spin kamış yardım....

Konu, 'Kamışlar' kısmında YassiN.. tarafından paylaşıldı.

1. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    teleskopik ve uzun saplı modelleri yok. iyi araştır derken? kullanıyorum diyorum, her çeşidini de gördüm. senin karıştırdığın ya catana mini telespin (seyahat modeli) ya da 1.80-2.10 metreliğini falan gördün, sapı kısa geldi. 2.70 in sapı öyle değil...

2. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    catana nın bayaga ceşidini gördüm uzun saplı olanlar iyidir azizim... yok ben kısa olanı begeniyorum dersen o senin tercihin (teleskopik ve uzun saplı var)

3. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......

shimano hyperlop hoşuma gitti ama biraz catanaya göre ağır değilmi....sonra bizi yormasın...hem dedikleriniz çok çok doğru....ama kararsızım işte....gerçi levrek hastasıyım ama dediğim gibi çogunlukla boğazda vs yerlerde takılıcam çoğunlukla..onun için atarı ne kadar yüksek olursa benim için o kdar iyi olur...

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hyperloop tabi ki catana dan ağırdır ama kendisi boyu posuna göre hafif bir kamıştır. ben mesela genelde 4.20 surf kamış, 60 lık makina ve 170 gram kurşunla derin suda at çek yapıyorum boğazda, benim suçum ne :p 30-60 gram atarlı bir kamış hem rapalada ufak kurşun takviyesiyle randıman verir hem de yemli avlarda akıntısız sularda kullanabilirsiniz, mesela eşkina,mırmır gibi balıkların avında da kullanılabilir...

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    shimanoyu yaladım yuttum ama böyle bir model görmedim. ya yurt dışında başka kamış var ya da aslında aynı kamışlardan bahsediyoruz ama uzunluk algımız farklı... bulursanız linkini yollayın ya da bana dükkan ismi verin... satın almaya gayret edeceğim :)

6. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    uzunluk algımız farklı olabilir o konuda haklısın... ama yolun karaköy deki spot balıkcılıga düşerse orada bak ben orada görmüştüm.

7. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yardımlarınız için hepinize çok tşk ederim...

8. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

yasin eğer halen karar vermediysen ve farklı görüşlerde açıksan sana tavsiyem pelistick london 270cm 15-40gr, shakespeare ugly stik bu ikiside çok kaliteli ve pelistik london ugly sitiğin türk kopyası ve çok kaliteli ben kullanoyorum çok memnunumbu iki kamışın özelliğide elastikiyet hem atışlarında hemde balığı kaldırırken U şeklini alabilmesi shakespeare ugly sitik modelinin sipin olarak benim ankarda bulabildiğim en uzunu 2,40 zaten ugly sitik modelide en uzunu bu ama pelican pelistik modeli2,70 olarak üretmiş her ikiside 2 parçalı paslanmaz yüzük halkalı ve porselen halkalar var.Pelistik london ile sayısız sipin avı yaptım ve çok hafif yormuyor avlarım facebookta fotoğraflarımda ilgilenirsen incele

9. şanssızbalıkçı

şanssızbalıkçı Furkan

Arkadaşlar ben de konua dahil olmak istedim. benim okuma salina a40 yeni bir makinam var, buna bir kamış almak istiyorum. Genelde tatlı suda turna için kaşık kullanıcam, denizde de yine at-çek kullanıcam. ama şöyle bir sorum olacak, öyle bir kamış alayım ki, aynı zamanda beklemeli avlarda ve çaparide de kullanayım; bu 1. siydi. lineaffe düşündüm marka olarak ne dersiniz? ama hiç bir zaman marka takıntım yok tek isteğim verdiğim paranın karşılığını alabilmek, hiç tanınmadık amma iyi bi marka da olabilir...
    2. sine gelince, balıkçı bir abimizin tavsiyesi üzerine, okuma salina a-65 ve LINEAEFFE EXTREME CAST SURF KAMIŞ 180G sipariş edicem, sizce bu ikili nasıl bir kombinasyon olur? ikisi normalde 400 civarı, indirimlerle 300 alabilecem sanırım, ne dersiniz?

