"SPIN" ile yayin avi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam dostlar;

basliktan da anlasilacagi üzere spin ile yayin tutulabilecegini, yayin hayvaninin karakteri geregi uygun oldugunu, irice mepps ve silikonlarin bu is için uygun oldugunu ve halihazirda av marketlerde spin ile yayin avi üzerine materyelin mevcut oldugunu söylemistim.

benim bu fikrime -ki aslen bir fikir degil gördüklerimi aktarmistim- hadi canim olmaz öyle sey, yemli harici yayin avlanmaz, niye bosa ugraiyorsun daha garanti yöntemler varken diyen dostlar olmustu.

geçen sene yilbasi üzeri iki tekne arasinda dar alanda kisa paslasmalar yaparken oltama vuran ve akabinde misinayi sürttürmekten korkup risk alip çekerken patlattigim bir deneyimim olmustu.

dün telefonda konustugum ustam suyun bu av için ideal halini aldigini yagmurdan tirsmamam halinde sabah kendisine katilmami söyledi. sabah 7de kalkip avlagin yolunu tuttum. ustam gelmis atçeke baslamisti. shimano beastmaster 40-80gr ve stella 6000 den olusturdugu takima 0.30 örgü sarmis ucuna da 0.80 florokarbon baglamis. 40gr jighead ve 16cmlik silikon kullanmaktaydi.

ben daha hafif bir takimla avlaniyorum. havanin oldukca nane olmasindan olsa gerek, agir spin takimi arabaya indirmeye üsendim. bagajdaki hafif spin takim ile idare edicem. neticede 10-40gr kamis ve 40lik makine var üzerinde. 0.18 daiwa tournement örgü 16 kg çekerli. yani hedef ava ulasildiginda açik alanlar bulunursa kontra ataka müsait :D

su seviyesi ve debisi oldukca yüksek. rengi sütlü kahverengi çamurumsu. avlandigimiz mekan kuytuda kalan suyun sakinledigi bir cep.

30gr jighead ve 12cm kirmizili turunculu simli silikon kullanmaktayim. kisa kuyruklu shad tipi fakat gövdesi genis bir silikon. dechatlondan epeyi de ucuza almistim. avantaji ise genis gövdesi sayesinde görünürlügü az sularda suyu yararken daha fazla titresim yaratmasi.

saat 9 civari sert bir darbe ile vurus aldim. tasmaladim, aninda kaloma almaya basladi hayvan. kamisi son limitine kadar zorlayacak bir sekilde ayarladim kalomayi. güle oynaya beklesem 1-2 saatten anca yorulur bu hayvan zira çok saglamasiliyor ve kendini suyun akintili kismina birakmanin pesinde. yarim saatlik tedbirli bir mücadelenin ardindan balik kiyiladi ve kendini gösterdi.

ustam da bu esnada elinde sazan kepçesi ile hazir kita beklemekte. çantamda ne olur ne olmaz diye gripperin yaninda saglamindan bir çift bahçivan eldiveni bulunduruyorum. plan o ki eger balik iri ise ve gripper kâfi gelmeyecekse baligi sakinlestirip alt çenesinden kavrayip çikarmak. neyse kepçe daha garanti :rolleyes: :rolleyes:

ben diyim 5 dakika siz deyin 10 dakika, ustamin baligi kepçelemesini bekledim. getiriyorum, kafasini kepçenin agzina çeviriyorum ustam alttan vuruyor kepçeyi... karavana... zaman belki daha kisadir ama o an bana günler aylar yillar geçti gibi geldi :D :D

baktim ustamin kepçeleyecegi yok bu meyanda da birkaç poz fotograf çekeyim dedim. semaver olsa çay demliyecegim o derece :)

neyse lafi fazla uzatmayalim, sen yayin hayvani bu duruma tahammül edememis olacak ki ; kardesim isimiz gücümüz var sizi mi bekliycem, zaten yemegi ateste birakip gelmisim diyerek saglam bir debelenmenin ardindan igneden kurtardi kendini.

tühler vahlar arasinda 130-140cm arasi oldugunu tahmin ettigimiz balik sularin içinde kayboldu gitti. gerçi geri birakacaktik zaten de havanin çiseliyor olmasi da baligin bize misafir olma istegini köreltmis olabilir :p

ustamin bu duruma yorumu aynen söyle oldu. yahu bu kepçenin gözenekleri de pek bir ufak. istedigim gibi manipüle edemiyorum. yaa birak allasen, bi baligi kepçeleyemedin, sanki ilk kez mi yayin kepçeliyon demek istedimse de.. dillendirmeyip içimden söyledim :D :D

assagda kepçelenmeyi bekleyen hayvanin 3 poz fotografi var elimizde kalan.

iste... spin ile yayin avi yapiliyor. ben yaptim oldu :D :D

her hafta 3-5 rapor görüyorum spin ile yayin avlayan. fakat bunu kanitlamak için kendim ugrasip sunmak istedim. ve fotograflar...

meshur kepçe solda gözükmekte :D

2. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    "Spin ile yayın avı " başlığını görünce dedim ki kesin Roy abidir :D Dediğim gibide çıktı. Ellerinize sağlık. Verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim.

