Saolasın Emrah abi öyle olucak artık Teşekkür ederim abi Birde 2.10 dezavantaj diyor isen(hiç 2.10 kullanmadım)p.tesi sabah av marketi arayıp 2.40 göndermelerini rica edicem
Bence de kıyıdan avlanacaksan, 2.40 tercih etmen , biraz yüksek mendirek gibi bir yerden avlanacaksan 2.70 tercih etmen daha sağlıklı olacaktır. 1.80 ve 2.10 gibi boylar tekne ve bottan kullanmak için daha uygundur... Not : Eğer değiştirme imkanınız varsa biraz daha fark vererek en azından Salina Sea Spin tercih etmen daha da iyi olacaktır...
Bu kamışın tatlısu kamışı olduğunu kim söylüyor? Ortada karıştırılan bir durum yok. Siz alabalık avlamak isterseniz avlayabiliriniz. O sizin tercihinizdir.
Engin bey kamışınızın boyu idealdir. 180-300m arası hemen her boy spin kamışım var. Her kamışın kullanma yer ve havası vardır ayrı ama tek kamışla yetineceksen elindeki boy ideal derim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=38280 Konudaki videoları incelediysen henry nin elindeki kamış da 210 kamış. 210 üstü bir kamışla orada anllatılan aksiyonlardan hiç birisini kolay yapamazın...
Murat bey böyle "210cm kamış kıyıdan denize pek bir işe yaramaz" gibi kesin ifadelerle insanları yanlış yönlendirmeyin lüften. 2,10 cm'lik bir kamış deniz için gayet ideal bir boydur. Yok bana inanmıyorsanız sitemizin önde gelen usta abilerinin (örnek Vedat Abayoğlu) açmış olduğu bir çok konu var onları okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca söylediğim yanlış anlaşılmasın, en ideal boydur demiyorum ama kıyı için yeterlidir. Ama dersenizki ben deniz seviyesinden 2-3 metre yukarıdan avlanacağım veya avlandığım kıyı şeridinde çok kaya var, işte o zaman dediğiniz gibi 2,70cm ve üzeri terchil edilmesinde fayda var.
Yardım düşünceniz için teşekkür ederim fakat heves kırma konusunda da gayet başarılısınız.Ki konuda ki o fiyata göre işini gören bi kamış olur yorumlarına karşı işe yaramaz at çöpe tarzı yorumlarınızada anlam veremedim.O kadar param vardı onu aldım.Daha çok paranız vardır daha iyilerini alırsınız.Baktım olmuyo atarım çöpe yada alabalık avlıcak birine veririm.En azından sevaba girerim dimi?
Engin kardeşim hayırlı olsun..Hızlı olduklarını söylemiştim bu sitenin ama bu kadar da hızlı değillerdi helal olsun..2.40lık konusunda tekrar tekrar konuşmaya gerek yok daha önce konuşmuştuk seninle zaten.Kamışın eminim yarı yolda bırakmayacaktır seni.Baktın balığı çekerken güvenemedin kamışına verirsin kalamayı için rahat olur ki inşallah o kadar büyüklerine,güçlülerine denk gelirsin kardeşim.Kamışın tekrar hayırlı olsun yarın için de rastgele..
Engin kardeşim bozma moralini, kimi gider 3m kamış alır kimi gider (benim gibi) 2,1m kamış alır. 2,10 cm aksiyon verilmesi açısından çok mantıklı bir seçim olmuş, sen keyfine bak. Bizim milletimiz kendi seçimleri dışında yapılan seçimleri karalamaya bayılır.
Saolasın kardeşim inşallah dediğin gibi olur Teşekkür ederim hakan abi avlandığım yerler taş çatlasın denizden 1 metre yükseklikte.2.10 kamısın hem tasıma hem aksiyon bakımından dediğin gibi avantaj sağlıcağını düşünüyorum bende.Son cümlenede eksiksiz katılıyorum.
