Son Kasna Avlarımdan Seçmeler

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında cypqo tarafından paylaşıldı.

1. cypqo

cypqo murat özdemir

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler
    Eskişehir Porsuk Çayında son birkaç ay içerisinde gerçekleştirdiğim avlardan seçme kareler.

Kamış : Daiwa crossfire 1.80 UL
    Makina : Daiwa procaster 4000A
    Misina : Gosen 1.2 W-8 PE (0.18 mm)
    Strike Pro EG-97 (ağırlıklı 022P olmak üzere diğer tüm renkler)

2 tanesi 47 ve 45 cm olmak üzere 40 cm üzeri 10 civarında, 35-40 cm arası 30-40 civarında,

ve 30 cm altı sayısız balık aldım.

Ağır yaralılar hariç hepsi suya iade edildi.

https://www.youtube.com/watch?v=-zzLXftGHSw

Herkese daha iyi avlar dilerim.

Ekli Dosyalar:

Son düzenleme: 15 Ekim 2015
  2. Huban

Huban Gökmen

Merhaba kasna'lar çok güzel gözüküyor, hiç avlamadigim icin merak ediyorum, turna kadar zevk veriyormu spinde ?

Ya da mücadeleci bir balik mi ?

3. cypqo

cypqo murat özdemir

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler
    Merhaba, kasna bir günü bir gününü tutmayan bir balık. Kimi gün suyun üstünde taklalar atarak gelir, kimi gün çuval gibi. Kimi gün sahteyi havada kapar, kimi gün sizi peşinden koşturur, eli boş döndürür. Ama diyebilirim ki %75 bol mücadele yaşatır.

Ben genelde boya bakmaksızın kalamamı açıyorum ve balığı suda bayıltmadan dışarıya almıyorum. En küçüklerinde bile aksiyonu sonuna kadar yaşıyorum. 40 cm üzerindekileri sanırım tahmin edersiniz, kıyılamak epey uzun sürüyor.

Ekli Dosyalar:

4. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Murat Bey merhaba.Sizleri tam bir profosyonel kasna avcısı olarak tebrik ediyorum.Bizler gibi amatör olta balıkçılarına keyifli paylaşımlar sunduğunuz için kendi adıma teşekkür ederim.Gerek ekipman detayı olsun , gerekse fotoğraflar olsun , inanın harika bir sunum olmuş maşaallah.Trofe avlarınızın daim olması temennisiyle.İleride kısmet olup Eskişehir'e yolum düşerse , özel mesaj atarak sizlerden detaylı bilgiler alırım inşaallah.Ya nasip.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın , şen kalın.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

5. Huban

Huban Gökmen

Çok iri duruyorlar, dediğiniz gibi mücadele ediyorsa, tutma bakimindan çok zevkli olabilir. Daha iyileri için rastgele teşekkürler.

6. cypqo

cypqo murat özdemir

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler
    Merhabalar. Estağfurullah kendi çapımda hobinin hakkını vermeye çalışıyorum, ustaların olduğu bir platformda profesyonellik haddim değil. Güzel dilekler için çok teşekkürler.

Eskişehir'e yolu düşen tüm hobidaşların, gerek birlikte avlanma, gerekse bilgi paylaşımı için bir mesaj atması yeterli.

Görüşmek üzere...

7. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Ah o kasnalar ah o kasnalar.Türlü türlü taklalar atar.Dut ile tuttuğum kasnalar .Attığım hiç bir kaşığa aksiyon vermedi bu yaz.Aynı yerde avlanmışız.Kanlıkavak evimin arkası.

Çok hoşuma gitti paylaşımlarınız .Umarım denk geliriz sizinle tanışmak isterim.2 aydır gelemedim .Paylaşımları görünce içim gitti vallahi .Elinize bileğinize sağlık .

8. Ensar49

Ensar49 Ensar

Murat Bey merhaba.Konuyu okudum kullandığınız yemin ne olduğunu anlayamadım.Ama resimlerde sahte balık gördüm.Rica etsem kullandığınız sahtelerin boyu ve malzeme cinsini yazarmısınız.Teşekkürler.

9. cypqo

cypqo murat özdemir

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler
    Merhabalar,

Kullandığım sahteler Strike Pro Eg-097 A Warted Toad 45 Serisi.

Bu sahte yurtdışında A (4.5 cm - 7 gram) ve B (5.5 cm - 10 gram) olarak iki tipte olsa da, ülkemizde bildiğim kadarıyla sadece A tipi bulunuyor.

Bu sahtede benim renk favorim, 2. resimde gördüğünüz 022P kodlu, kırmızı kafa olarak adlandırdığımız model. Bu renk kodu şu anda üretilmiyor ve hiçbiryerde de bulunmuyor.

Ben tüm renk kodlarına sahibim. Tüm renkler iş yapıyor ama dediğim gibi favorim 022P. Başka gölgelerde durum farklı olabilir.

Sahtenin aksiyonuna gelirsek, bu sahte düz çekimde bile kasnayı çıldırtan bir yalpalama hareketi yapıyor.

Ekli Dosyalar:

• s1.jpg
      s1.jpg
      Boyut:
      4,9 KB
      Okunma:
      1.717
    • s2.jpg
      s2.jpg
      Boyut:
      8,3 KB
      Okunma:
      1.560
  10. Ensar49

Ensar49 Ensar

Murat Bey göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.

Bugün aşağıdaki ürünleri spariş ettim.Öncelikle hangi türe balık geliyor onu denemek istiyorum.

