Sokar balığı boy limiti?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında volkan07 tarafından paylaşıldı.

1. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    balonuda mı yiyorsunuz?

2. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Balonu yiyen var. Meshanesi zehirli. Orayı patlatmadan temizlernirse yenir. Japonlar hastası balonun. Ben yemem. Ruhuna fatiha da okumam.

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    isim vermiyeceğim gene yoksa atar yapacam, antalyadaki sokar balığı gayette büyük iyi merada iyi yakalanır, ayrıyetten oo dandik dediğiniz balığın kilosu 15 lira ise hiçte öle ucuz değil gözümle gördüm çünkü avlamasını bilirsen irileri gayette iyi gidio iri olan sokarlarin tadı güzel gerçi antalyada orfoz bol nediyim sokarı yada kışın turna :)

4. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Tükenmek üzere olan balıklarımız tükendiğinde sıra sokara gelecek. O zaman ne yapmak lazım? Eyvah bu balık tükeniyor hadi önlem alalım mı diyeceğiz? Önlemler reaktif değil proaktif alınması gerekir. Bence...

Son düzenleme: 6 Ağustos 2011
  5. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    doğru bir noktaya değindiniz, bende zaten tükenmek üzere olan balık türleri arasına girmesin diye sormuştum. tüm türler daha tükenme tehlikesi yaşamadan korunsaydı, bugün bunlar olmazdı. bari elde olanı koruyalım. zaten akdenizde kıyı avcılığı çok bereketli değil, elde olan 3-5'ide bilinçsiz yakalarsak halimiz nice olur :)

6. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Ben bundan sonra 16cm den küçükleri bırakacam. Tavsiyem sizinde aynı mantıkla hareket etmeniz. Ayrıca açtığınız konu için teşkkür ederim. Benim için bir araştırma konusu çıkabilir.

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Sokarların önce kafasını kes. balıkların kafasını severim ama sokarın kafasını yemem. Zaten kafasını kestikten sonra ayıklaması kolay olacak. yardıktan sonra dış kısmının gereksiz parçalarını iyice sıyır. mısır unla tavada kızart. Nefis oluyor.
    Sakın hamsi buğulama gibi birşey yapayım deme, bir kere denedim iğrenç oldu yiyemedim. bence en güzel tavada güzel oluyorlar, yanınada bol limonlu salata unutma

8. HAREKAT

HAREKAT

Favori Kamış:
    OLTA ,SU AN ZIPKINIM YOK
    kıbrısta yazın olazsa olmazı sokan balığı

https://www.facebook.com/media/set/...93247522.33615.100002002078615&type=3&theater

sokan kıbrıslı kıyı balıkcılarının yaza aylarında tutmayı ve yemeyi en sevdiği balıklardandır.
    kilosu 30-35 tele arası değişen bu balığın ekonomik olarak değeri çok fazladır . bazen sırf sokan sürülerin tutmak için kıyıların 1m yanına kadar ağlar dökülüyor ve bizim kktc bakanlığımız bu izinleri ne yazıkki tekne balıkcılarına vermiş bulunmakta .
    esas konuya gelirsek sokanın avlanma boyu 15cm yani ilk olgunluga erişip 1 kez doğuracak boyu olmuş demek.
    https://www.facebook.com/media/set/...93247522.33615.100002002078615&type=3&theater

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.134269473316454.33298.100002002078615&type=3
    https://www.facebook.com/media/set/....112284272181641.18120.100002002078615&type=3

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Vay be fiyata bak 30-35 tl.. bir zamanlar kimse yüzüne bakmazdı..bu ne derlerdi dikenli zehirli rengi kirli.. :D

10. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Siz öyle zannedin . Bundan 10 - 15 sene önce Mersin Ayaş civarında kum gibi sokar bulunur , ağcılar ağlarını topladıklarında yine mi sokar çıktı yahu nerede bu beyaz balıklar diye sitem ederlerdi . Şimdilerde sokarı bulana aşkolsun , soyu kazındı .... Beş para etmeyen o balığı şimdi 15-20 liraya büyük marketlerde ender de olsa görebiliyoruz ....

Mangalı da mükemmel olur balık iri olursa (tabi ki boklu kebap usulü ile).

11. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    sokar tutması çok sevklidir. Sert vuruşlar alarak çekersiniz . Lezzeti beni pek tatmin etmedi. Derisini tulum çıkarmadan yaptıştık, belki ondandır. Çok kılçıklı .

12. simendifer

simendifer Sennur

Kayalık merada ekmek ile gayet güzel avlanır. Ekmek içini fındık büyüklüğünde elinizde hamur kıvamına getirin ve iğneyi de ekmeğin içine saklayarak ekmeği takın. Şayet kayalıksa, hemen önünüze atsanız dahi gelir. Bana göre eti lezzetli ama arkadaşların da dediği gibi derisi pek güzel değil. ilaç acısına dönük hafif bir tat veriyor ama ben yine de bu tadı aşırı bulmadığımdan derisi ile birlikte yiyorum. Tabii ki tavasını, mangalda pişirilenini hiç denemedim. Ortalama yakalama boyu 15-20 cm arası olmalıdır. Bu arada, iğneden çıkarırken yanaklarından tutarak çıkarın, ki dikeni elinize batmasın. Zehiri azdır, anlık olarak acı verir ve bir süre sızı şeklinde devam eder. Amonyak varsa üzerine dökmeniz daha çabuk iyileşmesi için yardımcı olur ama yoksa çok da önemli değildir. İskorpit ya da ne bileyim trakonya gibi zararı yoktur, bir iki saat sonra sızısı diner. Öldükten sonra dikenleri zararsızdır, temizlerken sadece elinize batmamasına dikkat etmeniz yeter, zehir salgılamaz.

13. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Çocukken kefal oltalarımın baş düşmanıydı. Ben kefale atardım, bu canavarlar gelirdi :) Tabiki atmazdım yakaladıklarımı, afiyetle mideye. Gerçekten lezzetli balık. Öldükten sonra da dikenleri etkisini tamamen yitirmiyor (Tecrübeyle sabit :) )

14. arkadyan

arkadyan LEVENT ÇELİK

En İyi Avı:
    çupra..2.4 kğ
    Üzülsem mi ağlasam mı bilemedim idk Konuştuğumuz konuya bakın neyi tartışıyoruz farkında mısınız.? Yok sokarı nasıl tutarız yok nasıl pişiririz yok neslini nasıl koruruz..Bu kadar mı kuruttuk denizlerimizi bu kadar mı balık bitti.? Kala kala sokara balonamı kaldık.?

Devamlı konuşuyorduk bu günlerin geleceğini hep tahmin ediyorduk.Demek ki o günler geldi cyr Acınacak halimizi kabul etmek ne kadar zor..Hayır durum o kadar kötü gözüküyor ki yakında sokarı balonuda arayacak hale geleceğiz galiba.Yoksa ben mi çok karamsarım idk