son günlerin en zevkli at çek avı 31.01.2013

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bilge kağan tarafından paylaşıldı.

1. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili Kağan,bizleri olta başında saatlerce tutan,sabır ve umutlarımızı yükselten anılardan birini yaşamışsın.Bu tür tecrübeleri,her balık sevdalısı yaşamalı zaman zaman.Güzel anlatımınla,bizlerede o anları yaşattın,çok teşekkürler.RASTGELSİN...

2. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bilge dostum sebat etmenin bukadarı ve ödülü gerçekten kendim tutmuş kadar sevindim. allah bizlerede nasip etsin böyle güzel avları inşallahreeling

3. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkürler, daha güzelleri sizlere rastgelsin

teşekkürler,
    balıklar kesinlikle kendi yavruları değildi. zamanında akvaryumda 3-4 cm.lik kefal ve levrek yavruları beslemiş biri olarak bunu biliyorum. balıkların duruşu, hareketleri daha ziyade istavrite venziyordu, ama renkleri hafif sarımsıydı. sonradan düşününce acaba kupez yavruları olabilir mi ? diye düşünüyorum. balıkların yavrulara saldırmama nedeni muhtemelen tok olmaları, ama sürekli yer değiştiren sürüyü de gözden kaybetmek istemiyorlar sanırım :rolleyes:

inşaallah böyle avlar sizlere de kısmet olur. bunlardan çok daha büyüklerini yakaladım ama bu kadar zevk almadım :)

gene ne varsa kendi memleketimde var diyorsun yani ( yengenin memleketi, senin memleket nasıl olsa ;) ) bir aksilik olmazsa biz de cumartesi piyasayı yoklayacağız, görüşürüz. ihtiyara telefonla gıcık verdim. ikide bir arayıp, hepsini tutma, cumartesi ben de geleceğim diyordu :D

4. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkür ederim. raporlarım biraz uzun oluyor ama raporu okuyanlara o anları azıcık hissettirmek, gözünde canlandırmak istediğimden. inşaallah sizlerede böyle avlar rastgelir

emin, maxrap fayu ile defalarca orfozların ilgisini çekti, iki kez de skimmere hamle yaptılar ama işin doğrusu yakalanmadıklarına sevindim. o boydaki bir orfozu o kayalıkların arasından çıkarmak çok zor, olan benim sahteye olurdu gibime geliyor :rolleyes: ama orfozların su üstüne çıkışı, suda oluşturdukları dalgalar görülmeye değerdi.

teşekkürler, size de nasip olur inşaallah

suyun kenarına yatıp, mepsi suyun içindeki köklerin üzerinde, suya değdirip değdirip kaldırarak alabalıkları suyun dışına zıplattığım günlerden bu yana en zevkli avımdı :thumb:
    ama ciddi ciddi lüfer - kofana için gitmiştim. hatta ilk başlarda 45 dakika kaşık attım. ama insanın kısmetinde olunca daha önce levrek saldırısı olmayan yerde, 7-8 m. derinlikte su üstüyle levrek yakalıyor işte idk inşaallah senin de kısmetin açılır artık :D

ilk seferinde benim levrek de sahteyi solungaca kadar yutmuştu ama ikinci sefer az daha dediğin oluyordu. onun için taşın üzerine çömelip balığın yanındaki balıklarla beraber kısa süre sağa sola gezmesine müsaade ettim ama sonra kaçırdığım diğer iki balık gibi bunu da kaçırırım deyip risk almaktan vazgeçtim.

benim bu duruma bir yorumum var aslında. bu mevsimde dişiler yumurta yüklü ve hareketsizken erkekler testesteron denen erkeklik hormonunun artmasıyla daha da saldırgan, agresif oluyor. zaten görerek yakaladığım levrek de sahteye yemek için değil de kavga için geliyor gibiydi.

teşekkür ederim, bizim buralarda gümüş ( aterina ) görmedim ama olabilir de. kıyıda bu şekilde sardalya, kupes, kefal, istavrit yavruları bol, hem de her mevsimde.

çok daha güzelleri sana rastgelsin. gerçi bu günlerde at çekten surf avına döndün herhalde, ama onun zevki de ayrı tabi. sana da bol ve iri minakoplu, mırmırlı, çipuralı, levrekli avlar dilerim.