Birşey daha soracam.sahteleri direk fırdöndüyemi takıyoruz.Misinaya fırdöndü ve sahte dışında birşey bağlanıyormu.Akıntı ve durgun suda oltayı attıktan sonra balık vurana kadar bekliyecekmiyim yoksa atar atmaz cekecekmiyim.
    Adet DISCOVERY 9065 Serisi Suni Yem - C03

1 Adet PINOREX Crazy Bee Cnk Arı Maket Yem

1 Adet REMIXON Fortuna Salti FS-150 Çekirge Maket Yem - F825

1 Adet STRIKE Pro Warted Toad Eg 97 Suni Yem - 0.5, A17

11. cypqo

cypqo murat özdemir

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler
    Merhaba,

Tecrübelerime göre en ideal sahte bağlama şekli ekteki resimde görülen klips türüyle (000 numara veya bir büyüğü), sahte üzerindeki halka çıkartılarak oluyor.

Klips kullanacaksanız halkayı mutlaka çıkartınız. Misinayı direk bağlayacaksanız halka kalabilir.

Farklı klips türleride var fakat sahtenin yüzüşünü en az etkileyen klips türü budur diye düşünüyorum.

Spariş ettiğiniz ürünler gayet güzel, bölgenizde çalışan strike pro eg-097 rengini bulduktan sonra diğerlerinin yüzüne bakmayacağınıza eminim.

Bence hem atış üstünlüğü, hem de yüzdürme-aksiyon avantajları nedeniyle eg-097 diğer sahtelerle kıyaslanamaz.

Elimde nerdeyse bütün markaların bilinen bütün, kasna avında verimli olduğu düşünülen modelleri var. Avlarımda %99 kurbağa kullanıyorum. Tabi bu dediğim avlandığım bölge için geçerli. Sizin avlağınızda durum farklı olabilir.

Sahteyi suya attıktan sonra bazen birkaç sn bekleyip çekeceksiniz, bazen kamış ucuyla küçük vuruşlar yaparak yavaş veya hızlı çekeceksiniz.

Bazen su yüzüne yakın yüzdürme daha verimli oluyor bazen derin daldırma. Kamış ucunun suya olan mesafesi ile sahtenin dalış derinliğini ayarlayacaksınız.

Kasna bir günü diğerini tutmayan bir balık. Kesin bir şey söylemek çok zor.

Bunlar avda zaman geçirdikçe edineceğiniz tecrübe ile oturacak olan konular.

Bol trofeli avlar dilerim.

Ekli Dosyalar:

Son düzenleme: 16 Kasım 2015
  12. Ensar49

Ensar49 Ensar

Spin set için hazırlık yapmayı düşünüyorum.Sahtelerimi yavaştan almaya başladım.Kamış ve makinayı daha sonra almayı planladım.Bu siteye ilk girdiğimde roporlarda yazılan ekipmanları okurken hiçbirşey anlamıyordum.Ogün bugün okuyorum az çok sizlerin sayesinde bilgi sahibi oldum.

Murat bey şimdi birşey daha sormak istiyorum.Elinizdeki 3-15 atarlı 180 cm boyundaki kamışla strike pro sahtesini ortalama kaç metre uzağa atıyorsunuz.

Teşekkürler

13. cypqo

cypqo murat özdemir

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler
    Merhaba,

Bildiğiniz gibi Eskişehir Porsuk Çayı'nda avlanıyorum. Çay üzerinde avlandığım noktaların genişliğine Google Map'te baktığımda 30-35 m civarında gözüküyor.

İlk başladığım zamanlarda atış mesafem 15-20 m civarlarındaydı. Zamanla malzeme kalitemi yükselttim ve makinemde bazı modifikasyonlar yaptım.

Şu anda 7 g lık eg-097 ile hiç enerji harcamadan 30m civarında atabiliyorum ve biraz fazla abandığımda bu mesafe 50 m civarlarına çıkıyor.

Bu nasıl oluyor derseniz;

1. Misina

0.18mm 8 örgü Gosen marka misina kullanıyorum. Daha önce, Porew Pro, Fladen ve Caperlan markalarının örgü misinalarını kendi takımlarımda, diğer markaların örgülerini de arkadaşlarımın takımlarında kullandım fakat Gosen bir başka. Misinayı parmaklarınızla sıkıştırıp çektiğinizde kesinlikle bir prüz hissetmiyorsunuz ve çok kaygan. Atışta da bu prüzsüzlük ve kayganlık çok düşük sürtünme demek.

Bu misinanın kalınlığı 0.06mm den başlıyor. Daha ince seçilirse atış mesafesi daha da artar.

2. Makine modifikasyonu

Ekteki resimde görebileceğiniz gibi, bisiklet iç lastiğini halka şeklinde kesip üst üste 5-6 kat olacak şekilde makine kafasına geçirerek derinliği azaltıyorum. Sardığım ip kafayı tam dolduracak şekilde yüksekliği ayarlıyorum. Kafa tam dolduğunda misinanın kafadan boşalması sıfır sürtünme ile oluyor.

3. Atış Tekniği

Atış kolları açarak savurma şeklinde değil, kırbaçla bir noktaya vurma şeklinde olmalı. Kamışın sapı sabit tutulmak suretiyle, kamışın ucu maksimum hıza ulaşacak şekilde kırbaç hareketi ile fazla enerji harcamadan en uzak noktaya ulaşılabilir. Genelde herkes kollarını açarak pergel gibi bir hareketle atışı yapıyor. Bu hareket hem fazla enerji harcatıyor, hem de isabeti oranını düşürüyor. Kırbaç hareketi ile isabet kabiliyetinizi karşı kıyıdaki pet şişeyi vurabilecek şekle getirebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Rast gelsin.

Ekli Dosyalar:

14. Ensar49

Ensar49 Ensar

Merhaba Murat Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Sizden çok şey öğrendim Allah razı olsun.