Yer:Kızılırmak'ta bir yer Tarih:25.07.2014 Saat:9.30-16.00 Tutulan balık:2 adet Alıkonulan balık:2 adet Kullanılan sahteler:Mepps Aglia Gold, Remixon Fortuna Salti çekirge, Condor 5181, Remixon Killer Aero Spinner, Mepps Comet(kırmızı) İşe yarayan sahteler:Remixon Fortuna Salti çekirge, Remixon Killer Aero Spinner Herkese merhaba,uzun bir aradan sonra Kızılırmak'a balık tutmaya gidebildim.Sabah 7 gibi yola cıkıldı,8.30 gibi avlağa vardık malum ramazan oldugundan kimse yoktu hemen yemli takımı ırmağa attım ancak akıntı cok oldugundan dolayı ve bu gibi sularda nasıl bir takım kullanılacagını bilmedigimden dolayı verimli olmadı,başta dip oltası attım(yem olarak karaciğer ve yürek kullandım) 2,3 kez zili çaldırdı ancak büyük ihtimal akıntıyla gelen yosunlar çarpmış olabilir,daha sonra şamandıra takayım yemler dipte yosunların içinde kaybolmasın dedim ama akıntı bu sefer de şamandırayı aldı kıyıya getirdi ben de yemli takımı topladım.9.30 gibi kardeşimle at-çek yapmaya başladık 10-10.30 gibi ilk balığı remixon'un çekirge sahtesi ile aldım(bu sahte daha sonra at-çek yaparken misinadan koptu ve suya gitti ) balığın boyu 24cm'di.Atışlarda sürekli takip alıyorduk ancak bunlar küçük balıklardı,yosun ve çalılıklar çok oldugundan geniş bir alanı tarayamadık ancak 4-5 bölgeden deneme yapabildik.İlk balıktan 1,5 saat sonra 2. balığı remixon'un kırmızı benekli meps'i ile yakaladım,bu ilkinden hem daha uzun hem de daha iriydi (30cm).Hava bayaa ısınmaya başlayınca biraz dinlendik yemek vs. 13.30 dan sonra tekrar şansımızı deneyeme çıktık ancak 14.30 a kadar fazla takip alamadık.14.30-15.30 arası 2-3 büyük balığın takip ettiğini gördüm ancak hiçbiri oltaya gelmedi ve 16.00'da geçe kalmayalım zevkimizi aldık diyerekten ava son verdik.Kardeşim de tutsaydı daha iyi olurdu amatör balıkçılığa ısınırdı ama kısmet değilmiş.Herhangi bir yazım hatası veya kusurum olduysa affola(yılda 1 rapor yazdığımdan dolayı pek alışık değilim). Not:Soyer(melangee) abiye de tavsiyelerinden dolayı teşekkür ederim. [/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG] [/url][/IMG]
selim kardeşim avını tebrik ederim.balıklar güzel.ırmağın daralan yerlerinde karşı kıyıdaki ağaçların çalıların altlarına sahtelerini düşürebilirsen daha keyifli avlar yapacağın kanaatindeyim.sevgilerimle.
Selim kardeş tebrikler. Güzel balıklar almışsın. Meppsleri de bir daha ki sefere bol bol kullan... Selamlar...
valla kızılırmakta şamandıralı zor olur. hele bir de akıntının olduğu (ki olmadığı yer yok gibi) yerse imkansız. dip oltaları genellikle iş yapıyor.
o zaman dip oltasında iğneleri yukarda tutmak gerek herhalde.İğne olarak perch avında kullandıgım büyük iğnelerden takmıştım işe yararlar mı ?
Tebrikler Selim Kardeş güzel bir av gerçekleştirmişsin. Tavsiyelerimin işe yaramasına sevindim ama keşke mepps aglia'yı daha çok kullansaydın.
Gold'u neredeyse boş bırakmadık . Ben kullanmadıgımda kardeşime veriyordum o kullanmadıgında ben alıyordum ama kısmet değilmiş gold'a gelmedi.