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Açıkcası spincilere yeni hedefler actınız artık bizde deneriz.

4. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    tebrikler at çek yayın avı çok eğlenmiş olmalısınız :)

5. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    bizim enişte yeşilırmakta tutuyoz demişti de inanmamıştım.evet olabilir demiştim sahte sahte :D

6. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    roy abi Tebrikler

7. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Güzel anlatım için teşekkürler... Birdahakine tamamen sudan çıkarıp çekmek nasip olur inşallah

8. fztosman

fztosman osman

En İyi Avı:
    4500 gr
    tebrikler.. güzel deneyim

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Öyle bir balığı kepçecinin yüzünden kaçıracağım, maaşına zam, işine son misali, o kepçeci direk sudadır.:eek: :p

Daha güzellerini yaşaman dileklerimle.:thumb:

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Yayınımıza Fransa'dan Roy ile devam ediyoruz ama yayın devam etmiyor :D Sen o ustayı değiştir, ya da tamir ettir :D:D

Biri vardı başka bir forumda. Bana, "Sen at-çek ile yayını çek, sonra gel beni de ... çek " dediydi :D Şimdi, ben yine Roy'dan neyim eksik başlığı atarım ama üşeniyorum uğraşmaya :p :D

Tebrikler :)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ehehehe.... :):):)

Başlığı görünce bende, kesin bu Roy'un işidir dedim. :)
    Güzel ve keyifli anlatımın yanında balığı kaçırmadan 3 kare fotoğraf alabilmenize çok sevindim. Yazına bakınca usta sen misin, kepçecimi bilemedim.
    Bu kepçeleme olayı bana başka bir olayı hatırlattı. :D:D:D
    Bence yalnızca becerememe olayı olarak düşünme, işin içinde kıskanma ve hasetlik te olabilir Roy, demedi deme. :D:D:D

Nice güzelleri rastgelsin. :)

12. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Yayın avcılığının kitabını yazmaya başladın Roy ;) maşallah diyelim, nazar değmesin... güzel ve keyifli raporun için teşekkürler... daha irileri de rastgelsin...

13. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrik ederim roy. O usta da ne ustasıymış anlamadım balık kıyıya kadar gelmiş elle bile alırsın. Bence kendisi tutamadı diye uyuz olup kasten kaçırtmış olabilir :D

14. Querorz

Querorz Fatih

Photoshop bu... Spinle yayın avcılığı olmaz. Rapor silinsin lütfen. :)D)

15. harakiri

harakiri şevki

Favori Kamış:
    Cormoran Blackbull 2.40 m 5-25 gr atar
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 2500 FD
    En İyi Avı:
    7 kg Gökkuşağı Alabalığı 82 cm
    Tebrikler. At-çekte kastmaster kaşıkla bir arkadaşımda üst üste iki defa yayın denk getirip, 3 kg olanını dışarı alabilmiş ama sonrasında gelen ikinci yayını yaklaşık 6 kg civarı uzun uğraşlarına rağmen kıyılayamayıp kaçırmıştı :)

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Okurken,''ah ulan orda ben olcaktımki'' dedirten bir rapor olmuş:) :) :) Bu kepçe mevzusunun ,ne kadar önemli bir mevzu olduğunu bir kere daha gördün sevgili Roy:) Kamışın ,makinen,misinen,yemin on numara olmuş ne fayda:)
    Haziranda(sezon başı) ben diyeyim on beş sen de yirmi kiloluk sazanı üç kişi 40 cm çaplı kepçeye sokmaya çalışırkenki videomuz you tube a düşse tıklanmaktan haşat olurduk:) Kafası girer kuyruk dışarda,bi kuyruk haydi kepçe suda:) :) :)
    tam bir komedi idi ,Allahtan çekim falan yapamadık,balık bizle dalga geçip gitti:)

Bizi raporsuz koma kardeşim:) Rastgelsin:)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    sagol Soner :) geçen seneden beri pesinde oldugum bir teknikdi. sudak ve turna ararkende yayina denk gelmek herdaim mümkün. tabi o anki ekipman baligi çikartmaya kâfi gelir mi bilinmez.

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hedefler tükenmez :) ayni avi ayni teknikle sürekli yapmak beni tatmin etmiyor.

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkür ederim. kiyilayana kadar oldukca eglenceli ve bir o kadar da yorucuydu. sonrasi ise adrenalin :) daiwa crosscast kamis ve daiwa procaster A makinanin limitlerini deneme imkani bulmus olduk. daha irisini de çikartabilecek kapasitede olduklari konusunda ikna oldum.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yesilirmakda yayain var evet. amasyadan biliyorum :) 1 metreye kadar olanlarini turna avindayken çikartmak mümkün. asil mesele +1metre olanlarda basliyor. zira ignede açilma, beden patlamasi, kamis kirilmasi gibi sorunlar olusabiliyor.