Son Kasna Avlarımız-Kullandığımız Döner Kaşık ve Sahteler

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında erdemutuk tarafından paylaşıldı.

1. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Arkadaşlar öncelikle tüm amatör balıkçıları selamlıyorum. Uzun süren bel rahatsızlığım nedeni ile avlarıma ara vermek zorunda kaldım. Bu arada ekip arkadaşlarımız Bora, Tuğgin abimiz ve Fatih kardeşim Anadolu’nun farklı meralarında sahtelerini turnalar ile buluştururken ben onların raporlarını okumakla yetindim. Açıkçası birazda kıskandım. Kendimi iyi hissettiğim günlerde ise mesai arkadaşlarım Selçuk abi ve Onur kardeşim sayesinde kısa süreli iki av yapmayı başarabildim. Nazımı çektikleri için onlara da bu vesile ile teşekkür etmek istiyorum. Her ikisi de spin ava yeni başlamalarına rağmen yakala-bırak tekniğini benimsediler ve görünüşe göre profesyonel-amatör olma konusunda kısa sürede uzun yol kat ettiler. Resimlere baktığınızda merayı bilenler neresi olduğunu hemen anlayacaktır. İki farklı hava koşulunda avlarımızı gerçekleştirdik. Hava birinci avımızda güneşli, açık, ılık, ikinci avımızda ise bulutlu, hafif yağmurlu ve nispeten serindi. Çok sayıda döner kaşık ve sahte denemeleri yaptık. Ancak bu bölgedeki tecrübelerimiz döner kaşığın daha iyi sonuç vermesi yönünde oldu. Özellikle sabah erken saatlerde fire-tiger renkli meppsler, açık havada düz bakır renkli, bakır renkli üzeri uğur böceği desenli meppsler güzel çalıştı. Tunder-bug her zaman olduğu gibi verimliydi. Yeni denediğim Alba marka altın rengi üzeri mavi noktalı döner kaşığı ise her türlü hava koşulunda başarılı buldum. Aynı bölgeye gideceklere sahteden ziyade döner kaşık kullanmalarını tavsiye ediyorum. Bu bölgede iki turna atraksiyonu yaşamamıza rağmen kıyıya almayı başaramadık, ancak heyecanı yetti. Kullandığımız makineler, Shimano Exage 3000, MitchelAvocet 500 ve Daiwa CrossFire 1500, Kamışlar ShimanoForceMaster 2.40, 7-21g, OkumaLureMania 185, 3-12g ve MitchelPremium 240, 10-30g, DaiwaCrossFire 180, 3-15g, Misinalar ise Asso 0,20, Oscar 0,18’di. Çok sayıda balık tuttuk, tutulan balıkların hepsi zarar vermeden suya iade edildi, trofe niteliğinde balık tutamadık. Ancak sayı fazla idi ve balıklar gayet besili ve sağlıklıydı. Dış parazite fazla rastlamadık. Meranın kirlilik durumu orta düzeyde idi, tırıvırı kullanımı ve zıpkınla avlanma gibi kaçak yöntemlerle maalesef her avda olduğu gibi bu avda da karşılaştık. Av sürelerimiz 2-3 saatle sınırlı idi. Başınızı gözünüzü ağrıttığım için şimdiden özür diliyorum :) Herkese temiz meralarda, güzel ve keyifli avlar diliyorum.
    Sağlık ve muhabbetle kalmanızı dilerim.
    Rastgele.
    Şimdi resimler.

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    balıklar harika,geri salımlar bir harika:) manzara harika, detaylı rapor,ekip teknik ekipman sağlam:) güzel paylaşımlarınız için teşekkürler:)

3. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadir abi, teşekkür ediyorum. Bizde sizlerden feyz alıyoruz. Kısa kısa bilgi vermeye çalıştım. Hepimiz birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz. Bir parçada katkım olursa mutlu oluyorum. Sevgi ve saygılarımla.

4. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Balıklar ,sahteler,resimler yapılan av herşey çok güzel ellerinize sağlık rast gelsin :)

5. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Raporunuz ve özel olarak harika görselleriniz için teşekkür ederim. Yaşadığım yer sebebiyle tatlı su avcılığında çok az tecrübem oldu fakat ileride devamlı olarak tecrübe etmek isteyeceğim, hayallerimdeki gibi bir av gerçekleştirmişsiniz.

Dahası rast gelsin, tebrik ederim...

6. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

öncelikle çok geçmiş olsun.rahatsızlığınız kısa zamanda düzelir inşallah.kısa sürelerde güzel balıklar almayı yine başarmışsınız.ekip arkadaşlarınızda sizin gibi bilinçli bir amatörle balığa başladıkları için şanslılar.avınızı tebrik ederim.sahtelerin hepsini sergilemediniz umarım gerçek katiller çantanın dibinde sanırım.:) sevgilerimle.rastgelsin.:)

7. hukumdar41

hukumdar41 HİKMET

Favori Kamış:
    sıradan kamış
    Favori Makine:
    naylon olta
    En İyi Avı:
    1 kg lık sazan
    maşallah çok güzel bi av olmuş ekipmanda sanki avmazemesi satan dükkan :) (. hocam bu sahteler içinde en çok kasnanın vurduğu sahte hangisi.....

8. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Armağan yine süper av ve süper rapor... Tebrikler dostum...

9. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Öncelikle saygılar

Elinize sağlık çok güzel görüntüler var insanın içi gidiyor.O nasıl bir avlaktır ya rabbi öyle bir yerde avlanma imkanım olsaydı sanırım bütün yaz eve dönmezdim ordan.Bazılarımız gerçekten cok şanslı (ağzım sulandı çok pis:)

10. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Armağan. Her yönüyle mükemmel bir av olmuş. İadeler için teşekkürler.

11. Chaosad

Chaosad Levent

En İyi Avı:
    Levrek, 4.880 gr
    Güzel avınızı tebrik ediyorum, doğaya ve ava olan saygınıza ise teşekkür ederim.Yüzünüzdeki o içten gülümseme ne kadar tutkulu bir amatör olduğunuzun ve bundan ne kadar keyif aldığınızın çok açık bir göstergesi.Ekibiniz gibi doğaya ve kurallara saygılı amatör avcıların sayısı arttıkça çok daha güzel avlar yapmak her amatör balıkçıya kısmet olacaktır umuyorum.Bir kez daha teşekkür ederim çok daha güzel avlar rastgelsin!

12. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kerem teşekkür ediyorum. Arada bir de trofe resmi ekleyebilseydim çok güzel olacaktı ama kısmet değilmiş. Daha güzel avlar sana nasip olur inşallah.
    Sağlıcakla kalmanı dilerim.

13. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Metin güzel yorumların için teşekkür ediyorum. Umarım istediğin tarzda avlar yaparsın.
    Sağlıcakla kalmanı dilerim.
    Rastgele.

14. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ahmet teşekkür ediyorum. Henüz tam olarak sağlığım düzelmedi ancak daha iyi hissedersem daha uzun süreli avlar yapmayı planlıyorum. Sahteler konusuna gelince, sen olayı çözmüşsün zaten:) Senin avlarda bir harika bu arada, gidemediğim dönemlerde senin raporlar bayağı bir moral oldu bana. kendine iyi bak, sağlıcakla kal.
    Rastgele.

15. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hikmet teşekkür ediyorum. En çok balık vuran sahteye gelince, bu mekana göre değişiyor aslında. Normalde beyaz renkli pembe kafalı A32A, Spro süper trout gibi sahte balıklar beni hiç yolda bırakmadı. Ayrıca çekirge sahteleri özellikle akarsularda suyun gölet yaptığı yerlerde ağaç altlarında çalışıyor. Ancak bu raporladığım mekanda nedense döner kaşık balık ve böcek sahtelerine göre ön planda. Bu nedenle net bir şey söylemek istemiyorum. Avlandığın mekana göre deneyerek bulacağına eminim. Bol trofeli günler dilerim.
    Saygılarımla.

16. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sağol kardeşim. Bayram sonrası birlikte güzel bir av yapacağız inşallah. Detayları dönünce konuşalım. Akarsuda alabalık diyorum, sen ne dersin?

17. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ufuk teşekkür ediyorum. Ülkemizde gerçekten güzel avlaklar var. Tabi raporlarken güzel kareleri koyuyoruz, bu güzel kareler dışında görmek istemediğimiz üzücü görüntüler de yok değil. Umarım insanımız daha bilinçli olur ve bu avlaklar ilelebet kalır. Allah sana daha güzel meralarda avlanmayı nasip etsin.
    Sağlıcakla kal.

18. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mustafa güzel yorumların için teşekkür ediyorum. Turna, Amerikan levreği, Alabalık gibi balıkları limit üstü olduklarında eve götürdüğümüz oluyor ancak hedefim tamamen yakala-bırak. Umarım bu teknik ülkemizde yaygınlaşır. Sağlıcakla kalmanı dilerim.
    Rastgele.

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Armağan bey güzel avınızı gerek siz, gerek ekip arkadaşlarınızı tebrik ederim... :D :D

Abi çok güzel kareler çekmişsiniz, balıklarınız harika ama malzemeleriniz biraz fazla geldi gözüme, onları azaltmak lazım... :p :p

Kısmet olur da kavuşabilirsek gözümüz yollarda... :D :D

20. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Levent samimi yorumların için çok teşekkür ederim. Ülkemizdeki bilinç düzeyi arttıkça hepimizin çok daha verimli, çok daha keyifli avlar yapacağına inanıyorum. Ancak daha kat edecek çok yolumuz olduğu da aşikar. Bu medeniyeti reddetme çabasını anlamış değilim. Her zaman dile getirdiğim gibi organizasyonların tamamını reklam yapmak, buluşup avlanmak üzere değil de en azından birkaç tanesini buluşup-kaynaşıp bir gölün etrafını temizlemek üzere yapsak nasıl olurdu aceba? Kaç amatör eline bir çöp torbası alıp çöp toplardı merak ediyorum? Bir kez daha teşekkür ediyor, sana sağlıklı, bol trofeli bir ömür diliyorum.
    Allah'a emanet ol.