Solucan Hafta Sonumu yıktı geçti! Lütfen Bakınız :(:(

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında PrussiaS tarafından paylaşıldı.

1. PrussiaS

PrussiaS FARUK İZGİ

En İyi Avı:
    6.5 KG YAYIN
    Selamun Aleykum abilerim Kardeşlerim sizlere bu haftasonumu solucanın nasıl berbat ettiğini anlatıcam.
    Arkadaslarla anlastık hafta sonu avlağa gidiyorum iftarımızı acıyoruz cadırlarımızı kuruyoruz daha sonra cadırlarımızı kuruyoruz hersey harika anlıcanız avlağa gitmeden 3 saat önce biz basladık solucan aramaya yemin ederim sizlere kazmadığımız dere kenarı bakmadığımız kaya altı kalmadı yok ama bulamadık solucan dedik gidelim ekmek atarız Ve avlağa gittik ekmek attık ama sonuclar kötü daha kötü olan ise yanımızdaki bir grup solucanla resmen sazanları at cek yapıyorlar sinirden 2 oltamı kırdım. Sizlere Bursadan yazıyorum ve cok ciddiyim ücreti ne olursa olsun bir abim kardesm bize solucan satsın yada nereden temin edebiliriz LÜTFEN YARDIMCI OLUNUZ..

2. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    45 cm turna:)
    Faruk kardeşim inan 2 hafta önce aynı durumdaydım:) Okurken bir an beni anlatıyorsun sandım. Ramazandan önce ben de tam 1 saat solucan aradım 1 saatin sonunda ellerimiz şişti, ter su içinde kaldık ve birtane ufacık bulabildik:D Balık da tutamadık zatenhihi Gerçekten güzel konu açmışsın...

3. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Biraz pis gelebilir ama hayvan gübrelerinin atıldığı yerlerde gübrelerin içine veya trafındaki topraklara bakın.

4. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Faruk kardeşim ,büyük saygı duyduğum ve benden 30 yaş büyük olan bir üstadım var nereye gitsek ararız birbirimizi her ava beraber hazırlanırız.Bugün bana muhabbet ederken şunları anlattı hiç abartmadan yazıyorum paylaşmak istedim.

Her zaman gittiğimiz gölete benim şehir dışında olmam yüzünden oğluyla gitmiş hemen yanımızda diyor 2 kişi geldi baktım tavuk gibi eşeleniyorlar bir sağa bir sola sorsan herkez balıkçı sonradan merak ettim yanlarına gittim dedi.Sormuş ne yapıyorsunuz ?solucan arıyoruz dayı gülmüş tabi demiş oğlum bu sıcakta meranın ortasında bu kuru toprakda solucan çıkarmı insan gelirken yanına yemini getirmezmi .Demişler abi nasılsa orada buluruz diye getirmedik.Üstadımda kendi yemlerinden bir avuç solucanla bir avuç makarnayı vermiş arkadaşlara 2 3 saatte izledim bir tane balık alamadılar dedi gülüştük.

Hak vermemek elde değil bu sıcakda heleki bir gölette açık arazide solucan bulunabilecek hint kumaşı kısmına girer.

Yanlış anlamayın size iğnenin ucunu değdirmek değil amaç lakin herşeyinizi gözden geçirin .Ben kağıdı alıyorum elime bütün malzemeleri yazıyorum tek tek çantaya eklediğimi çiziyorum .Çay kaşığından peçeteye kafa lambasından burun spreyime kadar icini cicini koyarım :)

Size hayırlı bol avlar dilerim her zaman yanınızda bir kaç avuç düdüklü makarna bulundurun saygılarımla

Size solucan üretmenin basitliği ve saklamanın en kolay yolunu yazayım .Ben hep bu şekilde aylarca solucan besler büyütür saklarım.