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynen ben de onu dedim emin'e, :D arkadaş alıştırıp öyle göndermiş, böyle sahte bulunmaz dedim. hani olur ya birinden bir av köpeği gelir, hayvan iyi eğitimlidir, daha ilk avında keklikleri tavşanları bulup fermaya durur, aynen öyle oldu :thumb: inşaallah senin raporu da bekliyoruz.

yalnız bu saldırıların olduğu anlarda, skimmerin yanında sammy, bubble walker 80, rapala skitter pop, bubble pen 80 ve rover 98'e de şans tanıdım. saldırıların çoğu skimmere, bir ikisi de bubble pene geldi, gerisine saldırı olmadı.

çok teşekkürler,
    15 yıl kadar önce bir taşın üzerinde balık avlıyorum. yanıma bir adam geldi, taşa çömeldi. elinde zargana toplu takımın arkasına takılmış 5'li kaz tüyü çapari vardı. adam benim dün yaptığım gibi mantarı suya bırakıp, kamışı eliyle taşın çevresinde gezdirerek 300-350 gr.lık ispendekleri şıpır şıpır yakalıyordu. o zaman ne kadar imrenmiştim :)
    çok şükür yıllar sonra ben de benzerini yaşadım :thumb:

inşaallah size de böyle güzel avlar nasip olur.

teşekkürler arkadaşım,
    artık benim sıram gelmişti, son maçları hep golsüz bitirmiştim :) inşaallah sana da güzel avlar nasip olur, doğrusu ben de senin mırmırlara ve minakoplara imreniyorum.

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    saydıklarının içinde geçen yıl.skor bazında en çok levreği kandırın top 3 de yer alan sahtem var:D o varken skimmer in iş yapması şaşırttı beni.:)
    ya bazen belli olmuyor..belkide levrek o sahtelerini önceden tanıyordu ondan atlamamışda olabilir..

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Şimdi anlaşıldııı...
    Geçen gün seninle özelden konuştuğumuz, sana yakın taraftaki avlakta sürekli bubble pen, bubble walk yüzdürüp duruyorum ben de. Demek ordaki levrekler daha önce senin yakalayıp bıraktıkların, demek ondan sahteyi öğrenmişler. :cool:

Şaka tabi ama olur mu olur. :D :D

(gitmeyi planladığım yere gidemedim bu arada daha, bahsettiğim yer ilk konuştuğumuz :rolleyes: )

8. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    skimmer farkını göstermiş yine.tebrikler...

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    İlginç bir av olmuş. Demekki denk gelince balık görüyormuş görmüyormuş hiç önemli değilmiş. tekrar aynı avları yapman dileğiyle.

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tam belgesel tadında, çok keyifli bir av olmuş, birde güzel anlatımla birliktr tadından yenmez bir rapor olmuş.Tebrikler, emeğinize sağlık, daha nice böyle keyifli avla dilerim:thumb:

11. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Maşallah güzel av olmuş . Herhalde erkek levrekler bir seremoni için toplanmışlar ora, düğünleri filan vardır. Orfozları da davet etmişler . Tam bir curcuna ve iyi bir macera olmuş. enteresan ve belgesellik bir av.

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    doğrudur, balığın atlaması seyrekleştiğinde skimmeri atmayı bırakıp diğer sahtelere devam ettim, skimmerin yüzü eskimesin hemen :D dedim. balıklar genelde ilk kez gördükleri sahteye daha çok ilgi gösteriyor. gerçi bizim buralarda öyle sahteci pek yok, hele su üstü, WTD, popper falan sayılı birkaç kişi vardır. o yüzden sahtelerin geneli bizim balıklar için yeni şeyler.

13. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gerçekten balıklar sahteyi öğreniyor. biz unutkan kişiler için balık hafızalı desek de işin aslı öyle değil.

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    böyle bir avı tekrar gerçekleştirmk oldukça zor bence. kaç değişken bir araya geldi de böyle bir av oldu kimbilir :rolleyes: ama o anın tadını doya doya çıkardım :) bir dahaki avlarda skimmerin performansı iyice belli olur, gerçekten ilgi çeken, tahrik eden bir sahte mi, yoksa balıklar ilk defa görmenin heyecanı ile mi saldırdı belli olur.

teşekkür ederim. inşaallah size de böyle zevkli avlar rastgelir

aslında benim hedefimde böyle belgesel tadında, anlatımlı, açıklamalı, aksiyonlu av videoları var ama imkanlar kısıtlı. yıllardır kaydettiğim bazı kara ve su avı videoları var ama çeken ben olduğum için hem av yapamıyorum, hem de hep görünmez adamım :) birine kamerayı verdip çekim yaptırsam o çekimleri de beğenmiyorum, benim istediğim gibi olmuyor. inşaallah ilerde bir kafa kamerası alırsam hem istediğim gibi çekip hem de avlanabilirim.