hevesini kırdığımı sanmıyorum aksine genclerimiz kahve köşelerinde oturacağına olta balıkcılığınla uğraşmasını benden fazla kimse isteyemez çünki senin yaşında bir oğlum var.. işe yaramaz demedim..denizde işe yaramaz dedim..olta balıkcılığının birinci felsefi hesaplı malzeme ile olta balıkcılığı yapmaktır ben böyle hareket ederim..ancak hesaplı giderken bazende çok pahalıya mal olmakta...artı diyelimki bende senin kamışını beğendim,güzel dedim harika iş yapar dedim dedim dedim,ee? bi kıymeti varmı o zaman soru cevap olayının? ben o aldığın kamışı kullanıyorum,alabalıkta güzel ve bunu sana sölüyorum,denizde kıyıdan spinnde iş görmüyo bana göre..olamazmı?? hem ben birileri bu kamışı kullanmış çok memnunmuş gibi cevaplarda vermiyorum farkındaysan..yada seni başkaların yazılarına yönlendirmiyorum bilmem anlatabildimmi.. sana kendi edindiğim tecrübeleri yalan söleyerekmi aktarayım? bunumu istiyosun? o zaman şöylemi demeliydim? aldığın kamış süper!! harika çekeri var!! trofe levrekleri rahat çeker!!,çok sağlam,ömür boyu kullanırsın..!! hayırlı olsun..güle güle kullan mı deseydim? ve mesaj haneme bi fazlamı ekleseydim? saygılar
Yeni kamışınız hayırlı uğurlu olsun. 15-20gr civarı rapalalar için fiyatına göre iyi bir kamış. Ancak kaşıkla avlanmada 240 yada 270 boyları daha iyidir.
henry nerde balık avlıyo alperen? türkiyedemi? hangi şirket türkiyenin avlaklarına göre malzeme üretiyor? ne gariptirki bir yabancı ülkemizde balık avcılığı yaptıklarında bir tane balık tatamazlar ama kendi ülkelerinde parmaklarını sallasalar balık tutarlar bu da garip değilmi? burada insanlara kendi tecrübemi aktarıyorum..henrynin avlarını değil..forumun amacıda bu olması gerek değilmi? ancak siz haklısınız..saygılar
Burada herkes kendi tecrübelerini anlatıyor. Kimse maval okumuyor Ne sizin nede bir başkasının doğrusu mutlak doğru değildir. Kimin nerede balık tutup tutamayacağı nasiptir. Kimse dünyanın hiçbiryerinde elini kolunu parmağını sallayarak levrek tutamaz. Herkes bildiğini söyler isteyen istediğine inanır uygular. Saygılar
Agabeyler! Hic tartismaya gerek yok ki Sonucta hepiniz haklisiniz kendinize gore. Balik olduktan sonra isterse "kalem olta" olsun yine tutulur Oyle degil mi ama Mesela Turkiyede cogu avcinin tutamadigi baliklari bazi memleketlerde adamlar kalem olta ile yada baska bir ekipmanla tutuyorlar Is yine baligin olup olmamasina bagli aslinda . Dedigim gibi hepinizin kendinize gore hakli oldugu yanlar var Bu arada Engin kardesim ; ben tum mesajlari okudum ve Murat agabey'in (spinci) kesinlikle heves kirmak gibi bir dusuncesi olduguna inanamam Ama bazen klavyeden cikanlar karsindakine yanlis bir mesajmis gibi gidebiliyor.Sonucta direkt agzindan degilde sanal ortamda yazilar ile goruyorsun Kendinize iyi bakin hepiniz.Rastgele...
2.10 bence de son derece ideal bir boy. Elinizde birden fazla farklı boylarda kamışınız yok ise şu şudur, şu değildir gibi kesin ifadeler kullanmamız yanlış olur. Tecrübeyle sabittir ki düzayak meralarda 2.10 cm yeterlidir zaman zaman fazla geldiği bile olur. Gagasız su üstü sahteleri kullanırken uzun kamışlar bazen ciddi aksiyon sıkıntısı yaşatabiliyor. Aksiyonu beceriyorsunuz bu sefer de bileğiniz kopuyor. Atış mesafesi açısından kesinlikle boy unsuruna takılmayın. 2.10 kamışla 14gr sahteyi attığım mesafeyi 3m kamışla ancak 2-3 metre geçebiliyorum. İki farklı boy arasındaki tek + özellik avlağın topografisi açısından kamışın ergonomisi oluyor. Bazen kayalık mekanlarda uzatarak atmak gerekebiliyor. Yada balık çekerken attığımız yer yüksekse kısa kamışla kontrol etmek zorlaşabiliyor. Yani uzun lafın kısası aldığın kamışı güle güle kullan. Rover 98 ve bubble pen 88 e çok güzel aksiyon vereceğinden hiç şüphem yok.
abisi,biz burda kendi tecrübelerimizi genc arkadaşımıza aktararak yardımcı olmaya çalışıyoz.dimi? sende bende ancak sen çok bencilsin yukarıda kendinden bahsetmemişinde aslı şöyle olması gerekti sanırım;''ne benim ne sizin nede bir başkasının'' saygılar sevgiler bu konu hakkında yorumum burda kapanmıştır.