Herkese selamlar forumda yeniyim adım erçin akdemir yaşım 21 sinop merkezde yaşamaktayım fırat abi bu bilgileri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim eline sağlık detaylı ve güzel bir anlatış olmuş benim sorunum bu sitedeki hemen hemen levrekle ilgili olan herşeyi okudum bilgiler edindim silikon ve sahte balık kullandım sabah gün doğarken akşam güneş batarken seninde bu konuda anlattığın gibi rip akıntılarınada attım fakat hir bir balık yakalayamadım çok kez deneme yaptım halada yapmaktayım abi avlandığınız yerlerde dip yapısı nasıl ? rüzgar kaç km hızla eserken balığa gitmek gerek ben 10 15 de gidiyorum rüzgardan uzağa atamıyorum vede yosun temizlemekten sıkıldım okurda tecrübelerinizi benle paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
fırat abi öncelikle bu güzel anlatım için teşekkürler Ben sitede uzun bir araştırma yaptım ve bir çok şey öğrendim sizlerin sayesinde ben bu işe merak sarmış bir gencim yaşım 20 sinop merkezde yaşamaktayım ismim erçin akdemir siz abilerimin anlattıkları herşeyi denedim ama 1 tane bile balık yakalayamadım bu konuda anlattığın rip akıntısındada tutmayı denedim ama nafile sinop un ilçesi olan gerze taraflarında komşu il samsun taraflarında levrek tutanları biliyorum vede bende orada 3 tane ispendek tutmuştum bir kaç yıl önce oralarda olan balık coğu denizimizde olan balık nedense merkezde yok yada ben beceremiyorum abilerim bide dalgaların kıyıya dik vurduğu zaman köpük olan yerlere atıyorum hep ama yosun temizlemekten kına geldi artık sizler rüzgar saatte kaç km hızla eserken gidiyorsunuz balığa ? yada avlağın dip yapısı nasıl ? dalgalı havada nasıl sahteler kullanmalıyım ? bunları benimle paylaşırsanız sevinirim birde karadenizde levrek av vermeye hangi aylarda başlıyor ?
Herkese selamlar Fırat abi bu güzel anlatım için ellerine sağlık çok güzel olmuş ben forumda yeniyim adım erçin forumda sizin gibi tecrübeli abilerimden öğrendiklerimi denedim fakat sonuç alamadım senin bu konuda anlattığınıda denedim yinede nafile olmadı ya ben beceremiyorum yada balık yok sizler rüzgar kaç km hızla eserken gidiyorsunuz 10-15 de gittiğim zaman dalgalar oluyor köpüklerde fakat hep yosunlar takılıyor hiç zevk alamıyorum sahte aksiyonda yapamıyor bu yüzden sizlerin avlandığı yerlerin dip yapısı nasıl bunları benimle paylaşırsanız cok memnun kalırım
Erçin Selamlar, Yüzeyde yosunlanma bahsettiğin kadar yoğunsa başa çıkmak gerçekten zor olabilir... En iyisi mera değiştirmek diyelim... 4.200 kg Levreği aldığın merada çalışmaya devam etmek en iyisi bence
o tuttuğum levrek tamemen tesadüf eseri akdenizden karadenize geri dönmüş su üstünde oynaşan bir sürüye denk gelmemle aldım fakat sonra sürü kayboldu
Herkese Merhaba , Fırat bey emeğinize sağlık.. Çok yakın arkadaşım balığa olan ilgimi bildiği için İsveç'ten silikonlar ve jig head içeren bir seti hediye olarak getirmişti. Ben bunları sert sahtelere göre ileriye atma sıkıntısı çekiyorum açıkçası atarı en düşük alabalık kamışım dahi bu silikonları tatminkar mesafelere atmıyor. Bu konuda sizin uygulamınızı merak ediyorum. Selamlar
http://www.stripersonline.com/t/417339/reading-the-water şurdaki konu sanırım forumları karıştırırken görünce burayada yollamak istedim.. paylaştığınız için tekrardan teşekkürler
Bu kadar uğraşarak verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Sağda solda levrek merası arıyordum.Belkide evimin önünde Bu bilgilere dikkate alarak deneyeceğim.Tekrardan teşekkürler
Herkese merhabalar Rüzgar ile ilgili merak ettiğim bir konuda sizlere sormak istiyorum Hava poyraz dogal olarak kuzeyden esiyor fakat bulunduğum yer olarak ruzgari arkama alıyorum yani kıyıdan denize doğru esiyor ( yer : açık denize bakan mendirek ) iyi midir değil midir ?
çok güzel paylaşım olmuş spin avına başlamak istiyordum sayenizde fikir sahibi oldum tek eksik tecrübe onuda hayırlısıyla zamanla yapıcaz elinize emeğinize sağlık
Fırat bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekür ederim bu bilgileri takip ederek istanbulun herhangibi bir sahilinde bu avı gerçekleştire bilirmiyim?
Müthiş paylaşım teşekkürler. Bu sabah tam da bu resimlerdeki gibi bir bölgedeydim gel gör ki ben orada levrek değil kefal arıyordum
değerli üstadım allah razı olsun spin takımı yapalı 2 hatfa oldu 4 kez balığa çıktım eli boş döndüm bu bilgilerle en azından doğru yerlerde balığı arıyacağımı düşünüyorum. Peki bir soru boyun dediğimiz bölgeye su üstü mü çalışmak gerekir yoksa az dalarlı sahte mi kullanalım hangisi hangi vakit daha iyi iş yapıcaktır şimdiden teşekkürler
Hocam elinize sağlık çok güzel çalışma olmuş. Her ne kadar Ankara'da ikamet etsemde iş seyahatlerinde bol bol denize olta atabiliyorum. Çalışmalarınızdan mutlaka faydalanacağım.
Bu güzel anlatımda emeği geçenlere teşekkürü borç biliriz, artık bu yazıdan sonra daha tecrübeli bir spin avı yapabilirim sayenizde.