..? Konulardaki mesajlarda bulunan sarı ünlem işareti işte tamda bu şikayetler için düşünülmüş bir sistem.. Eğer yönetimin gözünden kaçan bir nokta var ise bunu sarı ünleme basarak yönetime "açılmış bir konu" gibi iletebilirsiniz Mesajımdada dediğim gibi eleştiri ve önerileriniz sitemiz için çok kıymetli.. Bu noktada küçük bir hatırlatma/ilave yapma gereği duydum..
Arkadaşlar,bir konu hakkında bu kadar biribirine benzer yazıtlar varken halen bu açılmış konu ne diye uzatılıyor.Ben görüyorum ki herkes aynı yönde,fakat ifade şekli değişik.Lütfen bu konuya bir dur deyin.Sevgilerimle.
Bir Baska ACIDAN .. "Portal Kültürü " , Insanlari birarada tutan müsterek nedenler konusunda limitleri , üslubu ,, diyalogu ve kurallari olan bir kültürdür . Insafsiz bir gücü , kolayca suclayan bir yargiyi temsil etmez ! Liberal düsünceyi , kurali kaideyi önüne katip sürüklemez ! Yanlislari tesvik edici , sessiz alkislar ve contrölsüz cesaret üreten yazi ve fotograflarla beslemez ! Dikkati ve sagduyuyu asilamak icin egitici calismalar yapmak , üstlendigi en önemli vazifedir ! Buradada KISTAS ,, Önce bilinmesi ve kabul edilmesi gerekenlerin karsisinda oturabilme , konusabilme seklidir . Ekilenin bicilecegi hareketlerden uzak durmaktir . Buraya gelecek yaratma yetkisinin herkeze ait oldugunu bilmektir . Susmak bilmeyen bir sinifin hircin talebeleri gibi bazi yetkileri üstlenmeden önce , cogalip büyüyebilecek tehlikelerini görebilmektir . Kurallar geregi , 1 . Maddenin A , B ve E fikralarini gözden gecirmek ,, Mesaj konusunun yazili ve görsel tanimini kavrayabilmektir ! Unutmayalimki , bu isler bir kültür mes'elesidir .. Benim ülkemdede kültür , hicbir zaman herkeze ayni uzakliktaki genis kanallardan akitilmaz ! Neticede kahramanlikla balik tutmak birbirine karistirilir ! Sonrada sevgili Alico' nun BASLAYIPTA BITIRMEDIGI cümle gündeme oturur . Kanun , lafziyla ve ruhuyla temas ettigi bütün mes'elelerde mer'idir ! Peki asilan fotograflarin cogunun , pabuc kadar dilleri , kavanoz kadar kulaklari var ! Hic mi reflex göstermeyelim ? Teblig 1 - 2 yi hatirlatmayalim mi .. Yoksa Camiyi yikilmadan ayakta tutmak icinmi calisalim ? Alinganlik barometresi yüksek kültürde bir ülke insanina karsi , birakalim yetki bizim yerimize imtihana girsin ! Sevil hanimin asagidaki ifadeleride artik sindirilsin , benimsensin ! Söz konusu Sürdürülebilir Sportif ve Amatör Balık Avcılığı ise; belli kuralları, yasaları, malzemeleri, teknikleri v.s v.s özellikleri vardır. Bu özellikler resmi bir kurum tarafından yayınlanmış ve onaylanmış ise, bunun izafi olduğu gerçek dışıdır. İzafiyet, kişiye göre değişen bakış açısıdır, fakat bu konuda "kişiye göre bakış" diye bir şeyi savunmak, Amatör Avcılık kurallarına ve devletin koyduğu yasalara aykırı davranmak olur. Aykırı davranışın adını ben "çirkinlik", konulan kuralları ise " değerlerimiz" olarak yorumladım. Ve evet, böyle bir av raporu var ise, amacının ne olduğu belli bir platformda, karşı çıkılmalı, düzeltme yoluna, öğretme yoluna gitmeli ve olmuyorsa silip atmalıdır. Çünkü burada bir kişinin kalbini kırmamak adına, binlerce yasa dışı av yapan insan yaratabiliriz. Bizim iyi örneklere ihtiyacımız olduğunu söylemek, sanırım gereksiz olur... Evet Sevil hanim ,, Yoksa ,,, Balik tutmak amac , Portalimiz ARAC slogani hepimize yakisacak !
söylemek istedigim ve eksik kalan tum konulari tamamlamissin Aytekin abi tesekkurler..bazi seyleri görmek ve söylemek gerikiyor ama insanlar görduklerini söylemekten cekiniyor veya görmuyorlar...söyleki bir dostunuz var ve sizi hep iyi olarak elestirmekte;sen cok iyisin,supersin,senden iyi olmaz!dört dörtluk bir insan olamayacigana göre bu kisi dostunuz degildir,dost bazen kötu seyleride söylemeli..Atalarimiz bile demis bunu Dost aci söyler.. görusmek uzere abi saygilarimla
bu konuyu okuyup yorumlarini paylasan tum arkadaslara tesekkurler...bakin su an paylasim yapmaktayiz ve bir konu hakkinda görduklerimizi yansitmaktayiz,bunu tum konular icin gecerli kilinmasi dilegiyle... saygilarimla