1.Yakındaki herhangi bir parka sulanmış çiceklerin diplerine heleki gül ağaçlarının diplerinde 100 lerce solucan olur oralarda solucan avlayın.
    2.Bulabiliyorsanız 5 lik boş bir petin kafasını 5 parmak üsttten kesin içine çay posası az miktarda,yumuşak toprağı koyun üstüne buldugunuz solucanları koyun üstünede bir bez tıkayın bezi 3 4 günde bir ıslatarak aylarca solucanları gölgede saklayabilirsiniz.Bu size en az 3 4 av boyunca yetecektir.

Yani basit işlemlerle yem aramaktan kurtulursunuz her zaman elinizin altında yem olur.Benim 1 lt dondurma kabımda ağzı kapalı ve delikler açılmış şeklinde arada bir topragı ıslatarak 1 haftada bir gibi aylarca solucan sakladığım oldu :)

5. PrussiaS

PrussiaS FARUK İZGİ

En İyi Avı:
    6.5 KG YAYIN
    Samanlı köyünde bakmadığımz hayvan gübresi kalmadı ama olmadı mı olmuyor işte şimdi arkadasım tavsiye etti. Berkley Gulp Alive Angleworm diye bi ürün internetten sipariş verdim deniyecem bakalım.

6. Vesile ile merak ettiğim birşey sormak isterim. Kolayca bulduğum gübre solucanlarını alıp bir süre toprak içinde beslersem toprak solucanına dönüşürler mi?

7. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    Eyvallah ufuk ağabey iyi laf koydun bize:D Şaka bi yana doğru söylüyorsun insan nasıl olsa doğaya çıkıyorum diyerekten solucanları ihmal ediyor :) hem zaman hem de tedbir açısından ava gitmeden önce bulmak gerekir. Bir de nasıl sakladığını yazmışsın gerçekten deneyeceğim mantıklı geldi :thumb:

8. PrussiaS

PrussiaS FARUK İZGİ

En İyi Avı:
    6.5 KG YAYIN
    Ben doğada bulurum diye ihmal etmedim ki :D ben bulamadım hiç bi yerde :D

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bir benzeri bizim de başımıza geldi.

Tatlısu levreği avına gittik, at-çek yapacaktık. At-çek'e başladık ama vuruş bile yok. Yanımızdakiler ise solucan takmış, sürekli balık alıyor. Ben de şu taşların altına filan bir bakayım dedim, ama yok. Kazmadığım yer kalmadı ama bulamadım. Balıksız döndük eve...

Solucan satan yerler varmış, bundan sonra oralardan alırım. Uğraşmaya değmez, 50 tanesi 5 TL'imiş galiba..

10. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Eviniz bahçeli ise, gölgede kalan bir yeri kazın, hortum ile bolca ıslayın sonra üzerini naylon müşamba ile kapatın ve toprak ile örtün.. sulama işlemini 2günde bir tekrarlarsanız ağustos ortasında bile solucanınız olur.. sabah demlikten çöpe attığınız çaylarıda naylonu kaldırıp o bölgeye dökün daha etkili olur..
    işinizi şansa bırakmak istemiyorsanız bir gün önceden solucan bulun ağustos ayında göllerde solucan falan bulamazsınız.. ;)

11. PrussiaS

PrussiaS FARUK İZGİ

En İyi Avı:
    6.5 KG YAYIN
    Bu işin sonu iyiye gitmiyor alacam köyden 1 dönüm arazi tesis kurucam hihi hihi hihi hihi hihi hihi hihi

Hakan abicim bilgilendirme için sağolasın

12. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Baska sehırlerde neden bu kadar pahalı olduguna anlam veremıyorum. Sakaryada bır kutunun ıcersında 30a yakın solucan 1 lıra. Ayrıca makarna mısır bugday kurt yem ıcın aklınıza ne gelıyor ıse hepsı 1 lıra. Sanırım bolluk var o yuzden burada ucuzluk var ?

13. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    1 lira:eek: Süpermiş abi! Bursada öyle bir yer var mı acabaidk

14. PrussiaS

PrussiaS FARUK İZGİ

En İyi Avı:
    6.5 KG YAYIN
    Ben Çok araştırdım Bursada Solucan Satan bir yer bulmak imkansız Solucan bulmak dahada imkansız ya:)