Söz verdiler, seneye geri gelecekler... :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Tüm forum sakinlerine selamlar... Forumda konusu her açıldığında yada eklenen raporlarda her fırsatta açılan sazan avını bir türlü gerçekleştiremediğimi belirtiyordum. Bu akşam 8'de işten kaçma fırsatım olduğunu ve yarın geç girişli olduğumu düşündüğümde kendime işte o an, bu an dedim. :) Sabahtan beri bütün arkadaşlarımdan aldığım olumsuz yanıtlar sonucunda bugün ki avımı tek başıma gerçekleştirme kararı aldım. Saat 9'da evime varmış ve sevgili anneciğimin oğlum tek başına gitme gitme uyarılarına rağmen :D takımlarımı hazırlamıştım. Öncelikle yemimi hazırlamaya koyuldum ve her şeyi arabaya yükledikten sonra yola koyuldum. Senelerdir gittiğim avlağama ulaştığımda gördüğüm manzara yan yana dizilmiş 100'den fazla olta ve bu sayının 2-3 katı insan kalabalığıydı. O an aklıma ilk gelen şey forumlarda avlak paylaşımı konusu oldu. :mad: Etrafıma şöyle bir bakındıktan sonra buradan bir şey çıkmayacağını düşünerek gölün karşı tarafına geçtim. Ulaştığımda ne göreyim :eek: burasıda galata köprüsünden farksız. :D Tüm ruhsal çöküntüme rağmen aralardan kendime güzel bir yer bulup takımlarımı hazırlamaya başladım. Yanımda tanıştığım kişilerden duyduğum cümle -ehhh tek tük çıkıyor idi. :) Zaten göle senelerdir gittiğim için açıkçası devasal trofelerle karşılaşmayı ummuyordum. Amacım biraz temiz hava ve o özlediğim zil sesini duymaktı. 2 adet takmıma hazırladığım sihirli hamurumu takıp oltalarımı su ile buluşturdurdum. :D Burdan bir şey itiraf etmeliyim, balık olsun yada olmasın sandalyeme uzandığımda esen rüzgar, yıldızlar, dalga ve kurbağa sesleri kesinlikle bu hobinin en güzel tarafı ve gerçekten tarifi olmayan bir duygu. Bir yandan çekirdeğimi çitleyip bir yandan kolamı yudumlarken 15 dakika sonra ilk zil sesimi duydum. Oltamı hemen çektiğimde çocuk olmasada genç ve yakışıklı bir sazan adayımız ve hemen güzel bir poz çekildikten sonra suya iade. :D Ve 15 dakika sonra bir zil daha ve devamı... :) En son yanımdakilere yaptığım abi mısıra gelmiyor uyarılarıma rahmen ki zilleri hiç çalmadı. :) İçlerinden birinin -giderken hiç bir şey tutamazsak şu genci dövüp öyle gidelim dediğine şahit oldum, :D tabii ki ciddi değildi ama gerçekten oltaları hiç oynamadı. Genel olarak gelen balıklar tahminimdeki gibiydi ya sınırda yada limit altıydı, kısacası gönlümden geçen sazanı alamadım ama tek başıma mükemmel keyifli bir av geçirdim. Balıklardan biri dışında geriye kalan 5 taneyi iade ettim. Çektiğim bir kaç pozu sizlerle paylaşmak istiyorum...

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/850/20120623232.jpg/][​IMG][/URL]

AVLAK:Halkımıza mal olmuş ama ben yinede söylemeyim. :D
    KULLANILAN TAKIMLAR:Shimano exage 4000, sienna 2500, D.A.M revelotion 270 kamış, shimano alivio slim tele 270
    YEM: Sihirli karışımım :)
    SÜRE: 4 saat

Okuyan herkese teşekkürlerimi ve selamlarımı iletirim...

2. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler kardeş çok güzel sazan tertemiz görünüyor . Ben iskele tahtasından gölbaşına benzettim burayı ))) bilmiyorum artık neresidir :) . Daha irileri zillerini çaldırıp Ankara misketi oynatır sana inşallah ;) .

3. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Fatih,
    Bu kısacık zaman diliminde yine de hoş vakit geçirmişsin.
    Umarım dediğin gibi,büyüyüp trofe olarak oltana gelirler.
    Her daim bereketli avlar dilerim sana.
    Rast gele...

