Son iftarımızı da Göl kanarında yaptık

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Selam balıkavı.net dostları.

Yine sahurda namazdan sonra yola koyulduk..Avlak yerine vardığımızda herkes yer kapma telaşı ile olta atacağı yere koşar adımlarla yürüdü. Hava güzel arada bir bulutlansa da çok şükür yağmur yağmadı ve güzel bir gün geçirdik. Saat 9,45 e kadar bol bol Bekir balığı ve siraz çektik. Aynalılardan haber yok. Sıkılmaya başlamıştık ki dalan şamandıra ile birlikte attığım tasmaya gelen bir adet sazanı fotoğrafladıktan sonra suya iade ettim.5–10 dk sonra bir tane daha oda geri iade. İşte o 9,45 te hafif dalan şamandıra ile birlikte tasmayı atınca eyvah yine oltam takıldı diye düşünürken kalamanın cızıldayarak açıldığını gördüm heyecanla yerimden fırladım Geliyooooor giye narayı bastım. Birkaç dakika yorduktan sonra İlk başlığımızı almıştık.

Aradan bir yarım saat geçmişti. Balli ula ula ula dedi ve dip oltasına sarıldı. Bir yandan da bana kepçeyi getir kepçeyi diye bağırıyordu. Balık henüz yeni düştüğü için ben biraz ağırdan aldım. Ne oldu ki kepçeyi istiyorsun derken ona bakıyordum. Çok büyük bir şeye benziyor dedi. Büyük olan ne dedim “Bal” der demez “cırst” diye bir ses duyduk. Balli misina koptu dedi. Misina atılıp toplanırken yer kayalık olduğu için kayalıklara sürtünme sıkışma veya üzerine basma neticesinde yıpranmış. Ballinin misinayı tuttuğu yerin hemen 1,5–2 metre önünden kopuvermişti.

Kaçan balık illaki büyüktür. O andan sonra herkesin balliyi görmesini tavsiye ederdim. Misina koptuktan sonra sanki görecekmiş gibi uzun bir süre ayakta misinasını boş gözlerle ve şaşkınlıkla suyun içinde ardı. Ümidini kaybedince yerine oturdu. Elindeki kırık misinayı baktı baktı baktı. Resmen adamın aklı alınmış gibi kendi kendine konuşmaya başladı. Kaçan balığın büyüklüğünü bir o hissedebildiği için aklı alındı diye şüphelenmedim değil..Sonra Nevzat Hoca bir tane limit altı aldı geri iade etti. Akşama kadar bol bol Bekir ve siraz tuttuk. Niyetimiz bir adet daha tutarsak istarda yemek olacaktı ama tutamadık. Resimlerde görüğleceği üzere basit bir sofra ile iftar edip evin yolunu tuttuk. Aşağıdaki linkte bu günkü av hikâyemiz resimlerle anlatılmaktadır. Keyifli seyirler

http://www.dailymotion.com/video/xajlnv_son-yftar

2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler murat abi :)

resimleri henüz göremesemde, herzamanki gibi çok keyifli bir av yaptığınıza eminim. birde nuri abini o halini görebilseydim :D

ahh balli ahhh ben sana ne diyem :mad:

akşam o kadar dedim sana hayatının trofesini çekeceksin diye.
    sen tut bütün dualarımı çürük misinayla göle at :mad:

telafisini isterim ;)

tadında avlara inşallah...:)

3. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim ercan. Benim açımdan iyi bir gündü. Uyduruk misina ile balığa gidersen olacağı budur :D

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kaçırdığım balığın şokunu hala atlatamadım. Yıllar boyu da unutacağımı sanmıyorum. Elimdeki misina öyle bir gerildi ki, balık beni suya çeker diye endişe ettim. Herşey saniyeler içerisinde olup-bitti maalesef.:eek:

Sevgili kardeşim ne desen haklısın, yerden-göğe. Çok özür dilerim. Kaçırdığım balık aslında senindi. Güzel gönlünün hakkımdaki dileklerine bir hediyesi idi ama, işte maalesef :eek:

Tek tesellim, yine duaların sayesinde başka bir avla kaçırdığım balığı telafi edeceğime olan inancımdır. Dualarını eksik etme canım kardeşim.:p :rolleyes:

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Nuri abi sağlık olsun,

Şimdi o balık gider 1-2 kilo daha alır tekrar gelir sana abi

Saygılar

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Muratım sağolasın. Sözlerin teselli edici oldu, teşekkür ederim. :)

Tarifini vermiş olduğun şamandırayı kullanarak o balık ve abileri için şansımı deneyeceğim en kısa zamanda.:rolleyes:

Sizlerin oltalarına da hayalinizdeki avların gelmesi dileği ile. Sevgiler, saygılar.;) :)

7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Sağlık olsun be abi :) çok güzel ve eğlenceli bir gün geçirmişsiniz,Sevgiler saygılar.

8. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    allahım yarabbım dualarım kabul oldu cok sukur sana yar rabbım.:):):):):):):):):):)

9. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Harika bir av geçirmişissiniz tebrikler. Bu arada sizin gibi 2 cm dahi ufak balıkları suya geri iade eden avcılar gördükçe mutlu oluyorum. Teşekkürler.

10. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Ellerine emeğine yuregıne sağlık yine cok guzel ve doyulmaz bır rapor hazırlamısın Murat abicim.Butun ekibi tekrar tebrık edıyorum sağlıcakla kalın.Bu aarada unutmadan butun musluman alemının ve balıkavı sakınlerının bayramını kutluyorum:)

11. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Teşekkürler. tutmak kadar bırakmakta ayrı bir tad

12. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Teşekkürler. Seninde bayramın mübarek olsun.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın Erdemim. Teşekkür ederim güzel kardeşim.

Bu seferlikte böyle oldu. Evet büyük hayalkırıklığı yaşadım ancak, senin de işaret ettiğin gibi sağlık olsun.

En güzel balık avları siz sevgili dostlarıma olur inşallah. Kendine iyi bak. Selam ve sevgilerimle.:) ;)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Senin duaların da makbulmuş belliki. Bu abin için güzel avlar dilesen ne olur sanki?;):p :D
    Demek öyle ha? Pekala, öyle olsun.:(

O gün balığı kaçırdığını duyunca kızdım ettim ama, yine de senin için dualarımı yeniledim, haberin yok tabi.:rolleyes:

Hayalindeki en güzel avlara rast gelir inşallah, selamlar-sevgiler Mehmetciğim.:) ;)

15. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Murat kardeş , Nuri abim, Nevzat hoca , ekipteki diğr arkadaşlar dikkat ediyorum hep aynı kişiler, Erzurumu temsil eden 5 önemli insan öncelikle bu güzel paylaşım için hepinize birden teşekkür ederim , yalnız dikkatimi çeken Erzurumdan sanki başka bir üyemiz yok gibi acaba diyorum , bu işte Nuri abimin payı ne derece.

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili İsmail teşekkürler güzel kardeşim. Beğeninize layık olabiliyorsak ne mutlu bizlere. Rabbim sizlere de nasip etsin, en güzel balıklardan.

Zaman-zaman birlikte çıktığımız bir grup daha var. "Hocalar" deriz kendilerine. Üniversiteden, çok kıymetli dostlar. Forumumuza üye yapamadık henüz.

Ayrıca Alabalık avında ekol, sitemiz üyesi sevgili kardeşim Okyar var tabi. Henüz kendisiyle bizzat müşerref olamasak da, bu gün konuştuk kendisiyle ve inşallah en yakın zamanda birlikte bir av günü yaşamayı planladık.:)

Sevgilerimle. ;) :)

17. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Senin o içten duaların yeter Nuri abim benim,

Bayramını kutlar ellerinden ve yanacıklarından öperim abi,

Saygılar

18. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Bayramınız mübarek, avlarınız hep neşe ve bereket dolu olsun sevgili Murat ve Nuri kardeşlerim. Sazan avını her yönüyle çok güzel organize olarak yapıyorsunuz. Ne mutlu size.:) Bizlere de sizi keyifle izlemek düşüyor. Şu Tortumun sazanlarına fena takıldım. Bakalım ne zaman kısmet olacak.

19. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Nejat ağabey sizinde bayramınız mübarek olsun.Bayramdan sonra buyur gel kısmetimizde ne varsa artık.

20. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    tesekkuır ederım nurı abı yanlıs anlama benım oyle bı dua ettıgım yok sadece espırı olsun dıye umarım anlamıssındır abı ben ıstemezmıyım senın 20 kg lık bı sazan yakalamanı gorusmek uzere abıcım hayırlı bayramlar

NOT: tum balıkavı.net sakınlerının ramazan bayramını kutlar hayırlara vesıle olmasını temennı ederım.