Uzun zamandır defalarca kez sazana gitmeyi planlasamda bir türlü gerçekleştirememiştim ta ki dün akşama kadar. dolapta her zaman yemim hazırdır zaten, dur dedim gidip yemleme yapayım sabah erkenden gider işyerini açıncaya kadar yakalayabilirim belki bir iki sazan dedim. Gece saat 01,00 civarı her zaman gittiğim ve çoğunlukla beni boş cevirmeyen göletein her zamanki noktasına yemleme mi gerçekleştirdim. eve dönüp 3 saat uyuduktan sonra sabah 4,10 m, 75-150 gr atarlı kamışlarımı, ve makinalarımı alıp çıktım yola. 0,38 mm pelican extra strong misina, 50 gr kurşun ve 1/0 remixon iğneden ibaret olan 3 adet takımı mı yemleme yaptığım yere yerleştirdim. topu temeli 3 saat lik av yapma olnağım vardı, ama iyi yemlemiştim, Bu arada yemden ve yapılışından bahsedeyim sizlere, öyle devlet sırrı falan değil.. bakliyatcıdan veya marketten orta boy 1 kg yıldız şehriye alıyoruz bu şehriyeleri 1 lt pet şişeye koyuyoruz, içine 100 gr rakı ve 2 pk vanilya ilave ederek çaklalıyoruz yaklaşık 15 dk sonra yeterince kabaran şehriyelerin içindeki suyu boşaltıp başka bir şiede aynı su ile yine şehriye hazırlıyoruz. hazırladığımız şehriyelerin takriben bir avucunu klipsli pşetin içine mümkün olduğumca suyunu süzerek yerleştiriyoruz. bu poşetteki şehriyeler iğneler için. Geri kalan sehriyeleri şişede olduğu gibi bırakıyoruz. gölette olta atmayı planladığınız yere vardığınız bir kova içerisinde geri kalan şehriyeleri gölet kenarındaki kumla karıştırıyoruz ve top rop yaparak yemlemeyi yapıyoruz. genelde yemlediğimiz yerede 12 saat sonra giderek ( bu gün 3 saat bekledi yemleme zira vakit dardı) poşete kuyduğumuz şehriyeleri deliklerinden kanca doluncaya kadar takıyoruz.makarna denedik, coscos denedik ama hep kancadan düştü şehriye düşmüyor kabardığında sıkılaşan delikleri kancada muhavemet sağlıyor. ama kıvamı önemli. bu arada yıldız şehriye bu , bilmeyenler için. Velhasılı ilk yarım saat alarmlardan ses yoktu sonrasında iki alarm bilden çaldı, kaloma sesi de aldı başını yürüdü, korkum iki takımın birbirine karışmasıydı, yaklaşık 20 dk beni uğraştırsada ilk balığı kepçeledim cuvala koydum.. Bir hayli yol alan diğer balık kendini bir yere taktı suyun altında hiç zorlamadım, işyerine geç kalmama rağmen bir saat bekledim , genelde kendi karıştırdığı oltayı kendisi çözen sazan bu kez beni yanılltı ve ne yaptıysam diğerini alamadım..işte senenin ilk sazan avındaki kısmetim. daha iyileri sizlerin olsun arkadaşlar
Tebrikler ustad Çok güzek bi sazan .. Verdiğiniz yem tarifi içinde ayrıca teşekkür ederim.. Bu sazan sulak yerde mi yetişmiş neden bu kadar uzun ? Şaka bi yana bize de denk geliyor arada böyle uzun sazanlar. SAnırım bunlar farklım bir tür. Genelde kambur oluyorlar. Tebrikler tekrardan..
Maşallah çok güzelmiş gerçekten de . Hiç sazan avlamadım daha önce nasıl bir duygu bilmiyorum ama eminim çok güzeldir .
Maşallah, pek yakışıklıymış. Aydın kardeşim bahsini etmişti. Sizin yörede "gibrin" diye isimlendiriyorlar. Bu balıklar çevik, kuvvetli ve böyle sırım gibi boyla diğer akrabalarına nispetle çok daha zevkli av veriyormuş. Görüntü de ortada, avlamak nasip olmasada aynen dediği gibi hissediyor insan. Teşekkürler İsmail, gönlünce avların daim olsun.
İsmail kardeş neyi,niçin,nasıl yaptığını bilen;her ne yaparsa yapsın yaptığı işe değer veren insanları hep çok sevmişimdir.Bu özelliklerin hepsi sende var, maşallah yine kendini aşmışsın.Bu güzel avın için seni kutluyorum.Avının yakalanışı konusunda verdiğin detaylarda doğrusu takdire şayan devamını dilerim,rastgele.