İlk avımı bitirdim, sıfıra sıfır ama atış konusunda iyi tecrube oldu benim için Acemiliğimden dolayı bir kaç defa, var gücümle attığım sahtem 1 metre önüme düştü. Balık yoktu ama eğlendim, heyecanlandım, oltayı atamayınca biraz utandım da ama bir daha ki seferi iple çekiyorum...
Yaptığım bir yanlışı daha söyleyeyim de, benim gibi acemilere hem örnek olsun, hem de tecrubeliler de gülsün. Benim okuma kamışım 2 parça, bunları iyice sıkmadığım için avlanmaya başladıktan yarım saat sonra sıradaki atışı yaptım her şey normaldi, sonra kamışın uç parçasına baktım, yok ) Havada karanlık olduğu için başta anlamadım, meğer sahteyle beraber benim oltanın uç parçasınıda denize fırlatmışsım Makineyi sarınca kamışın parçası geldi de rahatladım, ama gülmemek için zor tuttum kendimi.
Bu olay tecrübelilerin de başına geliyor merak etme panik yok :laughing: sadee tecrübeliler atar atmaz fark ediyor hepsi bu :laughing: :laughing:
Dostum maalesef balıkla tanışamadım, vuruşta olmadı. Bizle beraber olta atan 25 kişi kadar daha vardı etrafta, ama hiç bir şey çeken görmedim. Yarın sabah 5 gibi Yeşilköy sahile gideceğim, saat 7 kadar orada kendi başıma yapmaya çalışacağım.
Yeşilköy civarlarında bu aylarda avcı balık bulamazsın zate.Boşa yorma kendini...Gideceksen sarayburnu eminönü taraflarına git.Orada az da olsa her daim lüfer ve saz arkadaşları olur:thumb:
izmit körfezinde avlanan arkadaşlar merhabalar ben forumda yeniyim tatlı su balıklarından çok iyi anlarım deniz bilgim sınırlı sizlerden yardım bekliyorum iyi ve seviyeli bir balıkçılık partneriyimdir yardımcı olucak olan olursa sevinirim selametle.....
bir buçuk yılkadar deniz yollarında çalıştım ama bıraktım 15 yakın ülkeye gittim deniz balıkçılığı bir başka esrarengiz tuttuğum mercanarı unutamıyorum ama artık oralara gidemediğim için üzülüyorumbiraz bozcaadaya demirlediğimiz zaman oralarda el takımıyla kiloya yakın mercan karagöz alıyorduk çok güzel anılarım var ne zaman ne çıkıcağı belli olmuyor
Meralar bitmesin dostlar Bu arada, halen bir av arkadaşı edinemedim, yok mu yalnız balığa çıkmaktan sıkılan ? Spin için hazırlamıştım kendimi ama arkadaş bulamadım. Hiç bilmeden tek başına hareket etmek zor oluyor. Hedefimi genişletip göl,dere,gölet,baraj ne olursa kabulum, halen av arkadaşı arıyorum. Selamlar.
45 gün kadar daha sabretmen gerekecek, bu zamanda (mevsim uygun değil) İstanbul'da "boş iş" kovalamaz kimse (ki soğutur adamı). Eylül ortasından sonrada zaten kimseye ihtiyacın olmaz, tabiri caizse 'atar çekersin'. yok illa balıkla ilk dövüşümü yapıcam diyorsan, çantanı biraz çeşitlendirip saroz'a gitmeni öneririm. dalan arkdşlardan çok güzel raporlar geliyor, muhakkak oltada iş yapacaktır...
Öztan Bey Saros' a da gidebilirim, sonuçta çok çok uzak bir yer değil. Fakat bilemedikten sonra anca mangal yakıp dönebilirim tek başıma diye, sesli düşünüyorum
Selamlar; Benimde spin disiplinine başlayalı bir yıl kadar oluyor. İstanbul'da Boşa at-çek yaptıktan sonra (mera bilmiyorum cyrr ) Gelibolu/ Saroz'da yazlığıma gittim 15 günlük tatilim için. Orada coştum işte Levrek üstüne levrek.. en küçüğü bir kilo. (kilo altı benim gözümde ispendek.. Hemen geri salarım.) En büyüğü 3,5 kilo kadar geldi. Gelibolu taraflarına giderseniz meralarımı seve seve paylaşırım sizinle. İstanbul'da da spin av yapmak istiyorum ama mera konusunda sıkıntılıyım zira spin yapabileceğim mera bilmiyorum. İstanbul/ Fatih'te oturuyorum ve uygun zamanlarda size seve seve eşlik ederim
sevgili kardeşim, Ağustos sonu Avrupa yakası boğaz girişi (özellikle Garipçe, Rumelî feneri) hemen hemen ilk hareketlenmenin göründüğü yerdir. Sürprizlere açık bir meradır, torik palamut gibi... takip eden zamanlarda Sarıyer, Eylül ortası gibide Sarayburnu hatta sana en yakın nokta olarak Cibali'ye (tekel fb önü)kadar girer. yanında olması gereken sahte/renk/boy "sadece beyaz 10/17cm" olsun yeterlidir.
Eylül ortası gibi samatya'ya iniyorum ben genelde ustam. Ama orada hiç spin denemedim. Yemli ile güzel sarıkanat'lar almıştım ama dediğin yerleri Savage Gear Prey French Bone ile yoklarım müsait zamanlarda Duel Lipless Minnow baya iyi iş yapmıştı gece Gelibolu'da bi de İstanbul'da deneyeceğim tabi.