Aliço, iphone bunu zaten yapıyor kendisi. JPEG denen bu resim mevzusunda (hani dosyaların sonu hep .jpg olurya, o mevzu işte) EXIM denen bir şey var. Bu fotoğrafı kim çekmiş, ne zaman çekmiş, nerde çekmiş vs. hepsini otomatik kaydeder zaten. Evet, senin resimlerden bu bilgiyi alabiliriz, eğer iphone ile çekmişsen. Senin bir şey yapmış olman gerekmiyor aliço.
Ben anlamam ben o kadar teknoloji adamı değilim. Ben balık tutarım o kadar gun sonundada basarım resmini zaten her zaman bu tür programlara güven olmadığından Kareli ortalı metod defterime kayıt etmeyıde unutmam. yerim solunarını takvimini ama bu dediğim programı burda gördüm ve baktım iyi o yüzden tavsiye ederim. dedim bana lazım olanlar belli ay güneş gün uzunluğu ayın şekli. baramotre hava durumu ve acil durumda vereceğim koordinatlar. Ben kullanıyorum. Son derecede memnunum Kullanırsınız kullanmazsınız arşivlersiniz arşivlemezsiniz inan kendi adıma oda beni bağlamıyor....
o program da bildiğim kadarı ile solunar teorisi verilerini kullanıyor. solunar teorisi 1 ay içersinde sadece 6-7 gün çalışır. teori de bunu söylüyor zaten. bunu dikkate alırsnız dha isabetli olur.ben siteye 1 haftadır üyeyim fakat 3-4 aydır takip ediyordum. her ay ayın en parlk ve en karanlık olduğu o 6-7 gün içersinde yayınlanan av raporlarında balıkların alındığı saatler ile takvim sonuçlarını karşılaştırdım. sonuçlar şaşırtıcı derecede tutarlıydı. aslında çok basit bir formül ayın dolunay ya da karanlık olduğu günlerde öğle ve gece yarısı saatleri av verimli oluyor. diğer günlerde ayın çekim kuvveti etkili olmadığı için teori isabetli sonuçlar veremiyor.
bayram tatili için takvimden bir plan-program hazırladım. enez ve yayla sahilinde olacağım. umarım iyi bir av olur. gelecek arkadaş var ise beraber avlanabiliriz.