Hanim ögretmen olunca tatili bol.. Böyle olunca ailemin yanina Türkiye'ye annesiyle birlikte gidince yanliz kaldim. Pazar günü erkenden favori mekanim Staffelsee'ye dogru yola koyuldum. Balik tutma izni sabah 8 - aksam 7 ile kisitli oldugundan sabahin 8'inde kiraladigim kayikla kürek cekmeye basladim (tüm bavyera eyaletinde hertürlü motorlu ve yelkenli tekneden avlanmak yasak) Bol bol kürek cektim ortamin keyfini cikardim..Inanin saat 5'e kadar tek vurus almadim. Saat 5'de ilk yakisiklimiz geldi..62 cmlik bu arkadas tekneye cok rahat geldi ama öldürmesi kolay olmadi.. Tüm tekneyi darmaduman etti.. Daha 10 dakika gecmeden 61 cm'lik ikinci yakisikli geldi. Sonra yanliz basima oldugumu hatirlayarak, arkadasimizi fotografladiktan sonra öperek sevgiyle suya iade ettim. Sonra da oltami sudan cekerek keyifle Münih'e geri döndüm.. Iki baligi da prologic savagepro 19 cmlik levrek sahtesi ile tuttum..Bu yemi ben de turnalar da oldukca sevdik.. Bu arada yolda da sürekli balik tutarken sabretmenin ve umudu hicbir zaman kaybetmemenin ne kadar önemli oldugu düsündüm.. Hepinize selamlar ve sevgiler..
Tebrikler uğur abiçim,harika bir balık azminin ve sabrının ürününü almışsın.ve şuna hep dikkat ediyorum yurtdışında kurallar katı ve bunları takip eden sürekli bir birim var.Böyle kuralların katı olması çok güzel herkez bilinçli avcılık yapıyor ve hayvanlarında üremesini sınırlamalar ile dengede tutuyorlar ve bunun faydasını her ava çıktığınızda balık yakalamanın heyecanını yaşıyorsunuz burda bir balık için kıyıdan bazen 10 gün gidersin boş hiç bişey yakalayamazsın neden bilinçsiz avçılıklar yüzünden yani kısacası yurtdışı kurallarına hayranım.Şimdi türkiyede`de kural var diyen olçak ama kurallar fazlasınla denetleyen birim iş yapmıyor bence.
Muhteşem görüntüler eşliğinde süper bir balık tebrik ederim. daha güzel av günlerinde daha iyi avlar nasip olur inşallah.
Tebrikler Uğur, Fotoraflar eşliğinde çok güzel bir rapor okumak kısmet oldu. Bereketin, keyfin daim olsun.
Tebrikler balıkların maşallahı var, manzarada harika görünüyor. Arka fondaki kırmızı biberlerde öyle daha güzel ve keyifli avlar yapmanız dilerim.
Uğurcum valla canım acayip çekti şu duvarda asılı olan biberler imitasyon mu yoksa kurutmalık falan mı ? Gerçekse acısı nasıl? Off ki off, herkes gibi benimde canım su çekseya.. Neyse, balığın ve resimlerin yine her zamanki gibi şahane. Ellerine sağlık..19 cmlik sahte de harbiden iyi yani biz suya atsak balıklar korkudan yanaşmaz bile..
Hakikaten, yahu birader şu biberleri oradan kaldır artık. Yine bir paylaşımında gözüme çarpmıştı. Balığa mı bakalım biberlere mi? Tebrikler Uğurcan, biliyorum turna avı sana pek yakışıyor ancak, sazanlar da öksüz kalmasın artık.
Hepinize güzel yorumlariniz icin ayri ayri tesekkür ediyorum Adem Bey, Turna benim tatli suda yemesini en cok sevdigim balik. Cikardigim filetoyu ince ince dilimleyip (kalinsa centik atip) bol harli ateste, galeta unu ve tuza bulanmis sekilde kizartiyorum..Yagin iyi kizmis olmasi cok önemli Nuri Abi ve Rifat'a da özel not: Biberler kayinvalidenin bahcesinden.. Iyi de aci Gelin turnanin yaninda size Adana usulü ezmeli bir aci ikram edeyim Herkese tekrar selamlar ve sevgiler