4. nertetiker

nertetiker ÖNER

Favori Kamış:
    REMIXON STORM SURF KAMIŞ 100-275G 420CM
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 makine
    En İyi Avı:
    AVIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)
    tebrikler fatih..
    sen balıkları çek çek sal adamlar kudursun :)
    böle avlara giderken müzik çalar da götürmek lazım "kıskananlar çatlasın" ı çaldınmıydı dayak kesinleşir :)

5. fishingpasion

fishingpasion izzet özgür

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2.70 10-40
    gönlünüze göre vakit geçirdiyseniz,gerisi hikaye devamını dilerim..inşallah bir gün trofe ile sonlandırırsınız..:)

6. karacabeyli

karacabeyli Lütfi ALAGÖZ

En İyi Avı:
    turna-2,5 kg.
    Yanlış görüyorsam affola,özellikle elde olanı israil sazanına benzettim sanki,rastgele.

7. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Tebrikler Fatih, amaç gerçekleşmiş güzel bir av olmuş. Ayrıca diğer dostlara gerekli dersler de verilmiş. Teşekkürler.

8. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Fatih tebrik ederim...! Pırıl pırıl sazanı görünce imrendim doğrusu..Daha irilerine inşaallah..:)

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Fatih. Dilerim gönlündeki trofelere rasgelirsin.

"hiç bir şey tutamazsak şu genci dövüp öyle gidelim." Avının en güzel bölümü burası bence.:D

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    "İçlerinden birinin -giderken hiç bir şey tutamazsak şu genci dövüp öyle gidelim dediğine şahit oldum"

Ahahaha... :D:D:D:D Dayak yemeden döndüysen eve ne mutlu sana. :D

Şaka bi yana tebrik ederim. Gördüğüm en yakışıklı sazanlardan.
    Büyüdükçe şekilsizleşiyor sanırım.
    Devamını dilerim... :)

11. Burak16

Burak16 Burak

Tebrikler abi gerçekten çok güzel bir sazan. Daha iyileri seninle olsun inşallah..

12. kewmall03

kewmall03 Kemal

En İyi Avı:
    Turna;1,5
    Tebrikler fatih insallah daha irileri nasip olsun imrendim dogrusu:)

13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler şenol, bizim buralarda senin sudaklardan çıkmıyor, bunlarla idare ediyoruz. :)

14. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler fatih, Bütün sinirimi stresimi alan tek uğraşım bazen 3-4 saat bile yetiyor :) daha iyileri seninle olur inşallah..

15. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler öner, evet dediğin olayı yapsaydım olayın dayakla kalacağını zannetmiyorum. :D

16. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aynen söylediğiniz gibi oldu, kısa zaman yetti yani. Trofeyi bu sene alıcam inşallah. yazları haftanın 3-4 gününü dün akşam gittiğim yerlerde geçiriyorum. :) Daha iyileri sizlere nasip olsun teşekkürler dilekleriniz için...

17. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Valla o bir muamma ya, senelerdir bu avlağa giderim, benzer kafama takılan özellikleri var ama farklı özellikleride var. Çok kılçıklı olduğu söyleniyor ama en son araştırmamda israil değil kızılırmak sazanı diye bir türden bahsettiler. Gerek belediyelerden gerek forumlardan öyle yazıyor, ama görüntü olarak ikisine benzemiyor. Bazılarının rengi koyu bazıları parıl parıl parlıyor. Bunu forumda konu açıp tartışmayı düşünüyorum.

18. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hepimizin gayesi eminim ki aynı, (bazı değerlerimize sahip çıkalım). Hepimiz fırsat bulduğumuzda konuşmalarımız olsun, davranışlarımız olsun bir şeyleri aşılamaya çalışıyoruz ancak önemli olan bunların bir yerlere gidip gitmediği, ki aynı fikirde olduğumuzu düşünüyorum maalesef gitmiyor... Ben teşekkür eder güzel avlarının devamını dilerim... :)

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler mehmet abi daha iyileri sana nasip olsun... :)

20. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Adamı duyduğumda benide bir gülme aldı valla. :) Onların derdi benimle değil, hepsini balığa götüren arkadaşlarıylaydı sanırım... :) Trofeler inşallah hepimize nasip olur teşekkür ederim...