Sevgili murat Spin kamislar genelde 2.70m boyunda secilir,bu 2.85 de olur 3 metrede veya 3.3 metre boyundada olur,tabiki burada önemli olan kulanilacak sahtedir. Senin bahsetmis oldugun baitcasting stili avlardaki kamislarin boyu normal spin avi kamislarina göre daha kücük olur. Burada kulanilacak makine daha güclüdür normal spin makinesine göre ve daha düzgün atislar yapilir,bunun nedeni makineden bosalan misinadir,cikrik tipi makinalardan misina düz bir sekilde cikar,bizim kulanmis oldugumuz düz spin makinelerde,misina makineden dolanmacli olarak bosalir,iste bu kücük ayrinti atislarin mesafesinde etkili olur,onun icindirki baitcasting stili makinelerde normal makinelere göre kulanilan kamis boyu daha kisadir. Sana bir deneme yapmani öneririm baitcasting icin almis oldugun kamisa normal makine tak atacagin mesafeye bak,birde normal boyuttaki kamisla dene,sonuc kacinilmaz olacaktir. Aksion vermeye gelince kamisin sapinin kisa olmasi belki sana yardimci olur o konuya bir sey demeyecegim,bu aliskanlikla ilgili bir konu mesela bende kisa kamislarla sahteye aksion vermekte zorlaniyorum...
Merhaba arkadaşlar, Araştırma ve incelemelerim sonucunda geçen hafta kendime ikinci spin kamış olarak DAM Emotion 2.40cm 5-25gr atarlı 158gr ağrılığındaki kamışı aldım. Bu kamışı da muhtelif sahteler ile at çekte kullandım, henüz hedef balığı avlayamamış olmakla birlikte (ki bunun gayet normal olduğu konusunda bana hak vereceğinizi düşünüyorum) bu kamışın da gerek hafiflik (pelistick'e oranla kuş gibi diyebilirim) gerekse esneklik ve yeme aksiyon verme konusunda gayet iyi olduğunu düşünüyorum. Bu kamışı kullanan dostlar varsa onların da yorumlarını bekliyorum..
aynı kamış bende de var-dı .kamış tek kelimeyle muhteşem.bir günde 5 palamut çektiğim oldu.kamışın parçalarını birbirinden ayırırken brleşme yerinden çatladı ve sonrada kırıldı.parçaları birbirinden ayırıken birleşme yerine yakın tutmanızı tavsiye ederim.güle güle kullanın...
benimde danışmak isteidigim kamış shimano bassterra 245-275 boyunda olabileni: http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=16883 15*60 gr atarı ile zamanı geldiginde bununla agır sahteleri bogazdan lüfere atabilirmiyim?? yani kurşunla surf takımla atmaktansa spin kamışla at-çek yapabilirmiyim. bogazda spin hiç denemedim tecrubemde yok bu konuda hazır sezon açılmamışken. ustalardan tavsiye alamk istiyorum. bunula nerelerden atmam lazim. klasik alabalıga meps atar gibi yada levreklere atılan 5025 gr atarı olan spinler gibi kullanabilirmiyim. sizce performansı nasıl olur. illa balık kıyıladıgındamı kullanılabilir. yoksa agır kurşunlu rapala daha mı çok iş yapar??? forumu aradım ama böyle bir spin takımla bogazda nasıl avlanabilecegimize dair bir konu başlıgı bulamadım. paylaşan ustalarımız olursa şimdiden teşekkurler..
at- çeklerde aynen katılıyorum.Kamış 1.90 dan kısa,2.40 dan fazla olmaması gerektiğini düşünüyorum.2.70 okuma 20-60 kamışım var.belli atıştan sonra yoruyor.anladığım kadarıyla atar yüksek olmayacak ve verdiğim ölçülerde olacak.tabiki avlandığınız yere(kumsal kayalık-liman içi) göre dğişir.videolarda küçük çocuk 500 gr. üstü çupra yakalıyor 1.80 den kısa kamışla