Sonunda Kızılırmak Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında -selim- tarafından paylaşıldı.

  1. -selim-

    -selim- selim şeker

    Mesajlar:
    312
    Şehir:
    ankara
    En İyi Avı:
    50cm Turna
    Yer:Kızılırmak'ta bir yer
    Tarih:25.07.2014
    Saat:9.30-16.00
    Tutulan balık:2 adet
    Alıkonulan balık:2 adet
    Kullanılan sahteler:Mepps Aglia Gold, Remixon Fortuna Salti çekirge, Condor 5181, Remixon Killer Aero Spinner, Mepps Comet(kırmızı)
    İşe yarayan sahteler:Remixon Fortuna Salti çekirge, Remixon Killer Aero Spinner

    Herkese merhaba,uzun bir aradan sonra Kızılırmak'a balık tutmaya gidebildim.Sabah 7 gibi yola cıkıldı,8.30 gibi avlağa vardık malum ramazan oldugundan kimse yoktu hemen yemli takımı ırmağa attım ancak akıntı cok oldugundan dolayı ve bu gibi sularda nasıl bir takım kullanılacagını bilmedigimden dolayı verimli olmadı,başta dip oltası attım(yem olarak karaciğer ve yürek kullandım) 2,3 kez zili çaldırdı ancak büyük ihtimal akıntıyla gelen yosunlar çarpmış olabilir,daha sonra şamandıra takayım yemler dipte yosunların içinde kaybolmasın dedim ama akıntı bu sefer de şamandırayı aldı kıyıya getirdi ben de yemli takımı topladım.9.30 gibi kardeşimle at-çek yapmaya başladık 10-10.30 gibi ilk balığı remixon'un çekirge sahtesi ile aldım(bu sahte daha sonra at-çek yaparken misinadan koptu ve suya gitti :( ) balığın boyu 24cm'di.Atışlarda sürekli takip alıyorduk ancak bunlar küçük balıklardı,yosun ve çalılıklar çok oldugundan geniş bir alanı tarayamadık ancak 4-5 bölgeden deneme yapabildik.İlk balıktan 1,5 saat sonra 2. balığı remixon'un kırmızı benekli meps'i ile yakaladım,bu ilkinden hem daha uzun hem de daha iriydi :D (30cm).Hava bayaa ısınmaya başlayınca biraz dinlendik yemek vs. 13.30 dan sonra tekrar şansımızı deneyeme çıktık ancak 14.30 a kadar fazla takip alamadık.14.30-15.30 arası 2-3 büyük balığın takip ettiğini gördüm ancak hiçbiri oltaya gelmedi ve 16.00'da geçe kalmayalım zevkimizi aldık diyerekten ava son verdik.Kardeşim de tutsaydı daha iyi olurdu amatör balıkçılığa ısınırdı ama kısmet değilmiş.Herhangi bir yazım hatası veya kusurum olduysa affola(yılda 1 rapor yazdığımdan dolayı pek alışık değilim).

    Not:Soyer(melangee) abiye de tavsiyelerinden dolayı teşekkür ederim.

    [​IMG][/url][/IMG]

    [​IMG][/url][/IMG]

    [​IMG][/url][/IMG]

    [​IMG][/url][/IMG]

    [​IMG][/url][/IMG]

    [​IMG][/url][/IMG]

    [​IMG][/url][/IMG]
     
  2. gümüş06

    gümüş06 Ahmet YABACI

    Mesajlar:
    533
    Şehir:
    ANKARA
    selim kardeşim avını tebrik ederim.balıklar güzel.ırmağın daralan yerlerinde karşı kıyıdaki ağaçların çalıların altlarına sahtelerini düşürebilirsen daha keyifli avlar yapacağın kanaatindeyim.sevgilerimle.:)
     
  3. HastaRuH

    HastaRuH Erkan

    Mesajlar:
    1.243
    Şehir:
    Tekirdağ
    En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler güzel bir av ve av hikayesi olmuş. Elinize sağlık.
     
  4. -selim-

    -selim- selim şeker

    Mesajlar:
    312
    Şehir:
    ankara
    En İyi Avı:
    50cm Turna
    teşekkürler,önerilerinizi uygulayacağım sağolun.
     
  5. -selim-

    -selim- selim şeker

    Mesajlar:
    312
    Şehir:
    ankara
    En İyi Avı:
    50cm Turna
    teşekkür ederim.
     
  6. yk71

    yk71 Yüksel

    Mesajlar:
    201
    Şehir:
    Ankara
    Selim kardeş tebrikler. Güzel balıklar almışsın. Meppsleri de bir daha ki sefere bol bol kullan... Selamlar...
     
  7. -selim-

    -selim- selim şeker

    Mesajlar:
    312
    Şehir:
    ankara
    En İyi Avı:
    50cm Turna
    Peki teşekkürler.Bi de yemli takım tavisyesi verirseniz çok sevinirim.
     
  8. symrna3519

    symrna3519 Sercan

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    50
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Ef-Fe Extreme Karbon Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    0,00003 gram istavrit :)
    valla kızılırmakta şamandıralı zor olur. hele bir de akıntının olduğu (ki olmadığı yer yok gibi) yerse imkansız. dip oltaları genellikle iş yapıyor.
     
  9. -selim-

    -selim- selim şeker

    Mesajlar:
    312
    Şehir:
    ankara
    En İyi Avı:
    50cm Turna
    o zaman dip oltasında iğneleri yukarda tutmak gerek herhalde.İğne olarak perch avında kullandıgım büyük iğnelerden takmıştım işe yararlar mı ?
     
  10. Goretex

    Goretex Mehmet

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    116
    Şehir:
    Konya
    Favori Kamış:
    Shimano Catana 2.70 mt 10/30 gr.
    Favori Makine:
    Albastar Millenium 30, Okuma boxter bxf60
    En İyi Avı:
    Sazan 5,5 Kg, Sudak 53 cm, Akbalık 2,2 Kg
    Manzara harika, Balıklarda çok yakışıklı görünüyor tebrikler :)
     
  11. -selim-

    -selim- selim şeker

    Mesajlar:
    312
    Şehir:
    ankara
    En İyi Avı:
    50cm Turna
    teşekkürler,gerçekten ortam çok güzeldi.
     
  12. melangee

    melangee soyer

    Mesajlar:
    157
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    Okuma Luremania
    Favori Makine:
    shimano Catana 2500 rb
    En İyi Avı:
    5 cm gümüş balığı
    Tebrikler Selim Kardeş güzel bir av gerçekleştirmişsin. Tavsiyelerimin işe yaramasına sevindim ama keşke mepps aglia'yı daha çok kullansaydın.
     
  13. -selim-

    -selim- selim şeker

    Mesajlar:
    312
    Şehir:
    ankara
    En İyi Avı:
    50cm Turna
    Gold'u neredeyse boş bırakmadık :) . Ben kullanmadıgımda kardeşime veriyordum o kullanmadıgında ben alıyordum ama kısmet değilmiş gold'a gelmedi.