15. omergul

omergul ömer

Favori Kamış:
    Remixon Heavy Duty
    Favori Makine:
    Okuma Carbonite CBF-155
    En İyi Avı:
    Mırmır 300gram , Çipura 500gram
    çok güzel iyi av olmuş.

16. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrik ederim Bilge avın ve harika raporun için ellerin dert görmesin rastgele.

17. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bundan önce yazdığım yorumda Raporu tamamen okumamıştım hihi hihi
    Benim kamışım WTD yapamayacak özellikteymiş cyrr ama bu avda WTD yapmadanda levrek yakalandıysa bende öyle yaparım az az oynatırım .. :) Sahtelerimde güzel nede olsa .. :) Bu benim için bir umut oldu :) Teşekkürler .. :) :thumb: :thumb: reeling reeling

18. Yavuz DURUKAN

Yavuz DURUKAN Yavuz DURUKAN

Favori Kamış:
    OkumaAlumina-2.10-5/25 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Technium 3000
    En İyi Avı:
    5.5kg Levrek
    Bilge Bey öncelikle yaptığınız avı tebrik ediyorum. Raporunuz da avınız gibi güzel. Güneş doğduktan sonra su üstü sahtelerle avlanmanızın mükafatını almışsınız. Ben de Levrek peşinde koşan biriyim. Fakat avlandığım yerlerde malesef ki sizin gibi su üstü sahteyle bir tane bile balık yakalama şansım olmadı. Nasip değilmiş. O yavru balıklara dua edin, piyasadan hemen kaybolmasınlar... ;) Geceleri de denemeler yapın ve sahte boyutlarını düşürün bana kalırsa. Yavaş aksiyonlar ve bekleterek sahteleri çekmeyi deneyin. Geceleri de o meradan balık alma ihtimaliniz oldukça yüksek. Şimdiden rast gelsin, iyi avlar...

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok teşekkürler, daha güzelleri size rastgelsin.

bazen balık WTD gibi düzenli ve ritimli hareketlere dönüp bakmazken yaralı bir balığın çırpınmasına benzeyen yalpa ve düzensiz hareketlere daha çok ilgi gösterebiliyor. avlanırken WTD yapamazsan ölmekte olan bir balığı düşün ve kamışla sahtene o hareketleri vermeye çalış. belli mi olur, belki bende olduğu gibi senin avın da ummadığın kadar güzel geçer :rolleyes:

yumuşak kamışla WTD olmaz diye bir şey de yok, ama zor oluyor. benim 10-40 atarlı kamış tamire gidip iki ay gelmeyince 20 gr. atarlı kamışla da WTD yaptım.

teşekkürler, biz genelde ava sabah 8'den sonra gidiyoruz. avlağa varmak bazen 9:30'u buluyor. günün her saatinde su üstü, dalan sahte ile avlanıyoruz. belli bir zaman dilimine bağımlı değiliz :)

benim tercihim çoğunlukla su üstü sahtelerdir. çünkü balığın takibini, saldırıp ıskalamasını, yakalanmasını izlemek çok heyecanlı, balık ıskalasa dahi adrenalin tavan yapıyor, ama dalan sahtelerde pek çok şeyi kaçırıyoruz.

yavru balıklar bu gün yine oradaydı, tabi takipçileri de ;) onları yeni raporda göstereceğim.

benim tercihim ince uzun yapılı sahtelerdir, genelde 11-13 cm kullanıyorum ama zaman zaman 15-17'ye çıksamm mı :rolleyes: dediğim çok oluyor. elimde 3 cm.den başlayan çok sayıda sahte olmasına rağmen ben genelde büyükleri tercih ediyorum.

avlakta akşam saatlerinde pek kalamıyoruz, bu gün kısa süreli bir istisna yaptık ve mükafatını aldık :D

20. Yavuz DURUKAN

Yavuz DURUKAN Yavuz DURUKAN

Favori Kamış:
    OkumaAlumina-2.10-5/25 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Technium 3000
    En İyi Avı:
    5.5kg Levrek
    Avlağınızın kıymetini bilin. :( Arkadaşlarımızla yeri geliyor saatlerce yol gidiyoruz. Saatlerce at-çek yapıyoruz, uykusuz, yorgun işe gidiyoruz. Çoğu zaman elimiz boş dönüyoruz. Gün doğduktan saatler sonra Levrek yakalayabildiğiniz avlağınız var. Çok şanslısınız.:cool: