Powerline spider kullanıyorum 2 haftadır , idare ediyor , tuzlu su çabuk deforme ediyor gibi gözüküyor, misina olayına takığım bu sıralar , aklımda bir iki misina kaldı denemediğim sadece, ama öyle görünüyorki trabbuco ya geçicem yine.
Eğer 0.15 lik Berkley Whiplash Crystal alırsan yaklaşık 19 kg çeker değeri ile bir çok sorunu ortadan kaldırabilir.Artıları daha uzak mesafe atımı,kıyaslanamayacak çeker değeri ve güven,esneme yapmaması tüm tepkileri hissedebilmen ,eksileri zaman zaman yaşayabileceğin kuşgözü problemi ( onuda atışı yaptıktan sonra ipteki boşluğu alıp sarıma başlarsan ve makina kafasını tam doldurmazsan birde ilk sarımı yaparken ıslak bezden geçirip ne çok sıkı ne de gevşek sararsan büyük ölçüde azaltabilirsin )... Not: Ben 0.15 liğini kullanıyorum ama bir çok arkadaşım daha incelerini tercih etmekte..
İlk başlarda biraz sorun yaşayabilirsin belki ama yazdığım tavsiyeler ile bu sorunları en aza indirebilirsin.İstemiş olduğun çeker değerlerine sadece ipler sahip olduğu için ( spinde kullanılacak misinalar düşünüldüğünde ) tavsiye ettim.Yok ben başlangıçta misina ile başlıyayım diyorsan Turgay ( modena )nın tavsiye ettiği Angel Kiss ler ideal...
Konuyu yeniden gündeme getiriyorum kusura kalmayın ama neden diye soracak olursanız 4-5 kilo civarında bir balık oltanıza takılsa onu zıp-zıp zıplarken görseniz. . Heyecandan eliniz ayağınıza dolansa kalama ayarlarını yapim derken kalamayı biraz sıkıp çekmeye başlasanız kıyıya gelmesine 10-15 metre kalsa ve misina kopsa eminim sizde bunu yapardınız
Merhaba Ismail, Spining Icin En Uygun Misina Mono Berkley Triline , Ben Onu Disarida Ingilteredeki >> All About Angling << Balikcisindan Aliyorum Yaklasik 15 Lira Civarinda.
Gecmis olsun İsmail kardesim. Suc misinada mı ? yoksa sende mi? once bir bunu analiz etmek gerekir. Kacırdıgın balıgın cinsini belirtmemissin. Her balıgın kendine gore bir direnc gucu vardır. 4-5 kg.lık bir balıgın ortalama direnc gucu 13-15 kg.dan az olmaz.Yani kısacası,balıgın kacması kullanıcı hatası. Yakalamıssın balıgı. Senle balık arasında, olsa olsa 50 m. Mesafe vardır aranızda. Nereye kacacak. Bir saga, bir sola cırpınacak, 2-3 dakika sonra zaten takatı kalmayacak.kalamanı orta sıklık ayarına alacak, kuzu kuzu cekeceksin kıyıya. Bu esnada techizatınıda saglam yapacaksın tabii ki. Birde kepce olmalı yanında. Senin ugradıgın kaza, pilotaj hatası olmus. Unutma ki en guzel tecrube, yasanan deneyimlerle kazanılır. Bizde bir atasozu vardır. '' Bir musibet, bin nasihatten yegdir.'' diye.Kal saglıcakla.
Abi balığın cinsini tam göremedim. . Çatal sivri kuyruklu bişeydi. . işte kalamayi çok az sıkayım derken gitti balık ağzında sahteyle. . keşke bıraksaydım ağzında sahteyle dolaşıp dursaydıda ondan sonra çekseydim rahat rahat. . Sahteyi kapar kapmaz başladım çekmeye. . heyecandan. . Bi de yeni olduğumdan kalama kullanmayı da bilmiyorum. . Anlatabilirmisinz acaba. . Hç değilse bi dahakinde bu duruma düşmem. .
Tekrar merhaba İsmail kardesim. Kalama ayarın surekli olarak orta seviye sıklıkta olmalı. Misinanı elinle 2 - 3 kg.lık gucle cektigin zaman, makaranın yavas yavas geri donerek bosalması gerekir. Balık igneni aldıgı zaman ilk hamlesi cok sert olur.Aynı anda sende ilk hamleni sadece kamısınla yapacak ve kamısını bayrak diregi gibi hızla yukarı dogru kasacaksın. Bu hareketinle ignenin balıgın agzına oturmasını saglarsın.Kalamanı hic oynama ve misinanda bosluk bırakmadan, makinanın kolunu yavas yavas sarma pozisyonunda ol. Misinan balıgın ileri dogru, saga sola dogru hareketleriyle zaman zaman bosluk yapar.bu boslugu sararak surekli almalısın. Balık 5 - 10 saniye siddetli direnc gosterir, kısa sure sonrada yorularak bitkin duser. ( Buna balık catladı derler.) Makaranı sararken, kalama ayarını azıcık sıkarak,geri bosalmayacak sıklık seviyesine getir. Cunku balık arasıra tekrar direnc gosterir.Buyuk balıkları hicbir zaman da kaldırarak almaya calısma. Yanında mutlaka saglam bir kepce olmalı.Hepsi bu kadar. Balıkları imiginden ( solunkaclarindan ) tutarsan, kuzu gibi olurlar ve kıpırdayamazlar. Bu da extra bilgi olsun. Artık bizi mahcup etmezsin umarım. Rastgelsin tekrar. Tevfik.
basta öyleydi keske biraksaydim öyle. . ve cirlayarak sarabiliodum balık geliodu yavas yavas sonra birden kalamayı biraz sıkmak aklıma geldi. . .gelmez olaydı sonra olanlar malum zaten
yeni misina aldım. 50 lik makine yedek kafasına 0.25 powerline extreme sardım. Kıyıdan çapari atışların mesafesi bariz arttı. 0.18 powerline spider da spin makineye saracağım.
böyle alıcagına hocam git bobin misina al sağlamından uzun süreli kullan yalnız bugruluk yapıyor bobin misinalar onada bir care bulman lazım 100 200 metre misina küllüyen zarardan başka biişi değil ama sağlam bir markayi kendin deneyerek test etmen daha mantıklı
İsmail geçen gün araştırırken aşağıda linkini verdiğim misanayı görüp aldım,yaptığım düğüm testlerinde patlamadı ve oldukça sağlam birşeye benziyor.Henüz makaraya sarıp test etme imkanım olmadı ama çeker değerlerine bakılırsa ipleri pek aratmayacak gibi, belki kullanan arkadaşlar varsa yorum yapabilir... http://www.avpazarim.net/_A3-1445-effe-diamond-0-28==-0-31==-0-35-mm-misina.htm
Misina MERHABA BU DUKKANIN WEB SAYFASINA BAK COK KALITELI MISINALARI VAR AYRICA 5 DILDE SORYULARINIZA CEVAP YAZIYORLAR ALL ABOUT ANGLING 14 STATION ROD PORT TALBOT Neath Port Talbot SA13 1JB United Kingdom Phone: 01639|882877 Email: allaboutangling@btconnect.com