Selam arkadaşlar. Şimdi diyeceksiniz ki Halit arkadaşımız 1 haftalık rapor yayınlıyor. Mutlaka ele avuca sığacak bir şeyler vardır. Resimler videoalar falan, belki de kiminiz sırf ilgi çekmek için diyeceksiniz. Saygı duyarım. Evet arkadaşlar son bir haftada birer gün arayla Dikilitaş Göleti- Kurtboğazı Barajı- Akyar Barajı- Eğrekkaya Barajı ve son olarak Çanıllı ya sabahın kör saati 4 gibi başlayıp akşam suyunu beklemek kaidesiyle uzun uzun kaldım. Bot ile her tarafını karış karış gezdim yukarıda yazdığım yerlerin ve hatta kıyı şeridini bitirip birde ortadan derin suyu yarayım dedim. At çek ayrıca sırtı tekniklerini kullandım. Denemediğim sahte, rapala, kaşık, şasi kalmadı. Sadece Dikilitaş Göletinde yaklaşık 20 cm. Turna dışında (iadesi yapıldı) bir tane balık alamadım. Bu kısır döngünün benim şansızlığım olduğunu düşünmüyorum açıkçası düşünmekte istemiyorum... Nedir arkadaşlar bu sene sorun nedir. Canım güzelim barajlarımız göllerimiz kurumuş. Yukarıda bahsettiğim tüm avlaklarda buna emin olun tüm avlaklarda sanki bana nispet edermişcesine tırıvırımı dersiniz, ağ mı dersiniz ne varsa engel buldum elimden geldiğince oltama takılanları sudan çıkarttım ve ateşte yaktım bir daha kullanılmamak üzere. Ne olacak arkadaşlar bizim memleketin halleri. Oğlum 8 yaşında onuda götürüyordum ara sıra, şimdi düşünüyorum hazır 3-5 balık varken daha sık götüreyim ilerde avlanacak mera da kalmayacak balıkta. Hepinize Saygı ve Sevgilerimle.
Sayin Halit bey merhaba, Oncelikle sunu belirteyim ankarada askerlik yaptim acemilik ustalik vs vs. Az bucuk bilirim baskenti hava gunes oldugunda karpuz kavun uzum kapip gollere piknige giderdim,heyyyy gidi gunler heyyy. Terhis olduktan sonra tekrar gitmek nasip olmadi ankaraya. Malum tatli su avlaklar son derece degerli ve cabuk tahrip olan alanlardir, Piknikcisi gelir copunu birakir gider,tiriViricisi gelir agcisi gelir bohcacisi gelir, 20 cm turna yakalandinimi vesikalik foto cektirilip duvara astirilir. Bilincsiz avcilik kol gezmekte, Bu noktada baskentci avcilarin daha duyarli olmasi gerekmekte, avlak bilgileri ulu orta verilmemeli. Birkac yildir forumlari az bucuk takip etmekteyim, Nedendir bilmiyorum ama ic anadolu bolgesi raporlarinda avlak bolgelerinin gizliligine dikkat edilmemekde ulu orta resimler konup avlaklar desifre edilmekde. Soyleme dostuna oda soyler dostuna sozunu kulagimiza kupe yapip ona gore hareket etmek cok onemli, Baskentde balik yok heryer kurumus diye veryansin eden Halit beye saygilarimla.
Halit kardeş ne sen şansızsın ne de o aslan turna güzelim sularımızda tükendi . Son 2 haftada yaşananları nacizane ben özetleyim. gecen hafta bir bir sabahtan akşama kadar gezdigin o sular kabak gibi AY IŞIGI aldılar .Turna gece ay ışıgında avlanırsa gündüz SPİNLE avlanan avcıya av ver_mez. İstersen altın kaşık at en renkli en derine inen en aksyonlu en parlak sahte at alacagın balık seni asla tatmin etmez.(atcek_sırtı farketmez) şu da var tabi 2 haftalık ay ışıgının devamında 2-3 gün bol bulutla yeryüzüne ışıgını gönderemedigi gün spin takımı iş yapar . Ay ışıgı olan günlar bitince turna gece avlanamaz ac kalır cünki avını göremez gündüz avına devam eder. yani spin zamanı gelmiştir. herdaim rastgelsin:thumb:
Halit abi, birgün inşallah birlikte avlanacağız, şeytanın bacağını beraber kıracağız saygı ve sevgilerimle..
Halit hocam bence sen uğur yapıp yanında birisini götürmelisin. Acaba bu kim olabilir kim olabilir? Şaka bir yana Tuğgin tespiti yapmış. Sahteler daha önce çalıştıysa sorun ay durumu olabilir.
evet kesinlikle sahteler sürekli av yaptı daha da yapacağına eminim.aralarına yeni sahtelerde eklendi. bora müsait bir zaman görüşelim.kısmet olmadı seninle avlanmak.
