Merhaba arkadaşlar.Sabah canım sıkıldı bahçeyi kazdım.Bayağı iri ve çok sayıda solucan buldum.Bİr kovaya doldurdum(toprakla birlikte.)Acaba ramazan sonuna kadar nasıl saklayabilirim bu solucanları.Ne yapmam gerekir.
kazdığın yerdeki toprağı bir kovaya koy solucanları içine at güneş almayan bir yerde toprağı nemli tutarak saklayabilirsin. ayrıca bahçe nerede söyle gelip bizde kazalım
solucanları teneke kovaya koy .sonra kovayı toprağa göm solucanlar sağa sola kaçmasın toprak içinde tabi.arasıra sula.tenekedeki toprağın içine marul ot falanda karıştır çoğalsınlar .benden bu kadar
Bak , dondurma kabını al içine solucanı topladığın yerden toprakla full doldur üstüne solucanları at kapağını kapat sonra altı hariç sağı solu üstüne makep bıçağının ucuyla çok ufak delikler ac , kapağı kapalı bi şekilde balkonda dursun.3-4 güne bir o toprak kurur , kurumadan ıslanacak şekilde yarım bardak felan suyla her 3-4 güne bir tamamla , biz bu yöntemle beslenmiş 1 aylık solucanlarla avlandık..
Solucanın en sevdigi yiyecek PATATES kabugudur.Bunu uygularsan birazda nemli tutarsan aylarca rahat bir şekilde saklayabilirsin
Ben geniş bir saksıda,devamlı nemli tutarak,ara sıra marul katarak toprağa 5 aydır bakıyorum.Ama balık vında kullanmıyorum.Balık avında solucan ve canlı yem kullanmak istemiyorum.Yağışlı havalar gelince toprağa geri salacağım.
solucanın bu kadar değerli olduğunu ve beslendiğini ömrü hayatımda ilk kez duydum okudum,bide Jim kerry bir filminde akvaryum içinde solucan besliyordu
ben evde besliyorum bir tane meyve kasasını aldım içini güzelce 2 kat naylon ile kapladım toprağı koydum birkaç gün nemlendirdim toprak güzel bi kıvama gelince solucanları salıverdim. yaklaşık 1 aydır döner sermaye yöntemi ile bakıyorum ara sıra suluyorum gayet güzel bir şekilde yaşıyolar. en iyi yem patates kabuğudur denmiş bilmiyordum hemen deneyeceğim. ama ben bitki kökleri ve yaprakları kullanıyorum onlarda işe yarar. tavsiye ederim
Çok iyimiş.Bende diyorumki yoğurt kapına yapıvereyim nasıl olur ? Ama ömürleri ne kadar bilmiyorum Kaç ay böyle gider bu iş..
Çok teşekkür ederim.Yarın hemen başlıyacağım.Fuat abi ben Elazığdayım bahçe zaten küçük. Yinede yolun düşerse bi çay içmeye beklerim.
teşekkür ederim davetin için metin tunacı 44 görünce malatyadasın diye düşündüm şuan benim içinn en büyük sıkıntı solucan bulmak
Bahçenin neresini kazdıysan solucanları yine aynı yere bırak ve üstünü otla kapat 2 günde bir su dök. İstediğin zaman çıkart kullan..
Katılıyorum soğan ve patates kabuğu, ayrıca fazla yağlı yada sulu olmayan yemek artığıda dökebilirsin. Eğer kan verirsen 1 gecede boyları birkaç katına çıkar.
Aslinda bir soru sormak istiyordum ama nereye sorsam diye dusunuyordum Bu konu iyi denk geldi.Aranizda solucani hic tuzlusu avinda kullanan varmi?Yada tuzlusu da kullanilirmi?Bilen varmi? Ben merak ettim.Belki kaya kurdu gibi etkili olabilir diye. Rastgele ...
Tam zamanında sormuşsun tam ben söyleyecektim. Yaz başında arkadaşlar ile boru kurduyla eşkina yakalarken elemanın teki toprak solucanı ile tutuyordu ki 15 parça balık almıştı.
Toprak solucani ile 15 parca balikmi :S Iste bunu duyduguma sevindim.Burada kaya kurdu bulmak imkansiz gibi.Onun icin bir sonraki avimda deneyeyim bakalim. Rastgele...
Bizim tarlada da solucan dolu Genellikle tahta altlarında duruyorlar, tahta yağmuru yiyince uzun süre nemli kalıyor altı.Aslında denemek lazım