10. alikemal

bende LINEAEFFE EXTREME CAST SURF KAMIŞ 180Gr kullanıyorum yemli atıp beklemeli ve zar gan avında olduğu gibi yemli at çeklerde kullanıyorum gerçekten kaliteli bir kamış yalnız en uç taki gezer yüzüğün hiçbir yararını göremedim en son parça 100 koyacak kadar uzun değil ve atışlarda hız kesiyor gen çıkardım boyu, atarı ,esnekliği, uc hassasiyeti çok güzel ama iki eksiği var 1,surf kamışın karakteristik olarak yüzükleri ola bildiğince geniş olması gerekirki sürtünme en aza insin misina makindan boşalırken rahat boşalsın.
    2, kamışın kapalı boyları gerçekten uzun taşımada sağa sola dönerken aman çarpmadan geçeyim gibi olaylar oluyo kullandıktan sonra acaba kamışların hası olan parçalı modellerimi alsaydım madem bukadar uzun olucaktı hem daha hafif ve dış çapının kalınlığı bakımından daha in ce olur gibi düşünceler oluyor

ama performans açısından LINEAEFFE EXTREME CAST SURF KAMIŞ 180G kamış doğru bir surf makina ve o makinaya sarılmış ince ve sağlam misinayla çok iyi mesafelerde atışlar yapa bilirsiniz

ayriyetten lineffe sorento ikinci surf kamşım buda 200 gr atarlı420 boyu var ağırlığıda aşağı yukarı LINEAEFFE EXTREME CAST SURF KAMIŞ 180G kadar biraz geçik bu kamışın porselen halkaları LINEAEFFE EXTREME CAST SURF KAMIŞ 180G gmre daha geniş iki kamıştada aynı kalitede fuji kaplı gerçek porseşenler kullanılmış ve gövdeye bağlantılarıda parçalı kamışlar gibi sargılı şekilde yapılmış her iki kamışta böyle ama dediğim gibi sorentoda yüzük halkaları daha geniş yapılmış sorento kamışa daiwa opusbull5500 makina bağlı ve bu makinaya 100mt sufix xl 0,30mm monoflement misina sarılı altına dolgu olarak 0,40mm bisina sarılı 100gr kurşunu bu ekip manlarla attığımda 100m olan 0,30luk sufix boşaltıp dolguya geliyorum misinanın boşluğunu aldığım zaman sufix makinaya sarılıyor. uzun atış yapmak istesen sadece kamış değil makina ve misina etkenlerinide gözden geçirmelisin

11. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Son düzenleme: 13 Ekim 2009
  12. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    lineaeffe Scruve serisi parçalı spinleri öneririm 30 gr atarlısı ile ağustos ayında 5,5 kg lik levreği kaldırdım banamısın demedi. Makina olarak okuma salina 40 kullanıyorum randımanı süper. Cengiz Balıkçılıktaki arkadaşlara tavsiyeleri için teşekkürler....

13. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  14. LapinCash

LapinCash

Benim hayattaki almak istediğim 2 kamıştan birisi çok güzel bir tercih bence.

15. alikemal

yasin kamış gerçekten güzelde peki rapala gibi sahtelerde kurşunsuz yada ekstra ağırlık eklemeden atışlarda sahteyi nekadar uzağa atabilecek ? sahteleri 11 cm i15 gr felan ve daha da hafifleri var 120 gr atarlı bu kamış akiyonuda sert olmazmı daha düşük atarlı kamışlar daha aksiyonlu olup yay gibi atış esnasında esnemezmi bu esnemeyidi bize atış esnasında bize mesafe olarak bize dönmez mi? kamışın boyu , kaldırdığı yük, ağırlığı herşey güzelde atarı sanki fazla gibi

Son düzenleme: 26 Ekim 2009
  16. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ali kemal abi çok haklısın ama,malum avlak bölgelerimizin ne kadar akıntılı ne kadar sert olduğunu biliyosun..(örn.Boğaz,sarayburnu.vs yerler)bu yüzden böyle bir kamış seçtim....ayrı yerlerde ve bölgelerde (daha sakin yerlerde) avlanmam içinde farklı bir kamış dediğin gibi daha hassas bir kamış almam gerekiyor....ama istanbul bölgesinde maalesef böyle bir kamış kullanmam gerekmezmi ??

17. alikemal

eğer rapala ile 75 gr ve üstü ağırlıklarla kullanıcaksan tabiki seçmiş olduğun kamış güzel hatta ben 4,40-4,20 180 gr yada 200 gr lik ince uçlu surfle aynı işi görür ama rapalayla kurşun atmıyacam yada 20-30gr kurşun takıcam dersen hiç böyle kamış düşünme onun yerine daha sipinbi kamış 2,70-max 3,00m max30-40gr atarlı hafif esnek ve u şeklini labilen mücadeleci bir kamış alırım seçmiş olduğın kamış linkteki benim anlattıklaımın arasında kamış her ikisinide yapmaya çalışan bi kamış ama nekadar verimli olur bilemem eğer tek kamışla her avda kullanayım diye aldıysan olay farkılı olur