Son Üç Yıldaki En Keyifli Turnam

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Seyyah06 tarafından paylaşıldı.

1. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower FTC 4000
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    HEDEF :Güzel bir tabiat içinde Hoş bir gün...
    KAMIŞ :Uglystic Lite
    MAKİNA:Shimano Twinpower 4.000
    YEMLER:Cleo ve rapalalar
    TEKNE :porte Bote 3.80
    YER :Ankara

Bir haftadan beri Gıpraşma başlamıştı,bilenler bilir bu Gıpraşmayı;başladı mı durdurmanın tek yolu vardır, "BALIĞA GİTMEK"...
    Tutmak değildir mesele aslonda,gitmektir.O havayı koklamak,gün ağarırken doğanın kollarına bırakmaktır kendini.Tabi balık tutarsanız o da BONUS olacak,Nirvana'ya ulaştıracaktır sizi.
    Neyse uzatmayalım Gıpraşma demiştik ve ben de karar verdim ilacını vermeye,hemen aradım Av arkadaşım Ali Kozan'ı,tabi müzmin bir balık avı meraklısı olan Ali'den hiç hayır cevabı gelir mi...Ardından kadim dostum Osman da olumlu cevap verince yükledim bütün oyuncaklarımı akşamdan arabama akşamdan.
    Gece saat 03:00'te hareket ve sabah 05:00'te tekneyi hazırlayıp suya girdik,manzara muhteşem,hava ise meteorolojinin sağanak yağış -saatte 20 km hızda rüzgar uyarısına rağmen inadına güzeldi.Hemen ilk yarım saatte ilk balık benden sonra senden derken biz 4 balık aldık.Standart 40 cm.Geçen yıl aynı avlaktan hiç eve götürmeden hepsini her gelişimizde suya iade ettiğimiz günlük 35-40 adet 35 cm balıklar büyümüş bizi bekliyordu sanki.Ardından saat 06'da muhteşem bir vuruş ve büyük bir keyifle 65 cm bir balık aldım.Keyfim iyice yerine gelmişti.Kahvaltıyı teknede yaptıktan Sonra kıyılara atarak 7 km ilerledik.Öğle yemeği için mola verdiğimiz yer de muhteşemdi.Yemekte barbunya pilaki vardı.Osman biraz dağları tepeleri gezdi.Dinlendikten sonra saat 14:00 gibi geri dönüşe geçtik.Balık hiç vurmuyordu.Parkuru yarıladığımız sırada saat 16:56 olmuştu.Ali kardeş sürekli saat beşte balık başlar dediği için ben "Kardeş,dört dakika var balığa :) " dedim ve oltamı salladım,üçüncü atışta bir GÜmmmm .... Bende çığlık başladı ama 2 saniyede balık kurtuldu,Bne bağırıyorum "Balık müthişti,tam ısırmadı,büyük olduğu için ağzı kemikleşmişti ondan kaçtı ..." Tabi bizimkiler duru mu,başladılar "kaçan balık büyük olu" muhabbetine.Ben ise her zaman tersini söylerim:"Büyük balık kaçar" çünkü o tecrübelidir,güçlüdür ve ağzı kemikleşmiştir.Tasmalamazsanız kaçar" ... Derken onlar balığın kaçtığı yere ben ise tam aksi istikamete,koyun çıkış köşesine yolladım bakır rengi Cleomu...Yine bir GÜÜÜMMM ...Bende çığlık zirve.Arkadaşlar kepçeeee...Bana yardım edin bu balık deminki balık...Ve mücadele başladı,balığı yaklaştıramıyordum,az çekiyorum ardından Vııızzzzz Vıııızzzz ötüyor makina,daliyor derinlere balık.Kamış "U" şeklini alıyor,bi süre tekrar çekiyorum sonra tekrar " Vııızzzzz Vııızzzzzz"..Kolum yoruluyor-ben terliyorum ama balık gelmiyor.10 dakika mücadele ardından balığı gördük,Osman kepçeleyeceği sırada kaçırmaz mıı....
    Balık tekrar daldı suya,Allahtan iyi geçmişti kancalar,bu kez tasmalama tamamdı.Bi süre sonra Ali'nin kepçesindeydi Turnam...Ve tahmin ettiğim gibi balık muhteşemdi.Hem boyu uzun hem de etine dolgun.Artık rahatlamıştım.Bu Muhteşem keyfi yaşamayalı 3 yıl olmuştu...Ali'ye hak verdim,saat tam 17:00'de balığı yakalamıştım.Mesai başlamasını bekliyordu Turnam.Ardından 3 balık daha aldım.Bugün sadece 1 tane limit altı geldi onu da resmen ameliyatla kancadan çıkarıp suya iade ettik.
    Günün hasılatı Bir 65,Bir 75 ve 9 adet 40-45 cm Turna...
    Darısı dostlar başına.
    (Bakalım resimleri yükleyebilecek miyim)
    [IMG=http://img840.imageshack.us/img840/4048/img1149vh.jpg][/IMG]

