sonunda YYYaaaaAYYYYYyiiiiinnnnnnnNNN :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam arkadaslar...

son zamanlarda tatlisuya heveslenmistim. lakat birçok denemeler yapmama ragmen perche hariç dogru düzgün bir balik tutmak nasip olmamisti. rast gelmedi :)

uzun zamandir tatlisuda yemli avlari arastirmaktaydim. tatlisu hayvanlari nelerdir, ne yerler, nerde gezerler, hangisi hangisini yer vs... bu liste uzayip gider.

yeni favorim yayin aviydi. forumda konularin birinde Volkana bahsetmistim yayin tutma arzumu, yine Aret kardesimde haberdardi. birçok kez ava gittim.

tutamadim

saatlerce bekledim

evdekilerin maskarasi oldum :D

72-94seneleri arasi sezonunda her Allahin günü sabah veya aksam lüfer pesinde kosan babam gerilerek ' tatlisuda büyük balik tutmak öyle deniz gibi kolay degildir ' diye hevesimi kirip beni kizdirmaya ugrassa da aldirmadim. tutanlarin boynuzu mu var dedim geçtim :)

kocaman baliklar beklerken boyle ufacik baliklar geldi...

Uploaded with ImageShack.us

geçen avlarin birinde kaloma vizlamasina ragmen takimim 2 kere kopmustu. bütün alet edevati elden geçirdim.

neyse bugun amacima ulastigimdan olsa gerek biraz duygusal bir ruh hali içerisindeyim :D

kullandigim yem 3 degisik yemin birlesimi. biri pellet, biri et bazli köpek kroketi digeri vanilyali boili sazan yemi. bunlara ilaveten yemleme amaçli suda eriyen torbalara bu yemlerden parçalayip doldurdum. bunu da igneye takip öyle suya attim. suda eriyen yem ipine 20serli dizip onu da torba ile degisimli attim.

kullandigim örgü pezon&mitchel 0.80 . 78kilo çekeri var. bunun ortasina 100gram zeytin kursunu gezer olarak bagladim. makinalarin birinde 0.16 daiwa tournement 8braide ( büyûk baligi bunla çektim ) digerinde 0.40 mono sarili.

iki kamis atiyorum her seferi. birini 20 metreye digerini 40-50metreye.

yemli takimlari yoluna koyunca spin takima bir silikon baglayip at çek yaptim biraz. iki tane perche geldi.

bu sekilde oynayarak havanin kararmasini bekledim. içimden bir ses bugun olacak diyordu. gerçi o ses her gittigimde bugun olacak diyordu ama olmuyordu nedense :D

saat 9 gibi kamisin biri hafiften bir oynadi. bir dakka geçmediki çok sert bir darbe ile boynu büküldü.

gelen 52cmlik bir çapak. gerçi çapak diyorum fakat tamda ismini bilmiyorum. burda breme diyorlar :)

metreyle ölctüm fakat flu çikmis. kocaman bise 4kilo falan rahat vardi.

ilk kez tatlisuda ele gelir bir balik tutmak beni fazlasiyla mutlu etmisti. en azindan perchten baska bise de tuttum diye kendimi avuttum :D

ben bunlari düsünürken diger kamisim hareketlendi. sert bir vurusun ardindan kalomanin sesi gecenin sessizligi bozdu. vizzzzzzz vizzzzzzzz. ahanda bizim balik geldi dedim :D
    bir 5 dk balikla mücadele ettik. o biraz kaloma aldi ben biraz topladim derken balik kiyiladi. gripper yardimi ile sudan çikardim. gelen 95cm ve +-10kg bir yayin.

resimler karanlik çikti kusura bakmayin :)

yürüyüse çikmis bir aileden birkaç poz resim çekmelerini rica ettim. en azindan elimde balik bir resim olsun diye. o da karanlik çikmis. birdahakine tepe lambami da yanima alicam söz :)

bu balik beni nasil mutlu etti anlatamam. tatlisudaki avlarim devam edecek :)

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    En kötü günün bu şekilde olsun Allah dahada güzellerini nasip etsin o kadar rahatladımki şimdi rahat rahat uyuyabilirim aret el oğlu tutmuş al bakalım....

3. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Azmin zaferi tebrikler :)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    sagol Ali agabey :) arette yarin çikartir 5çift palamut ödesiriz :D

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkur ederim Onurcum daha büyükleri sana rast gelsin insallah.

6. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Roy. Çok güzel bir yayın. dilerim bizlere de nasip olur.

7. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Tebrikler Roy,

O kadar güzel ve heyacan dolu bir anlatım olmuşki zevkle okudum:) Daha iyileri rast gelir inşallah.

8. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Vayyyyyyyyyyyyyyyyy be one canavar öyle süpersin Roy.Yanlız biraz parana kıyda flaşlı güzel bir kamera al:D :D :D Balığın ve senin resimler çok karanlık olmuş.Ama balığın ağzına kafamı soksam girecek nerdeyse.:) Devamını bekliyoruz.Zaten Aretle konuştuğumuzda bugün yarın Roy çeker bir yayın diyordu.Kısmet bu güneymiş TEBRİKLER:clap2: :clap2: :clap2: :

9. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tebrikler güzel balık.yayın türkiyede tatlı suda son nokta herhalde:)

10. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah çok gùzel balıklar elerine sağlık daha iyileri rast gelsin fener ve makinayı lütfen unutmayalım artık seni aşağısı kesmez diye dùşùnùyorum :) sağlıcakla kal

11. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Hey maşallah be, mübarek bize hiç denk gelmiyor ki :) Tebrik ederim abi çok güzel bi av ve neşeli bir rapor. Daima böyleleri denk gelmesi umuduysa rastgele.

12. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrik ederim çok güzel bir yayın :) . Foto video için yanında birileri olması iyi oluyor yoksa bende anca balığın yerde fotosunu çekerdim .

13. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler sevgili Roy Allah gönlüne göre vermiş, afiyetler olsun.
    Selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

14. balkes1982

balkes1982 ALİ

92 cm yayın 10 kilo gelmez 5 civarıdır........
    hep tutuyoruz......

15. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;hakikatende yayın şahane imiş gözüm kaldı :D

inşallah yine gelir kısmetine rastgele,

Aret kardeşimizde bu sabahdan palamut avına gidecek di bakalım havadisler ne olacak :rolleyes:

16. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Aret b ahsetmişti yayına niyetli olduğunu.

Neticede güzel bir tanesi yakalayabildin ve bizleri sevindirdin.

Tebrik eder,devamını dilerim.

Sevgiler

17. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

gercekten ben yakalamış kadar oldum;sevindim.size de tam bayram olmuş desenize..devamını bekliyoruz.

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Vur vur inlesin, Avrupa dinlesin. Bu taraftar seninle gurur duyuyor. Oley oley oley... :)

Bugünlerde böyle bir balık çıkartacağın çok belliydi ama gerçekten şu balıklara şu fotoğraflar olmamış. Senin balıkları yediğin ettiğin yok, tek elde edeceğin ödül balıklı fotoğrafların, onların da böyle hayal dünyası gibi çıkması yazık olmuş. Hadi ışık filan yoktu anladık da bu kadar da kötü olmaz ki be kardeşim:) Neyse şeytanın bacağını kırdın güzel fotoğrafları da 30-40 kiloluk balıklara sakla. Sportif avcılık için çok şanslı bir yerdesin, bizim hayatımızda göremeyeceğimiz irilikte balıklarla boğuşacaksın, her zaman şansın bol olsun.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkurler Mustafa. insallah size de nasip olur, çekmesi çok zevkliymis :)

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol Murat daha irisi size denk gelir insallah