Sonunda oldu.. -Halili-

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Keyifle okudum Onur :) Tebrikler. İş bilenin, kılıç kuşananın ;)

2. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Bu arada balığı Ahmet yakaladı ben çektim tebrikleri ekip adına kabul ediyorum yoksa balığın benim olmadığını belirtmek isterim.

Buda başka bi foto. Hayvan biraz zayıf düşmüş:).

3. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Onur kardeşim av da güzel raporda. İkisi içinde tebrik ediyorum. Sağlık ve muhabbetle kalmanı dilerim.
    Rastgele.

4. Querorz

Querorz Fatih

Sizin raporlarınızı okudum da bir insanın hayatında heyecan hiç mi eksilmez, hayret ettim :). Tebrikler.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Onur, umarım senin oltanı da ziyaret eder en güzellerinden. :)
    Rapor çok keyifliydi, niceleri rastgelsin. :)

6. zaad

zaad ZAFER

Dört dörtlük olmuş, avda raporda süper.
    Afiyet balşeker olsun, kısmetiniz.

7. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    harika, ne diyebiliriz ki başka.. tebrikler :)

8. yasargnd

yasargnd Yaşar Gündöner

En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Tebrik ederim.
    Raporların, avın hikayesi, hepsi çok güzel.
    Bu heyecanı bize yaşattığın içinde ayrıca teşekkür ederim.:)

9. yhy

yhy Yahya

Okuduğum en güzel av raporlarından biriydi.Azmini takdir ve tebrik ediyorum.Daha bir çok av raporlarınıda okuyacağımıza olan inancım tam,rastgelsin Onur kardeşim..

10. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Sağol abi bide şu surfte yüzümüz gülseydi:p Adanaya yolum düşerse sizin ekiple avlanmak isterim. Rastgele...

Teşekkürler abi daha iyisi sizin oltanıza takılsın:).

Heyecan arayınca eksik olmuyor:D. Mesela pazartesiden salıya kadar süren avımızda canlı kefal bulamadık. Bizde göl kamışıyla melanur avlayan bi Suriyeliyle tarzanca konuşup zar zor ikna ederek 12-13 melanur sargoz filan aldık. Kefalin yerini tutmasa da balık alıyor. Pazartesi 22.00 da mera değiştirmek üzereyken kamış eğildi ve heyecan başladı. Bu seferki daha büyüktü basmasından belliydi. Ahmet'in elinde fren sistemi bozuk makine ben aşağıda elimde misina dalgalar belime vuruyor. 20-25 dklık mücadele oldu. Balığı yaklaştırınca en az 10 kg olduğunu görüyordum daha da heyecanlanıyordum. Gele gele 1.30 cm civarı bi sapan gelmezmi:D. Boş yere donumuza kadar ıslandık.

Bak o raporlardan linki aşağıda olana ait bir fotoğraf. Balığı tutan arkadaş(sana benziyor biraz:)):

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Ben artık kendimi halili tutanlardan sayıyorum abi bu saatten sonra ziyaret etmese de zoruma gitmez:cool: Ama etse daha güzel olur tabi.:D Sanada daha büyük levrekler denk gelsin abi inşallah. Teşekkürler.

Sağolun daha iyileri sizlerin olsun:)

Sağolun sizede rastgelsin:).

Sağolun beğendiğinize sevindim güzel balıklar aldıkça raporlamaya devam edeceğim:).

Sağolun o sizin güzelliğiniz:). Şansımız yaver gidince insanlarla paylaşmak istiyoruz hepsi bu. Umarım size daha iyileri rastgelir de bizde burda raporunuzu okuruz:).

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Şuan balkonda 20-30 cm arası boylarda, %100 Suriye işi, 3ü mevta, 2si yatalak, 6sıda vıcır vıcır toplam 11 tane altınbaş kefal tarafımızdan misafir olarak ağırlanıyor. Gerçi mevtalar yoldan geçen kedilerin başına talih kuşu olarak kondu ama 8 tane sağ kalan üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirir umarımhihi

Bu kefalleri bulmak için bile birçok kişinin avından daha fazla zahmete giriyoruz. Arabaya bindim 3-4 saat dışarda dolaştım 8-9 tane mera gezdim. En son limanın içinde Suriyeli bi dayı 2 tane almış onları sıkı bir pazarlıkla satın aldım. (1 tane 1lıyra dayı öyle diyor:)) Baktım dayım işi biliyor 1 saat daha bekledim 3 tane daha çıkardı. Sonra ben hava motorunu takarken dayı sağ elinin dışıyla sol avucuna vurarak benim kafayı yediğimi ima eden hareketlerde bulundu:D :D Bende onun yaptığı hareketi taklit ederek fotoğrafı gösterdim. Bu arada elim bir tuşa değmiş ekran kaydı. Dayı bu sefer daha bi iştahlı yaptı aynı hareketi:laughing: Bende güldüm fotoyu tekrar açtım bu sefer dayının gözleri yuvalarından fırlayıp gözlüğün camına çarpıp tekrar yuvalarına oturduhihi hihi Bunları yem yapacağımı, o yüzden kıpır kıpır olmaları gerektiğini anlattım. Iayni ıaynii diyerek buradanmı aldın demek istedi. Dedim yoooogg ıayniii. Hem dalga geç hem mera sor:D.