Halit abi daha önceki mesajlarım denk geldi mi bilmem ama aynı sorunu Fatih ve ben de yaşıyoruz. Bahsettiğin yerleri denedik, pek iyi sonuçlar alamadık. Hatta 3 farklı ilde denemeler yaptık ama yine sonuçlar iyi değildi. maalesef sorun balıklarda değil, bizim yam yam torbacılarımızda. Aynı muhabbetlere girmek istemiyorum ama her geçen yıl bir önceki yılı arayacağız gibime geliyor. Şimdiden geçmiş olsun.
kesinlikle gelecek beni de endişelendiriyor. yıllarımı deniz avına harcadım. tayinler dolayısıyla ilk olarak 2005 senesinde diyarbakır da tatlısu avına başladım. şu geçen 8 seneye bakıyorum da hakikaten de her yıl geçen yılı aratır oldu. bakalım artık hayırlısı olsun.
dolunay etkilemiş olabilir 23 hazirandan beri dolunay var .bu zamanda gece avı yapmak daha bereketli olur.hava bulutlu olsa dolunay önemli değil .ama hem hava açık hem dolunay da av olmuyor. ben bugün sazana bile gitmedim
Selam Tuggin Abi. Peki hava karardığında ay ışığında turna alamazmıyız. Ankarada arasıra gidiyorduk turnaya balıkda alıyorduk ama hava karardımı toplanıp gidiyorduk kısmet olmadı karanlıkta spin çalışmak. Denizde alıyoruz ama tatlısuda karanlıkda balık alınmazmı?
arkadaşlar şu an bir eğitim için kanada nın ontario eyaletinde ontario gölü kenarında bir şehirdeyim.. Inanın bir su birikintisine nasıl bakılması gerektiği konusunda buradan almamız gereken dersler var. Birincisi su tertemiz ve kesinlikle hiç bir katkı maddesinin suya ulaşımına izin verilmiyor. Gençler jet-skilerini sadece haftada 5 saat kullanabiliyorlar. Binlerce tekne sahibi var ancak hepsinin motoru elektrikli. Av marketlerde 3 lü kanca (treble hook)satışı yasak. Sadece mevcut sahtenin üzerinde üçlü kanca varsa onu kullanabiliyorsunuz ama ekstradan sasilere vs kullanmak için üçlü kanca alamıyorsunuz. Buraya geleli 1 hafta oldu ve 4 kez (2 şer saat) balığa çıkma fırsatım oldu. Avlandığım yer insanların göle girdikleri, köpeklerini oynattıkları, gürültünün görece fazla olduğu bir yer. çok merkezi ve kalabalık bir yer. Ama buna rağmen 60 kadar balık yakalama şansım oldu. Güzel ve izbe meralarda kim bilir ne güzel ve ne kadar iri balıklar vardır. Bende aslen ankaralıyım. dikilitaşa bu sene 7-8 defa gitmişimdir. Hepsinde de bi şeyler yakaladık ama geçen senelere göre çok çok az balık vardı. Bu gidişle 5-6 sene sonra sadece bir su birikintisi olacak gibi duruyor. Tıpkı diğer mahvedilen diğer sularımız gibi. Bence ay durumuna veyahut bulutlu havanın ertesine, güneşe, vs göre çok çok değişkenlik gösteren bir şey değil bu azalmanın sebebi. Bu azalma doğrudan insan faktörüne bağlı bir azalma. Tırıvırı denilen zıkkım, ağ ile kamnyon kamnyon avlanma, küçücük balıkları alıkoyma gibi sebeplerle balıklarımız azalıyor maalesef. Buraları gördükçe ülkemiz için balıkçılık adına çok çok üzülüyorum. Herkese rasgelsin
vallahi şaştım kaldım ne diyelim. bizler müslüman insanlarız. diğer dinden olan herkese tabiri caizse gavur deriz.ama düşünüyorum. bu kadar katliam yapan bizler mi yoksa korumacı gavurlar mı ? biraz düşünüp kaşınmak lazım.
Halit kardeşim hayıflanmakta çok haklısın perşembe günü kurtboığazına gittim gümüş bile oynamıyor, malesef balık yok, Sebebi geçen sene aşırı yağışlar oldu, tarlalar ilaçlandı yağış sel suları barajlara aktı balıklar zehirlendi ve yok oldular, sebep tamamen zirai ilaç ve açırı yağış ve seller.başka sebep aramayın, tarlalardan uzak baraj ve göletlerde balık küçük veya büyük var.