Uploaded with ImageShack.us

2. Tebrikler...

Ben de yaşamak istiyorum böyle bir aksiyonu, tiz zamanda.

3. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Usta süper olmuş, mükemmel bir heyecan, darısı bizlerin başına :) Tebrikler, rastgele :)

4. 33022

33022

Acelen ne sindire sindire yaşıyoruz Abi işte

5. canavar72

canavar72 Mustafa

Favori Kamış:
    Shakespeare® Ugly Stik Lite 2 mt
    Favori Makine:
    Shimano Solstace 2500 FD
    En İyi Avı:
    1 m.t,7,5 k.g Turna :)
    Tebrikler üstad,resimleride yüklersen o heyecanı daha çok hissederiz inş.:)

6. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    sabahtan beri resimleri yüklemeye çalışıyorum,"ımageShack" resimlerin tamamını yükleyince beni "Registration is required." yazısı ile e-mail adresime yönlendirdi.Bir türlü yükleyemedim.Forumdaki tarife ragmen

7. http://www.hizliresim.com/

Ben burdan yüklüyorum.
    üyelik istemiyor. çok kolay.
    fakat belli bir süre sonra (sanırım birkaç yıl) resimler ortamdan kaldırılıyor.

8. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    http://tinypic.com/

Bu siteden denermisin yüklemesi çok basit resmi seç boyutu ayarla kodu gir
    resmi yükledikten sonra üstten 2.sıradaki linki kopyala mesajına yapıştır bu kadar

9. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler güzel bir av güncesi yaşamışsınız.Daha irileri rast gelsin...

10. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Tebrik eden bütün doğa dostlarına teşekkür ederim,Darısı ve hatta daha heyecanlısı sizlerin başına...

11. simendifer

simendifer Sennur

Tebrik ederim, güzel bir gün ve güzel bir av olmuş. Dahasına rast gelsin. :)

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel balıklar. Resimleri yüklemeyi başarmışsınız, sevindim. :)

Devamına rastgelsin...

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Böyle tatlisu raporlarini okudukca en son 15sene evvel almis oldugum tatlisu avlanma iznini tekrar mi alsam diyorum.. Evet evet alayim en iyisi.. Kötü gaz yapiyor böyle raporlar. Tebrik ederim

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Gerçekten keyifli ve güzel bir av olmuş, ortamda çok güzel bir yere benziyor.Birde turnalar, herşey tamam, insan daha başka ne isterki, tebrikler nice keyifl avlara:)

15. fikoert

fikoert fikri

slm

tbrklr üstad güzel av olmus darısı bizlere inşallah bu arada botada gözüm takılmadı değil hani süper bişii :) reeling

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim Mustafa kardeşim, gönlünüzce devamını dilerim. Selamlar.:)

17. nevzat42

nevzat42

Tebrikler çok güzel turnalar yakalamışsınız.

18. TolgAnkara

TolgAnkara Tolga

Selamlar bende Ankaralıyım izmire okumaya gidince balığa merak sardık ama 1 tane zarganadan ileri gidemedim :) bu hafta Ankaradayım kısmetse sizinle tanışıp balığa gitmek isterim saygılar

19. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Balli Abim teşekkür ederim,ben de senin takipçinim,birlikte bir alabalık avının hayalini kuruyorum

20. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    teşekkür ederim,sizlere de daha zevkli avlar dilerim.Botu tam 5 yıl aradım da buldum ,memnunum