Sonra başka bi Suriyeli buldum. 5 tane 10 lıyra ile başladık 7 tane 6 buçuğa anlaştık:D. Hatta elimde kalan 2 tane yarı baygın kefalle de onun canlıları değiştirdim benim için 9 balık oldu:D. O bidonu taşımaktan bıktım ama yapacak bişey yok. Öğleden sonra bakalım neler olacak:rolleyes:

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Hem balığın boyu, hem de nadir bulunan değerli bir balık olmasından dolayı bugüne kadar gördüğüm en iyi kıyı avlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Geçen yıl İstanbul'da zıpkıncılar 2 metre ve 70 kg. olan türünün en irilerinden birini vurmuşlardı. Eşkina ve Minekop'la akraba olan bu balığı bugüne kadar sadece resimlerde görme fırsatım oldu. Fotoğraflardan bu balığın bir adının da neden Sarıağız olduğunu görebiliyoruz. Tebrik eder benzer avların devamını dilerim.

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili Onur , güzel bir av olmuş, devamını dilerim.

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "haydi Abbas,
    vakit tamam.
    Akşam diyordun.
    İşte oldu akşam"

İnşallah bu kez de seni avlamış olarak görmek isteriz. Güzel anlatımın eşliğinde bir halili de senden neden olmasın?.:)

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Onur yemlik kefalin tanesini 1 liraya bulmuşsun bir de pazarlık mı ediyorsun, istanbulda kurtun tanesini 1 liraya satıyorlar :) Hem de yakalanan balık böyle 5 kiloluk canavar filan değil, yemlerin çoğunu ufak balıklar parçalar, şansın varsa yarım kiloluk 2-3 balık alırsın :)

17. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abi siz de masal gibi avlara imza atıyorsunuz:) Aslında şu kefal yüzdürme işinin diğer yörelerde neden fazla yapılmadığını anlayamıyorum. Şu dudağı öne bükümlü olan mavruk dediğimiz cins hariç diğer 3 cinsi bıraktığında açığa yüzüyor. Uygun sahillerde denenirse sürpriz avlara imza atılabilir. Gerçi siz tekneden avlanıyorsunuz ama kıyıdan avlananlar için en azından eldeki misinanın uzunluğu kadar canlı yem sırtısı yapılmış gibi bir sonuç çıkıyor ortaya. Beklerkenki heyecan bile başka oluyor tabireeling

Sağun ol Orhan amca ben de sizin avlarınızın devamını dilerim sağlıcakla kalın.

Bu kez hedef başkaydı ama maalesef hava motorunun azizliğine uğradık ve kefallerin hepsitelef oldu. O kadarda yol gitmiştik ama napalım kısmet. Sonra mera değiştirip levreği deneyelim dedik. Tam biz park ederken adamın biri 2 kiloya yakın bi levrek çekti ama bizde kayda değer birşey olmadı. Gece uyumadan sabah tekrar kefal aramaya gittim. Çünkü öğlen hava bozacaktı bidaha kefali bulamazdım. 6 tane yakaladım ama onlarda hemen öldüler. İlk iş adam gibi bi motor almak olacak.

Eeeee orası İstanbul burası Mersin abi:D. Taşı toprağı altınsa kefali kurdu da altındır:D.

18. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Hikayesi kadar güzel bir balık... Emeklerinizin sonucu almanız beni gerçekten sevindirdi.

Ayrıca, kefali iğneye nasıl monte ettiğiniz hakkında biraz detay verebilirseniz sevinirim.

Rast gelsin...

19. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    tebrik ederim keyifle okudum raporu oltanızın ucu bos kalmaması dileğiyle rastgelsin

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Sidikliğin arkasındaki küçük yüzgecin üstünden iğneyi batırıyoruz. Sağdan batırıp soldan çıkarıyoruz. sonra göğüs bölgesindeki küçük yüzgeçlerin ortasında bulunan beyaz sert bölgeye batırıyoruz ucunu dışarı çıkarıyoruz. Unutmazsam resim çekeyim bugün. Yorumlarınız için teşekkürler:).

Sağolun size de daha iyileri rastgelsin:).