Önder tebrik ederim :thumb: Bizde aile olarak ağustos sonlarına doğru erdek kapıdağ tarafına gideceğiz bu görüntüler içime su serpt
Boy olarak balıklarını eleştirmedim. Balıkların limitlere uygun. Ancak Vicdani olarak 7-8 kg a kadar büyüyen bir balığın 15 cm liği uygun olmaması lazım. iğnelerin hep yutulmuş olarak geliyorsa circle iğne kullanmanı tavsiye ederim. Dudak ve damaktan yakalamakla meşhur olmuş bir iğnedir.
Aynen dediğin gibi hemşerim rahatsızlık mevcut. Dün itibari ile dediğim gibi oltaları piyasaya çıkarttım. Elbette, yaz kış müsaitim ben. Birlikte avlanmak nasip olur inşaallah. En kısa zamanda tanışmak dileği ile.
Teşekkür ederim hemşerim, daha harikaları sana gelsin Kısmetin açık olsun Erkan Abi, denizin mavi-yeşil çizgisini de oltanızla yoklamayı ihmal etmeyin, şimdiden iyi tatiller, rastgele
''Vicdani olarak 7-8 kg a kadar büyüyen bir balığın 15 cm liği uygun olmaması lazım.'' önermeniz sonuna kadar destekliyorum. Hatta bu diğer birçok deniz balığına kadar da genişletilebilir. (yazdıklarınızı hasbel kader kıyıdan mercan yakalamış birine eleştri olarak yazdığınızı düşünmedim, yoksa bunu yazacak onlarca tekne avı bulurdunuz) Circle iğneyi eylül-ekim ve şubat aylarında düzenli kullanıyorum ama bu avlarda bir işe yaramayacağını düşünerek kullanmadım.Bu iğnenin işe yaraması için kurşun veya belli bir misina gerginliğinin hayvana tasma attırması lazım.Benim avlandığım takımın en az 15-20 metresi suya esnek bir şekilde yatmış olması ve 60-65 cmlik uzun köstekleri olması nedeniyle hiç kullanmadım. Bunun yerine bir dahaki avda uzun pala 1 numara iğne kullanmayı düşünüyorum.Kısmetimde balık olurda yakalarsam sonuca burada beraberce bakarız. Hemşerim 1 Aralık-28 Şubat arası istediğiniz bir hafta sonu olta atabiliriz, Haftasonu izne çıkıyorum bayram sonuna kadar Edremitte olmayacağım, dönüşte uygun olduğunuz bir ara mesajlaşıp görüşüp tanışalım, rastgele